PDL Alba vrea capul lui Florin Roman, după ce acesta și-a lipit numele de Autostrada Sebeș-Turda

O serie de afirmații făcute astăzi de senatorul democrat – liberal Alexandru Pereș și purtătorul de cuvânt al PDL Alba Iulia, Mihai Babițchi, în cadrul unei conferințe de presă, cu referire la situația Autostrăzii Sebeș-Turda și a declarațiilor făcute pe marginea acestui subiect de vicepreședintele Consiliului Județean, liberalul Florin Roman, au declanșat un nou război al declarațiilor politice între PNL și PDL Alba, avându-l ca și mediator chiar pe Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean și prim-vicepreședinte al PDL Alba.

Roman a transmis vineri după-amiază prin intermediul unui comunicat de presă mesaje dure către parlamentarii democrat – liberali de Alba, Alexandru Pereș și Clement Negruț, despre care spune că se bagă ca și musca-n lapte și genează panică vorbind fără să cunoască subiectul. Vicele CJ Alba mai afirmă că știe despre pesiunile pe care unii PDL-iști le fac pentru schimbarea sa din funcția administrativă pe care o deține și asta se întâmplă pentru că sunt invidioși pe reușita sa în proiectul autostrăzii Sebeș-Turda.

ELIT

Vezi mai jos declarația integrală a lui Florin Roman!

“Există mult amatorism și rea-vointță în politica locală. Astăzi în conferința de presă a PDL Alba, marele constructor al Albei, domnul Mihai Babitchi, stând alături de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, ne dădea lecții despre traseul viitoarei autostrăzi despre care a auzit din presă.

M-a surprins însa poziția senatorului Alexandru Pereș, care dupa 18 ani de parlamentarism nu știe că traseul este definitiv doar după aprobarea Studiului de fezabilitate. Îi mulțumesc președintelui CJ Alba pentru atitudinea și informarea corectă.

ADEZIUNE PLUS

Ca sa fie foarte clar mai fac următoarele precizări: în vederea obținerii SF-ului CNADR a solicitat prin proiectantul Search Corporation eliberarea Certificatului de Urbanism. Prezentarea traseului si harta propusă ptr autostrada au fost trimise tuturor primăriilor, tocmai pentru a fi aduse noi observatii: situri arheologice sau naturale, noi autorizatii de construcție eliberate de primarii etc. Acestea sunt cuprinse in Certificatul de Urbanism.

Din acest motiv am prezentat varianta propusă de proiectant, care nu este finală. Numai că administrația e grea. Mă îngrijorează că senatorul Pereș a spus ca nu există hartă la Primaria Alba Iulia. Există și ar fi trebuit sa fiți informat domnule senator! A si fost o ședință la primărie pe această temă, in care s-au formulat observații. Dumneavoastră, cei care va băgați ca musca-n lapte, generați panică vorbind fără sa știți.

Este regretabil ca politicienii invidioși nu pricep că o autostradă Sebeș-Turda, cea mai importantă investiție din ultimii 20 de ani, nu trebuie sabotată pentru ca am venit cu proiectul. După întâlnirea din 17 Iunie cu CNADR și proiectantul, dar și cu primarii vom avea o variantă finală. Știu ca voci din PDL cer schimbarea mea din funcția de vicepreședinte al CJ Alba și fac presiuni, invidioși pe reușita mea in proiectul autostrăzii Sebes-Turda, investiție de circa 1 miliard de euro. Ce s-a întâmplat azi certifică acest lucru si mentalitatea „sa-i luam capul lui Roman, ca sa nu se mai facă Sebes-Turda si să câștige el”.

Nu o sa reușiți domnilor sa opriti Sebes-Turda, pentru ca este imposibil. Iar oamenii va vor urca pe garduri că vă opuneți șansei de dezvoltare economică a județului Alba. Nu cedez si duc împreuna cu guvernul autostrada pana la capăt!”

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

10 Comentarii

anghel cosmin 7 iunie 2013 at 18:28

va laudati de parca voi o construiti din bani vostri sau chiar voi politicieni cu munca voastra, nu sunteni in stare decat decat sa dati din papagal

anghel cosmin 7 iunie 2013 at 18:54

un laudaros nu a facut nimic pt judetul alba,saptamana trecuta a-ti dat un comunicat din partea consiliului judetean in care florin roman spunea ca sc dpl sa se reorganizeaza si ca sau concediat 20 de persoane majoritar din personal tesa si nu drumari propriu zisi.tin sa va anunt ca au fost concediati doar oameni necalificati de care firma are nevoie .exemplu sa concediat3 oameni cu salar de 800 lei dar seful lor a ramas cu un salariu de2500 asta e marea reorganizare a sc dpl sa.

Aurelian 8 iunie 2013 at 12:11

Cred, domnule Presecan, ca domniei tale ii va reveni onoarea, de a anunta, mazilirea Piticului Atomic!

Io 8 iunie 2013 at 17:38

Va rog frumos nu-l mai numiti PITIC ATOMIC.
Suna mult mai bine, si e mult mai aproape de adevar, sa-i spunem MUC ATOMIC !!! S-a scobit Atanasiu in nas (mai bine folosea alt orificiu) si l-a impins in fata.Un prost, care vindea ziare (RESPECT VANZATORILOR DE ZIARE, care pentru un salar de nimic respecta prognoza meteo intr-o „celula de termopan”) s-a specializat prin INALTE scoli penale in a vinde vise.Nici macar iluzii.Viseaza atanasiu ceva noaptea, imediat MUCUL ATOMIC o pune pe tzeava. Ma inteb…. oare daca Atanasiu ar fi folosit alt orificiu….

@ Aurelian 8 iunie 2013 at 22:10

Astept si eu sa dispara cat mai repede pupincuristii basisto-havisti de pe forum ca tare portocaliu put ca si fosele septice din cartierul dintre Alba Iulia si Micesti unde domnul Hava a rezolvat principalele utilitati pentru o casa intr-un municipiu: casa cu fantana, hidrofor, fosa septica foc cu lemne si curent provizoriu. Traiasca Principele Hava viitor primar pana in 2079.

Aurelian 8 iunie 2013 at 22:36

Atat timp cat PeNaLi scot la inaintare aceste caricaturi de tipul „Vicele, papiota cu ciucurel”, sau Piticul Atomic(cum vrei sa-l numesti), fii fara nadejde, ca nu o sa-ti dispara contestatorii!

???? 9 iunie 2013 at 17:31

Erau unii, care inca mai scriau cu creionul interviurile si dupa revolutie, dar sa crezi ca pedelistii mai au vreun viitor, trebuie sa tare PROST ! Cu purtatori de vorbe care se muta de la un partid la altul, dupa cum scutura vantul tufele de urzici numite putza tiganului si cu idei de clasa pregatitoare ale oanei de la aiud, nu poti trai prea mult, in politica !

Aurelian 10 iunie 2013 at 11:47

Aici nu se discuta de PDL(sincer ma doare in fund daca PDL MAI ARE VIITOR SAU NU), aici se discuta de un netremnic, un nimeni in drum, care umflat ca si un ardei umplut, un fost vanzator de ziare, care a ajuns acum sa decida soarta cetatenilor din Alba, se discuta de Piticul Atomic, „sau cu voia domniilor voastre”, se discuta de „Vicele, papiota cu ciucurel”, cum este cunoscut acest inutil i mediile feminine. Asta nici de4 femei nu ii bun! Macar Sañedru si-a gasit „rolul”, in „Clubul de Hora Calugareasca Alba”!

GTREDS 9 iunie 2013 at 18:55

Asta e bun doar de gura in rest PAPAGAL

Alex 10 iunie 2013 at 13:42

Hahaha bulangiul modest zice k e autostrada lui, si ca o face „el si guvernul” so mori tu pupulica!

Comentariile sunt oprite