Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensionare la 70 de ani: Prelungirea vârstei de pensionare s-ar putea face doar cu acordul angajatorului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensionare la 70 de ani: Prelungirea vârstei de pensionare s-ar putea face doar cu acordul angajatorului

Persoanele care doresc să lucreze până la vârsta de 70 de ani o pot face doar dacă și angajatorul este de acord. Inițiativa legislativă aparține deputatei Oana Silvia Toiu (susținută de colegii din USR-PLUS) și amendează Proiectul de lege privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare (L229/2021), inițiat de Guvern.

Documentul se află în prezent în dezbaterea Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială a Senatului.

Referitor la dispozițiile din forma Guvernului, potrivit cărora „persoanele care își desfășoară activitatea în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire în funcție, după caz, și care îndeplinesc condițiile de pensionare pot continua activitatea, la cerere, până la împlinirea vârstei de 70 de ani”, iar „continuarea activității nu este condiționată de acordul prealabil al angajatorului”, amendamentele formulate prevăd continuarea activității doar cu acordul anual al unității angajatoare, întrucât un raport juridic de muncă, indiferent de tipul acestuia, presupune acordul celor două părți care îl încheie, iar obligarea angajatorului de a continua raportul juridic de muncă doar pe baza unei simple solicitări a angajatului reprezintă o excepție nejustificată.

Mai mult, inițiatorul dorește ca angajatorul să aibă posibilitatea de a evalua anual și de a lua decizia, de la caz la caz, cu privire la capacitatea de continuare a activității angajaților din sistemul public după vârsta standard de pensionare, în caz contrar, riscând să rămână cu angajați care nu pot îndeplini cerințele locului de munca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea