Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensii 2024 – noua lege a pensiilor: Perioadele care nu vor fi luate în considerare la calculul pensiei

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2024 – noua lege a pensiilor: Perioadele care nu vor fi luate în considerare la calculul pensiei

Doina Pârcălabu, fostul președinte al Casei Naționale de Pensii Publice, a anunțat care sunt, potrivit legii, perioadele care nu se iau în considerare la calculul pensiei, în ciuda promisiunilor guvernanților.

Deși toți pensionarii români au primit, deja, o majorare a pensiei în luna ianuarie, în raport cu rata inflației, seniorii așteaptă cu sufletul la gură recalcularea veniturilor, în urma căreia majorările ar urma să fie semnificative.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Această așteptare vine și cu o îngrijorare din partea pensionarilor, deoarece, odată cu noua lege a pensiilor, apar și schimbări majore în ceea ce privește perioadele luate în considerare la recalculare.

Citește și: Recalcularea pensiilor 2024, noua formulă de calcul: Orele suplimentare, premiile și cel de-al 13-lea salariu, luate în considerare la recalculare

Pe de altă parte, Doina Pârcălabu, fostul președinte al Casei Naționale de Pensii, a explicat care sunt, potrivit legii, perioadele care nu vor fi luate în calcul la determinarea punctajului suplimentar pentru punctele de stabilitate.

Așa cum e scris textul de lege, cei care au lucrat după momentul în care au primit prima decizie de pensie nu vor fi luate acele perioade în calcul la determinarea punctajului suplimentar pentru puncte de stabilitate. Sumele încasate ca venituri salariale constituie motiv de recalculare a pensiei… acel surplus ca să spun așa.

Citește și: Pensii 2024 | Noua lege a pensiilor: Cine sunt vârstnicii care nu vor avea parte de creșteri de la 1 septembrie

O explicație pe care eu o găsesc este și aceea de a stimula rămânerea în activitate înainte de a lua decizia să te pensionezi plecând și de la acest beneficiu”, a spus Doina Pârcălabu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea