Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensii 2024: Ministrul Muncii garantează că pensionarii vor primi mai mulți bani: „Cu siguranță la începutul anului 2024 vom avea o majorare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2024: Ministrul Muncii garantează că pensionarii vor primi mai mulți bani: „Cu siguranță la începutul anului 2024 vom avea o majorare”

În cursul serii de duminică, Ministerul Muncii a venit cu informații privind planurile coaliției PSD – PNL pentru pensionari și salariați.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

De la 1 ianuarie 2024, pensiile vor crește în România, a garantat Marius Budăi.

„Până la 1 septembrie, noi vom avea o formulă de lege pe care o vom aproba în Guvern și o vom trimite în dezbatere în Parlament. Avem trei grupuri de lucru în minister, lucrăm pe legea salarizării, legea pensiilor, implementarea directivei privind salariul minim.

De asemenea, lucrăm pe digitalizare și cu alte grupuri pe implementarea reformei venitului minim pe incluziune.

Referitor la sistemul de pensii, primul pas reprezintă rezolvarea inechităților din sistem și implementarea unui sistem de majorare a pensiilor.

Cu siguranță la începutul anului 2024 vom avea o majorare, dar până atunci, dacă vor apărea alte evoluții, cu siguranță vom informa public”, a promis ministrul PSD al Muncii, la România TV.

Oficialul din Guvernul Marcel Ciolacu a vorbit, de asemenea, și despre recalcularea pensiilor.

„Nu va fi amântă recalcularea pensiilor, lucrăm la eficientizarea datelor în sistemul de pensii. Când vom avea legea trecută de Parlament și publicată în Monitorul Oficial, vom avea recalcularea.

Cei care au fost dezavantajați – pentru care au ieșit mai devreme la pensie, dar au cotizat – se va face această echitate și cu siguranță vor câștiga la pensii”, a mai transmis ministrul Budăi.

Pensiile militare necontributive, considerate speciale, potrivit ministrului Budăi

În plus, oficialul PSD a promis că până la finalul lui 2023 vor fi acordate în continuare noi ajutoare pentru cei mai săraci dintre români.

În ceea ce privește reforma pensiilor speciale, militarii nu scapă. Pensiile necontributive vor fi aspru reformate, la solicitarea Bruxellesului.

„Suntem pe final. Am avut ultimele acorduri în acest weekend cu Comisia Europeană. Marți vom avea o ultimă discuție (…) Comisia Europeană consideră că mergem în direcția bună. Sunt două chestiuni de finețe (…)

Din păcate, pensiile militare (…) au fost cuprinse în PNRR și în această reformă”, a concluzionat Budăi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea