Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Pe fostul sediu al OIR POSDRU Regiunea Centru, acum pustiu, au răsărit bannerele unor proiecte fantomă!!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • În urma articolelor din ziarul „Unirea”

Nu au trecut decât câteva zile de la apariţia ultimului nostru articol referitor la activitatea Asociaţiei Pakiv, asupra căreia planează suspiciunea de mari nereguli în derularea fondurilor europene, că deja se şi văd primele reacţii, de-a dreptul rizibile. După cum ştiţi, printre altele, noi atrăgeam atenţia asupra faptului că, deşi asociaţia a tocat până în toamna anului trecut vreo 18 milioane de euro, pe diferite proiecte, deşi unele dintre proiecte prevedeau înfiinţarea şi susţinerea unor module productive pentru romi, acestea… nici măcar nu există! De pildă, în cadrul proiectului FEMMROM (controlat deja de OIR POSDRU Vest – Timişoara), trebuiau să se realizeze o florărie şi o spălătorie ecologică, în cadrul cărora să lucreze cetăţeni de etnie romă. Ei bine, după cum spuneam, banii de pe proiect s-au tocat, dar nici spălătoria şi nici florăria nu există, romii ce urmau să lucreze acolo rămânând doar nişte nume de participanţi şi de beneficiari ai proiectului respectiv, nişte nume prezente pe la activităţile bifate frumuşel pe calendarul proiectului, nicidecum nişte oameni cu nevoi reale…
OIR POSDRU Alba Iulia bannereDrept dovadă, iată, abia în 6 martie 2014, fostul sediu al OIR POSDRU Regiunea Centru, situat în strada Nicolae Bălcescu din Alba Iulia (în spatele pieţei din centru) a fost împopoţonat cu două bannere. Pe unul scrie „Cooperativa FA Wash – Alba, Alba Iulia”, iar pe celălalt „Cooperativa Florăreasa Cetăţii – Alba Iulia”, cu subintitularea (spre ştiinţa generoasei intenţii) „accesul femeilor rrome pe piaţa muncii”. Fireşte, asta înseamnă că Asociaţia Pakiv a găsit cu cale să „vopsească gardul” proiectului FEMRROM, arătând că acolo funcţionează (sau au funcţionat cândva) o spălătorie ecologică şi o florărie, în cadrul cărora lucrează de mama focului nişte femei de etnie romă. Din păcate, clădirea este goală, pustie, aşa cum au lăsat-o cei de la OIR POSDRU când şi-au mutat sediul, iar albaiulienii ştiu, nu numai cei din vecinătate ci chiar şi simplii trecători prin zonă, că acolo nu a funcţionat niciodată aşa ceva!
După cum spuneam, această „vopsire a gardului” proiectelor vine în urma semnalelor de alarmă trase prin articolele din cotidianul nostru, prin care solicitam în mod public OIR POSDRU Regiunea Centru să ne comunice în ce stadiu se află modulele productive pe care Asociaţia Pakiv se angajase să le înfiinţeze în cadrul proiectelor, şi a căror sustenabilitate trebuia s-o asigure, chiar şi după încheierea finanţării. Aşadar, bannerele cu pricina sunt amplasate pentru a se arunca praf în ochii unui eventual control. Sau, având în vedere relaţiile pe care Asociaţia Pakiv le are, poate că nici nu va avea parte de vreun control. Probabil se va trimite prin fax, celor ce ar trebui să controleze, poza asta frumuşică, alături de explicaţia: „iată două module funcţionale, demne de a fi luate ca model de bune practici şi de alte ONG-uri…” Faine şi bune practici: bani tocaţi de „derulatorii de proiect”, fără niciun rezultat concret, cu efect asupra romilor necăjiţi. După modelul „să vopsim afară gardul, ca să-şi umple şefu’ cardul!”

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea