Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

PDL Alba vrea capul lui Florin Roman, după ce acesta și-a lipit numele de Autostrada Sebeș-Turda

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O serie de afirmații făcute astăzi de senatorul democrat – liberal Alexandru Pereș și purtătorul de cuvânt al PDL Alba Iulia, Mihai Babițchi, în cadrul unei conferințe de presă, cu referire la situația Autostrăzii Sebeș-Turda și a declarațiilor făcute pe marginea acestui subiect de vicepreședintele Consiliului Județean, liberalul Florin Roman, au declanșat un nou război al declarațiilor politice între PNL și PDL Alba, avându-l ca și mediator chiar pe Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean și prim-vicepreședinte al PDL Alba.

Roman a transmis vineri după-amiază prin intermediul unui comunicat de presă mesaje dure către parlamentarii democrat – liberali de Alba, Alexandru Pereș și Clement Negruț, despre care spune că se bagă ca și musca-n lapte și genează panică vorbind fără să cunoască subiectul. Vicele CJ Alba mai afirmă că știe despre pesiunile pe care unii PDL-iști le fac pentru schimbarea sa din funcția administrativă pe care o deține și asta se întâmplă pentru că sunt invidioși pe reușita sa în proiectul autostrăzii Sebeș-Turda.

Vezi mai jos declarația integrală a lui Florin Roman!

“Există mult amatorism și rea-vointță în politica locală. Astăzi în conferința de presă a PDL Alba, marele constructor al Albei, domnul Mihai Babitchi, stând alături de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, ne dădea lecții despre traseul viitoarei autostrăzi despre care a auzit din presă.

M-a surprins însa poziția senatorului Alexandru Pereș, care dupa 18 ani de parlamentarism nu știe că traseul este definitiv doar după aprobarea Studiului de fezabilitate. Îi mulțumesc președintelui CJ Alba pentru atitudinea și informarea corectă.

Ca sa fie foarte clar mai fac următoarele precizări: în vederea obținerii SF-ului CNADR a solicitat prin proiectantul Search Corporation eliberarea Certificatului de Urbanism. Prezentarea traseului si harta propusă ptr autostrada au fost trimise tuturor primăriilor, tocmai pentru a fi aduse noi observatii: situri arheologice sau naturale, noi autorizatii de construcție eliberate de primarii etc. Acestea sunt cuprinse in Certificatul de Urbanism.

Din acest motiv am prezentat varianta propusă de proiectant, care nu este finală. Numai că administrația e grea. Mă îngrijorează că senatorul Pereș a spus ca nu există hartă la Primaria Alba Iulia. Există și ar fi trebuit sa fiți informat domnule senator! A si fost o ședință la primărie pe această temă, in care s-au formulat observații. Dumneavoastră, cei care va băgați ca musca-n lapte, generați panică vorbind fără sa știți.

Este regretabil ca politicienii invidioși nu pricep că o autostradă Sebeș-Turda, cea mai importantă investiție din ultimii 20 de ani, nu trebuie sabotată pentru ca am venit cu proiectul. După întâlnirea din 17 Iunie cu CNADR și proiectantul, dar și cu primarii vom avea o variantă finală. Știu ca voci din PDL cer schimbarea mea din funcția de vicepreședinte al CJ Alba și fac presiuni, invidioși pe reușita mea in proiectul autostrăzii Sebes-Turda, investiție de circa 1 miliard de euro. Ce s-a întâmplat azi certifică acest lucru si mentalitatea „sa-i luam capul lui Roman, ca sa nu se mai facă Sebes-Turda si să câștige el”.

Nu o sa reușiți domnilor sa opriti Sebes-Turda, pentru ca este imposibil. Iar oamenii va vor urca pe garduri că vă opuneți șansei de dezvoltare economică a județului Alba. Nu cedez si duc împreuna cu guvernul autostrada pana la capăt!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea