Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pelerinaj la Sfânta Parascheva 2023: Pelerinii din Alba pot ajunge la Iași cu trenul. PROGRAMUL CFR Călători

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pelerinaj la Sfânta Parascheva 2023: Pelerinii din Alba pot ajunge la Iași cu trenul. PROGRAMUL CFR Călători

Persoanele din Alba care vor să ajungă la Iași la manifestările organizate cu prilejul sărbătorii de Sfânta Cuvioasă Parascheva, se pot deplasa cu trenul IRN 1765 Timișoara Nord – Iași și IRN 1763 Iași – Timișoara Nord, supranumit „Foamea”.

Citește și: Mesaje de Sfânta Parascheva. Urări și felicitări pentru cei ce își sărbătoresc onomastica

În contextul pelerinajului la manifestările organizate cu prilejul sărbătorii de Sfânta Cuvioasă Parascheva, CFR Călători a suplimentat numărul vagoanelor trenurilor spre/dinspre Iași, până pe 15 octombrie. Totodată, vor circula suplimentar două trenuri pe rutele Bucureşti Nord – Paşcani – Vatra Dornei Băi și Suceava Nord– Paşcani – Bucureşti Nord, ambele garnituri având vagoane directe la/de la Iaşi, scrie cfrcalatori.ro.

Citește și: Nume derivate din Parascheva care se sărbătoresc de Sfânta Parascheva. Semnificația numelui

Pasagerii din județul Alba pot urca în vagoanele trenului IRN 1765 Timișoara Nord – Iași, care ieri dimineață, de pildă, a ajuns la destinație cu aproape o oră întârziere.

Trenul pleacă din Banat la ora 14.40 și oprește la Șibot (ora 19.27), Vințu de Jos (ora 19.38), Alba Iulia (ora 19.47), Teiuș (ora 20.09), Aiud (ora 20.30) și Războieni (ora 20.53), urmând să sosească la Iași în ziua următoare, la ora 7.22.

Citește și: Sfânta Parascheva, sărbătorită de credincioși pe 14 octombrie: Ocrotitoarea celor aflați în nevoi şi lauda întregii Ortodoxii

Peerchea acestuia, IRN 1763 Iași – Timișoara Nord, supranumit „Foamea”, pleacă din capitala Moldovei la ora 15.35, iar în județul Alba ajunge în timpul nopții, oprind la Războieni (ora 1.58), Aiud (ora 2.21), Teiuș (ora 2.37), Alba Iulia (ora 3.08), Vințu de Jos (ora 3.17), Șibot (ora 3.31), sosirea la destinație fiind programată la ora 8.34.

Citește și: Obiceiuri și tradiții de Sfânta Parascheva. Gospodarii își cumpără cojoace și fac pregătirile pentru iarnă și se aprind focuri pentru a îndepărta spiritele rele

Deși Sf. Cuvioasă Parascheva se sărbătorește pe 14 octombrie, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a stabilit un program al pelerinajului care ține… 9 zile, manifestările religioase urmând să se încheie pe 15 octombrie, dată ce coincide cu ultima zi în care capacitatea de transport pe rutele spre/dinspre Moldova va fi suplimentată de CFR Călători.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea