Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pe urmele istoriei, în triunghiul prieteniei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parteneri în proiectul „Prietenii Naturii”, preşcolarii de la Grădiniţa „Voinicel” Cugir conduşi de doamnele Lucia Durduc şi Delia Bocşa, împreună cu prietenii de aceeaşi vârstă de la Grădiniţa nr. 7 Sebeş, îndrumaţi de doamnele educatoare Angela Florariu şi Marcela Gherman au pornit, în 2 iunie 2011, pe urmele istoriei, pentru a vizita Cetatea Câlnic, unul din monumentele istorice bine conservate din România, care prin importanţa sa istorică şi unicitatea arhitecturală, se află în şirul valorilor umanităţii înscrise de UNESCO în Lista Patrimoniului Mondial.
La Câlnic am fost întâmpinaţi, aşa cum câlnicenii ştiu s-o facă, de copiii şi educatoarele de la grădiniţa din localitate care ne-au însoţit în călătoria în lumea istoriei şi a monumentelor istorice.
Cetatea, pregătită să-şi întâmpine oaspeţii, a oferit copiilor ocazia fascinantă de a se întâlni cu istoria şi arta, de a trăi sentimente şi emoţii noi, de curiozitate şi uimire.
Împreună cu participanţii la acest eveniment, i-am aplaudat apoi pe prietenii noştri, preşcolarii de la Grădiniţa Câlnic, care, purtând frumosul costum popular specific zonei, au prezentat un program artistic dedicat zilei.
Vizita la Câlnic a fost pentru micuţi un prilej inedit de a se întâlni „de-adevăratelea” cu istoria şi arta, cu tradiţiile veritabile româneşti, în cadrul pitoresc al naturii încă bine conservate de oamenii locului.
Noi, educatoarele, am trăit satisfacţia de a fi văzut pe chipul copiilor uimire, curiozitate, bucurie.
Ed. Lucia DURDUC, director Grădiniţa „Voinicel” Cugir


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea