Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensii 2024: Cu ce procent se va majora punctul de pensie și pensia minimă din anul următor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2024: Cu ce procent se va majora punctul de pensie și pensia minimă din anul următor

Premierul Marcel Ciolacu, alături de mai mulți miniștri, se vor afla, la sfârșitul lunii curente, într-o vizită oficială la Bruxelles, unde se vor întâlni pentru a discuta despre reforma sistemului public de pensii din România.

Citește și: PENSII 2023| Cum poți afla vechimea în muncă și când pot ieși la pensie. PLATFORMĂ online, lansată de Casa de Pensii: Care sunt pașii de urmat

Se anunţă schimbări iminente în formula de calcul a pensiilor, se anunţă majorări semnificative în așteptare pentru pensionari, dar totul se va decide la finalul acestei luni la Bruxelles. Această întâlnire este așteptată cu mare interes, deoarece există diverse ipoteze cu privire la creșterea pensiilor, programată să aibă loc cel mai probabil la 1 ianuarie 2024. Chiar dacă Ministerul Muncii încă lucrează la elaborarea noii legi în acest sens, guvernanții au anunțat că sunt în plan majorări considerabile, scrie RomaniaTV.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit informațiilor disponibile, se preconizează că pensia minimă ar crește de la 1.125 lei la 1.350 lei, iar punctul de pensie ar urca de la 1.785 lei la 2.142 lei. Această veste a fost primită cu așteptare și entuziasm de către milioane de pensionari din România.

Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, a făcut acest anunț referitor la majorarea pensiilor pentru a corecta inechitățile existente în sistemul actual. El a subliniat că nicio pensie nu va înregistra scăderi și că majoritatea pensiilor trebuie să crească pentru a atinge un cuantum mai mare și a elimina inechitățile.

Citește și: PENSII 2023: Cine poate cumpăra vechimea în muncă, cât costă un an de vechime și ce documente sunt necesare

Cu toate acestea, există și provocări în implementarea acestor majorări. Baciu a menționat că, deși există un mecanism clar prevăzut în lege pentru indexarea pensiilor, este prematur să discutăm despre aceste schimbări începând cu 1 ianuarie 2024. Cu toate acestea, se preconizează că mecanismul va acoperi inflația și creșterea salariului mediu brut, astfel încât pensiile să fie corelate cu necesitățile din sistem.

Este evident că această reformă va necesita un efort suplimentar la bugetul de pensii pentru a asigura creșterea pensiilor și eliminarea inechităților existente. Dar, în final, pensionarii trebuie să beneficieze de un sistem echitabil și de un nivel de trai decent.

Sursa: romaniatv.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea