Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Pensii 2024: Ministrul Muncii, încrezător privind creșterea pensiilor în cursul anului viitor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2024: Ministrul Muncii, încrezător privind creșterea pensiilor în cursul anului viitor

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, susține faptul că pensiile se vor majora în cursul anului viitor. Aceasta a explicat faptul că în cazul în care noua lege a pensiilor va fi finalizată până la data de 1 ianuarie 2024, atunci pensiile vor crește conform noii legi.

Citește și: Pensii 2024: Cu ce procent se va majora punctul de pensie și pensia minimă în anul 2024

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Vom avea anul viitor cu siguranță o creștere a pensiilor, dar momentul la care se va face această creștere depinde de momentul la care vom avea finalizat noul proiect cu privire la pensiile din sistemul public.

Este foarte important ca toți românii să știe că în acest moment lucrăm la legea pensiilor. În cazul în care vom avea noua lege a pensiilor aplicabilă de la 1 ianuarie 2024, ne vom supune reglementărilor noii legi a pensiilor.

În cazul în care vom merge în continuare pe actualul cadru legislativ, vom respecta formula elvețiană care spune că inflație+ jumătate din câștigul salarial mediu brut.

Citește și: Pensii 2024: Ce modificări importante va aduce noua lege a pensiilor care va intra în vigoare de la 1 ianuarie

Una dintre măsurile pe care intenționăm să le luăm în noua lege a pensiilor este aceea de a face indexarea în martie, astfel încât să avem datele de la Institutul Național de Statistică și să ținem cont de datele anului anterior“, a spus Simona-Bucura Oprescu, la Antena 3 CNN.

Potrivit informațiilor neconfirmate încă oficial, se preconizează că pensia minimă ar crește de la 1.125 lei la 1.350 lei, iar punctul de pensie ar urca de la 1.785 lei la 2.142 lei. Această veste a fost primită cu așteptare și entuziasm de către milioane de pensionari din România.

Citește și: Pensii 2024: Ministrul Muncii garantează că pensionarii vor primi mai mulți bani

Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, a făcut acest anunț referitor la majorarea pensiilor pentru a corecta inechitățile existente în sistemul actual. El a subliniat că nicio pensie nu va înregistra scăderi și că majoritatea pensiilor trebuie să crească pentru a atinge un cuantum mai mare și a elimina inechitățile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste 2024, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitare de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Mesaje de Paște prin SMS,  gânduri pe care le poţi trimite prietenilor cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Învierea Domnului aduce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea