Rămâi conectat

Economie

Penalizări pentru firmele care nu îşi declară obligaţiile fiscale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Contribuabilii care îşi diminuează obligaţiile fiscale şi depun declaraţii incorecte sau nu îşi declară obligaţiile fiscale ar putea fi sancţionaţi de Fisc cu noi penalităţi, potrivit unui proiect de act normativ lansat recent în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor. Noile reguli ar urma să se aplice de la 1 iulie 2014. Este vorba despre o penalitate de nedeclarare ce reprezintă creanţă fiscală şi constituie venit al bugetului de stat. Aplicarea acestei penalităţi nu va înlătura obligaţia de plată a dobânzilor şi penalităţilor de întârziere prevăzute în Codul de procedură fiscală. Astfel, se va aplica un tratament diferenţiat între contribuabilii care au un comportament corect, declară corect sumele datorate statului şi contribuabilii care acţionează cu rea credinţă.
Ce penalităţi aplică Fiscul în prezent
Potrivit Codului Fiscal, pentru neîndeplinirea obligaţiilor de plată la scadenţă, contribuabilii datorează statului penalităţi de întârziere. Acestea se calculează pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate. De la 1 iulie 2013, nivelul penalităţii de întârziere este de 0,02 la sută pe fiecare zi de întârziere, ceea ce înseamnă 7,3 la sută pe an. Pentru neachitarea obligaţiilor plată la scadenţă, Fiscul percepe şi dobânzi de 0,04 la sută pe zi.

Citeşte şi: Calendarul obligaţiilor fiscale pe anul 2014


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea