Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

PDL Alba pregătește revocarea viceprimarului Simone Albani

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Schimbarea din funcţia de viceprimar al municipiului Alba Iulia a domnului Albani Rocchetti Simone este primul punct de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Alba Iulia, programată pentru marți, 24 iulie, de la ora 13.00.

Potrivit Ordinii de Zi Proiectul de Hotărâre este inițiat de grupul consilierilor PDL şi PP-DD din Consiliul local dar se pare că din partea PP-DD a fost semnat numai de Iustin Pocol.

”Motivul este foarte foarte simplu, probabil că PP-DD a bătut palma cu PDL si are promosiunea obținerii unui post de viceprimar”, a declarat consilierul local Gabriel Pleșa.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Lovitura de palat” vine la mai puțin de 2 săptămâni de la încercarea nereușită a consilierilor USL de a-l revoca pe viceprimarul Paul Voicu. Aceștia au motivat că ”se constată o nouă majoritate la nivelul Consiliului Local iar viceprimarul în funcție trebuie să fie expresia majorității voinței consilierilor locali”. Ședința extraordinară convocată în data de 10 iulie nu a mai avut loc deoarece unul dintre consilieri a anunțat că nu poate participa din cauza unor probleme de sănătate. Potrivit unor surse este vorba chiar de Iustin Pocol care se afla de fapt în concediu, în Turcia.

UPDATE 1: Se pare că Iustin Pocol a semnat proiectul de hotărâre fără acordul conducerii PP-DD Alba. Președintele Cornel Comșa, care se află la București, nu a putut fi contactat telefonic pentru clarificarea situației însă a transmis un mesaj în care precizează că va transmite mâine un comunicat de presă din partea Organizației județene.

UPDATE 2: Președintele PP-DD Alba Cornel Comșa a revenit cu precizarea că ”Nimeni din Organizația județeană nu a luat nicio decizie fără știrea conducerii centrale a partidului”.

Iată proiectul complet al Ordinii de zi:

I. Diverse.

II. Proiecte de hotărâri privind:

1. Schimbarea din funcţia de viceprimar al municipiuluiAlba Iuliaa domnului Albani Rocchetti Simone

Iniţiatori

Grupul consilierilor PDL şi PP-DD din Consiliul local

2. Rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli pe anul 2012

3. Execuţia bugetului general de venituri şi cheltuieli pe trimestrul II anul 2012 al municipiuluiAlba Iulia

4. Cheltuirea unei sume de bani din bugetul local, capitol cultură, pentru organizarea Crosului umanitar „Fără Frontiere” pentru copii cu sindromul DOWN

5. Modificarea Caietului de sarcini pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare, deszăpezire şi combaterea poleiului în municipiuluiAlba Iulia, aprobat prin Anexa 3 din Hotărârea nr. 220/2011 a Consiliului local, modificată şi completată prin Hotărârea nr. 137/2012 a Consiliului local al municipiuluiAlba Iulia

6. Aprobă şi avizează documentaţii de urbanism (PUD, PUZ):

Art.1: Avizează Planul Urbanistic Zonal „REVITALIZAREA, REABILITAREA ŞI EXTINDEREA BAZEI SPORTIVE ŞI DE AGREMENT WINNER’S CLUB ŢĂLNAR, Alba Iulia, str. Păcii, nr.15, Cetatea Alba Carolina, Bastionul Carol, solicitant S.C. WINNER’S CLUB ŢĂLNAR S.R.L.”.

Art.2: Avizează Planul Urbanistic Zonal „EXTINDERE PERIMETRU INTRAVILAN ZONA SEIGAU – SCHIT, TERASA VIILOR – PODEI solicitant MUNICIPIUL ALBA IULIA”.

Art.3: Avizează Planul Urbanistic Zonal „INTRODUCERE IN INTRAVILAN PENTRU CONSTRUIRE LOCUINTE INDIVIDUALE, Zona Oarda de sus, solicitant Grozav Ioana”.

Art.4: Nu avizează Planul Urbanistic Zonal „CONSTRUIRE LOCUINTE FAMILIALE CUPLATE, ALBA IULIA, STR. TURNATORIEI, FN, solicitant DRAGAN SIMION, BITOLEANU MARIN” .

Art.5: Avizează Planul Urbanistic Zonal „IN INTRAVILAN PENTRU CONSTRUIRE LOCUINTA INDIVIDUALA, (REAVIZARE), solicitantALBA IULIA, PACLISA, MATIES GHEORGHE SI RAVEICA”.

Art.6: Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „CONSTRUIRE ATELIER ARTA PLASTICA,ALBA IULIA, STR.ALEE DIN AL.I.CUZA, FN, solicitant DAN EUGEN MIHAI”.

Art.7: Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „AMPLASARE BUST NICOLAE BRETAN, CENTRU CIVIC ZONA PARC, solicitant MUNICIPIUL ALBA IULIA”.

Art.8: Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „CONSTRUIRE LOCUINTA INDIVIDUALA RANDUL,ALBA IULIA, STR. ALESSANDRIA, solicitant DANCEA MARIA NICOLETA”.

Art.9: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „CONSTRUIRE LOCUINŢE INDIVIDUALE, ALBA IULIA, STR. VASILE ALECSANDRI, NR.45, solicitant CHIRILA ADRIAN SI ROSU AGAFIA”.

Art.10: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „EXTINDERE SPATII COMERCIALE, B-DUL REVOLUTIEI 1989,ALBA IULIA, solicitant SC ALPIN 57 LUX SRL”.

Art.11: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „INTRODUCERE IN INTRAVILAN PENTRU CONSTRUIRE ATELIER REPARATII AUTO, SOSEAUA DE CENTURA, NR.166, solicitant SC ROVE INVESTMENT SRL”.

7. Atribuirea denumirii unor străzi

8. Acceptarea donaţiei făcute către Consiliul local al municipiuluiAlba Iuliaa unui imobil (drum), situat înAlba Iulia– Miceşti, str. Lupşa

9. Însuşirea documentaţiei de alipire pentru imobilele (terenuri) concesionate la SC Occident 2000 SRL, situat administrativ înAlba Iulia, str. I. Alexandru, FN

10. Acceptarea donaţiei făcute către Consiliul local al municipiuluiAlba Iuliaa unui imobil (drum), situat înAlba Iulia– Bărăbanţ, str. Poiana Ruscăi

Iniţiator

Primar

Mircea Hava


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea