Pe lângă lapte și corn, elevii vor avea și fructe. Care sunt produsele de panificație care se pot distribui

Deja cunoscutul program Cornul și laptele, la care s-au adăugat fructele, acordat tuturor elevilor în școli a fost deblocat de guvern.  În primul semestru al anului școlar 2018-2019, au existat doar câteva județe din țară care au declanșat programul Laptele, cornul și fructele.

Pe lângă distribuirea alimentelor în școli, autoritățile locale trebuie să asigure și informarea elevilor cu privire la educația pentru sănătate.

ELIT

Proiectul adoptat de guvern prevede și cum se vor acorda porții în plus elevilor.

1.Produsele de panificaţie care se pot distribui sunt:

Mihail David - 2020

– corn sau baton ambalat, din făină integrală/dietetică, care pot conține adaos de zaharuri și grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în Anexa nr.1 la Ordinul MSP nr. 1563 din 12 septembrie 2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi;

– covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi, ambalați, din făină integrală/dietetică, care pot conține adaos de zaharuri și grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în Anexa nr.1 la Ordinul MSP nr. 1563 din 12 septembrie 2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi;

  1. Porţia produselor de panificaţie, în funcție de tipul produsului, va avea 80 grame pentru corn și baton sau echivalentul valorii energetice a acestora pentru covrigi simpli sau biscuiți uscați.
  2. Pentru diversificare, făina integrală/dietetică folosită la prepararea produselor de panificaţie poate conţine amestecuri de seminţe (floarea-soarelui, dovleac, susan, in şi/sau mac).
  3. Perioada de consum pentru corn sau baton ambalat se stabilește de producător, fără a depăși 7 zile de la data fabricației. Pentru celelalte produse de panificație se vor respecta prevederile legislației în vigoare referitoare la informarea consumatorilor.

Sursa: legestart.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...