Rămâi conectat

Sport

Pe „Cetate”, Unirea Alba Iulia – Performanța Ighiu, ultimul derby „de Alba” al anului, meciul orgoliilor și pentru antrenorii Himcinschi și Manea

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultimul derby „de Alba” din 2017, în etapa de final a primei părți a campionatului, Unirea Alba Iulia și Performanța Ighiu, sâmbătă, 2 decembrie, ora 14.00, pe „Cetate”,este un joc al orgoliilor cu o miză extraordinară în calculele finalului de sezon, dar și în perspectiva strategiei celor două grupări rivale, ce nu au pierdut în această toamnă pe arena albaiuliană.

Antrenorii Adorian Himcinschi și Mihai Manea, foști jucători ai grupării din Cetatea Marii Uniri, colaboratori la Europa Alba Iulia în trecut, au acum în față un meci pe care sub nicio formă nu acceptă să-l piardă. „Suntem încrezători, ne așteptăm la o prestație reușită care să ne ducă la un rezultat pozitiv. Un derby de asemenea calibru poate decide foarte multe pe termen scurt și mediu„, a precizat Adorian Himcinschi. „Indiferent când se dispută, derby-urile județene sunt meciuri imprevizibile, cu ambiții suplimentare, deci cu atât mai mult acum când  se trage cortina peste tur. Vrem să ne continuăm seria bună, iar dacă vom încheia prima parte a campionatului pe prima poziție cu atât mai bine”, a prefațat Mihai Manea.

Confruntarea găsește gruparea „alb-negrilor” fără nicio problemă de efectiv, spre deosebire de oponenți, care i-au recuperat pe Zăvoi și Hidișan, nu contează cu siguranță pe Potopea și speră să mizeze și pe Cl. Oara și Fetița.

Este al doilea joc din acest an în care antrenorul Adorian Himcinschi apare ca adversar în fața fostei sale echipe pe care a pregătit-o până toamna trecută, după remiza din Vinerea Mare, 2-2 la Ighiu. Jocul are un impact imediat asupra ierarhiei Seriei a 5-a la vârf, Performanța putând ajunge campioană de toamnă dacă învinge, iar „U” Cluj pășește fals la Galda de Jos, dar are ecouri și în perspectiva pauzei compeționale și a strategiilor din intersezon pentru cele două conjudețene rivale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea