Pedepse grele pentru crimă, viol și pedofilie. Premierul Viorica Dăncilă vrea modificarea Codului Penal

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Premierul Viorica Dăncilă urmărește modificarea Codului Penal în scopul înăspririi pedepselor pentru crime, violuri și acte de pedofilie. Deși a susținut că nu mai dă acte normative care țin de justiție prin ordonanțe de urgență, prim-ministrul României consideră că de data aceasta este o obligație morală.

Pedepsele pentru crimă, viol și pedofilie vor fi înăsprite. Executivul lucrează la ordonanţele de urgenţă pentru modificarea codului penal şi a celui de procedură penală.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat, aseară, că în ultima săptămână a acestei luni, Guvernul va adopta actele normative.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

„Am spus, şi poate mulţi m-au acuzat, am spus că nu mai intervin în justiţie şi că nu vreau să dau prin ordonanţă de urgenţă anumite acte normative care ţin de justiţie. Dar eu cred că este necesar, este o obligaţie morală, ca să dau această ordonanţă de urgenţă în care să avem închisoare pe viaţă pentru crime, să înăsprim pedepsele pentru violatori şi pentru pedofili. Cred că este necesar acest lucru. Trebuie să avem legi foarte stricte, legi care trebuie respectate. Nu putem doar să privim şi atunci când avem puterea de decizie să nu intervenim. Am spus că voi face acest lucru şi îl voi face”.

sursa: stiri.tvr.ro

Adela SPĂTAR

Must de Jidvei

2 Comentarii

Roco 20 august 2019 at 17:29

Pt viol si pedofili se impune castrarea !

unu 21 august 2019 at 8:07

Pedeaspsa grea inseamna munca silnica la ocna, nu doar ani in plus la pedeaspsa cu masa, cazare si asiguarari medicale ope banii oamenilor seriosi. In plus de acord cu Roco.

Comentariile sunt oprite