Rămâi conectat

Actualitate

Pensii speciale 2022: Nicio pensie nu trebuie să fie mai mare decât salariul – Anunțul lui Marcel Boloș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii speciale 2022: Nicio pensie nu trebuie să fie mai mare decât salariul – Anunțul lui Marcel Boloș

Marcel Boloș – ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a vorbit, luni seara, despre reforma pensiilor cerută prin PNRR. Oficiaul spune că o măsură care trebuie se referă la faptul că pensia de care beneficiază persoana să nu fie mai mare decât salariul în plată.

„Pensia de care beneficiază să nu fie mai mare decât salariul în plată. Aceste situaţii, chiar dacă o să fiu criticat, sunt de obrăznicie, nu cred că fac parte dintr-un lucru pe care oamenii să îl considere ca fiind normal. Aceste inginerii, cele existente în sistemul de pensii speciale, puteau fi rezolvate la vremea la care s-au legiferat prin impunerea unui cuantum maxim al pensiei speciale şi nu ajungeam în acest situaţii”, a declarat Marcel Boloș.

Ministrul a vorbit și despre perioada când se va atinge pragul de 9,4% din PIB pentru pensii, inclus în PNRR.

„E vorba de ordinul a câtorva ani, dar nu vreau să spun acest an pe care îl ştiu, pentru că s-ar putea să creeze discuţii inutile în spaţiul public. Pot să vă garantez că 50 de ani, a menţine acest plafon de 9,4% ca procent din PIB în condiţiile în care prognozele arată într-un fel de la an la an (..) luând în calcul aceste prognoze ale instituţiilor şi bazându-se pe rata inflaţiei, ar trebui să majorăm aceste drepturi ale pensionarilor ca să nu plătească costul crizei şi să menţină puterea de cumpărare, discutăm de ordinul câtorva ani, sub cinci ani”, a spus ministrul Marcel Boloş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea