Rămâi conectat

Actualitate

Pe valea Arieșului, la Sălciua, a debutat azi Festivalul ”Floare de Folk” – ediția a VI-a

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 25-27 septembrie, în comuna Sălciua are loc o nouă ediție a festivalului ”Floare de Folk”, eveniment organizat de Asociația de turism pentru tineret ”Adeona”, Asociația ”S.O.S. Terra Nostra”, Asociația CSR Nest cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Sălciua.

 

Festival Floare de FolkFestivalul ce se desfășoară în curtea Complexului ”Adeona Apuseni” reunește nume celebre ale muzicii folk românești, oameni de munte și colaboratori, participanții putându-se caza aici în limita locurilor disponibile și la alte pensiuni din localitatea Sălciua, sau să campeze pe terenul din imediata apropiere.

 

În programul festivalului, organizatorii au anunțat pentru azi o seară dedicată oamenilor de munte, a celor ce iubesc poveștile la foc de tabără și a celor care vor vrea să trăiască o noapte cu milioane de stele, la munte, sub cerul liber, în jurul focului, alături de prieteni, pentru a cânta balade folk, cântece de munte și de voie bună.

 

Recitalul folk oferit de artiștii invitați care au confirmat participarea va avea loc în seara de sâmbătă, la ediția din acest an toți aceștia revenind cu drag la festival: Magda Puskas, Oana Dragomir, Emeric Imre, Ioan Onișor și apreciatul Mircea Vintilă. Totodată, în cele trei zile ale evenimentului, participanții au parte de activități sportive, iar iubitorii muntelui pot străbate împrejurimile pentru a descoperi o parte din frumuseți: Masivul Bedeleu cu peșterile ”Poarta Zmeilor” și ”Huda lui Papară”, Cascadele ”Vânătarele Ponorului” și ”Șipote”, Rezervația ”Scărița-Belioara” de la Poșaga sau alte locuri minunate.

 

Evenimentul ajuns la a șasea ediție își propune ca prin reunirea artiștilor ce duc mai departe muzica românească de calitate, cântată live, să aducă un plus la promovarea cântăreților de muzică acustică și folk, dar și să stimuleze turismul regional de pe Defileul Arieșului prin desfășurarea într-o locație deosebită, în apropierea mai multor frumuseți și rezervații naturale.

 

Ovidiu Culda


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea