Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Pedepse grele pentru crimă, viol și pedofilie. Premierul Viorica Dăncilă vrea modificarea Codului Penal

Adela Spătar

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Viorica Dăncilă urmărește modificarea Codului Penal în scopul înăspririi pedepselor pentru crime, violuri și acte de pedofilie. Deși a susținut că nu mai dă acte normative care țin de justiție prin ordonanțe de urgență, prim-ministrul României consideră că de data aceasta este o obligație morală.

Pedepsele pentru crimă, viol și pedofilie vor fi înăsprite. Executivul lucrează la ordonanţele de urgenţă pentru modificarea codului penal şi a celui de procedură penală.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat, aseară, că în ultima săptămână a acestei luni, Guvernul va adopta actele normative.

„Am spus, şi poate mulţi m-au acuzat, am spus că nu mai intervin în justiţie şi că nu vreau să dau prin ordonanţă de urgenţă anumite acte normative care ţin de justiţie. Dar eu cred că este necesar, este o obligaţie morală, ca să dau această ordonanţă de urgenţă în care să avem închisoare pe viaţă pentru crime, să înăsprim pedepsele pentru violatori şi pentru pedofili. Cred că este necesar acest lucru. Trebuie să avem legi foarte stricte, legi care trebuie respectate. Nu putem doar să privim şi atunci când avem puterea de decizie să nu intervenim. Am spus că voi face acest lucru şi îl voi face”.

sursa: stiri.tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea