Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Pensiunile cu cele mai bune bucătărese

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La concursul de gastronomie de la cea de-a V-a ediţie a Târgului Naţional de Turism Rural de la Albac s-au înscris atât echipe de la pensiuni cât şi simpli turişti. Toţi concurenţii au primit diplome din partea organizatorilor – Consiliul Judeţean Alba, Primăria şi Consiliul Local Albac şi ANTRC.
Este vorba despre echipele: Cornel şi Petru Nistor din Almaşu Mare, Diana şi Maria Secară din Cluj-Napoca; Marcel Fărcaşu, Tudor Fărcaşu, Oana Călugăar şi Florina Nicula din Cluj-Napoca; Pensiunea Poiana Verde din Albac; Pensiunea FelyViss din Albac; Ana Arieşan din Câmpeni; Pensiunea Lia din Gârda; echipa formată din Pensiunile Gaiu şi Corcheş; Pensiunea Casa Moţului din Arieşeni; Pensiunea Perla Arieşului din Albac; Pensiunea Jianu şi Diana şi Pensiunea Aurora din Albac. Juriul a acordat 3 premii speciale: premiu special pentru cea mai originală reţetă: echipa clujenilor Marcel Fărcaşu, Tudor Fărcaşu, Oana Călugăr şi Florina Nicula, care au gătit o tochitură vânătorească din carne de cerb lopătar cu hribi; premiu special pentru respectarea tradiţiilor gastronomice au fost acordate Pensiunilor Aurora şi Lia, care vor beneficia de un curs gratuit de turism.
Câştigătorii concursului de gastronomie au fost următoarele echipe: 1. Pensiunea Felyviss Albac (gospodinele au preparat tocăniţă de porc cu mămăliguţă), 2. Pensiunea Poiana Verde Albac, 3. Pensiunea Perla Arieşului Albac. Cu toate că nu a câştigat niciun premiu, felicitări merită şi echipele formate din Maria Corcheş şi Maria Gaiu, care au gătit o tocăniţă foarte gustoasă. Aşadar, dacă mergeţi la Albac, cu siguranţă veţi avea parte de mâncăruri deosebite!
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea