Rămâi conectat

Politică Administrație

PDL Alba pregătește revocarea viceprimarului Simone Albani

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Schimbarea din funcţia de viceprimar al municipiului Alba Iulia a domnului Albani Rocchetti Simone este primul punct de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Alba Iulia, programată pentru marți, 24 iulie, de la ora 13.00.

Potrivit Ordinii de Zi Proiectul de Hotărâre este inițiat de grupul consilierilor PDL şi PP-DD din Consiliul local dar se pare că din partea PP-DD a fost semnat numai de Iustin Pocol.

”Motivul este foarte foarte simplu, probabil că PP-DD a bătut palma cu PDL si are promosiunea obținerii unui post de viceprimar”, a declarat consilierul local Gabriel Pleșa.

”Lovitura de palat” vine la mai puțin de 2 săptămâni de la încercarea nereușită a consilierilor USL de a-l revoca pe viceprimarul Paul Voicu. Aceștia au motivat că ”se constată o nouă majoritate la nivelul Consiliului Local iar viceprimarul în funcție trebuie să fie expresia majorității voinței consilierilor locali”. Ședința extraordinară convocată în data de 10 iulie nu a mai avut loc deoarece unul dintre consilieri a anunțat că nu poate participa din cauza unor probleme de sănătate. Potrivit unor surse este vorba chiar de Iustin Pocol care se afla de fapt în concediu, în Turcia.

UPDATE 1: Se pare că Iustin Pocol a semnat proiectul de hotărâre fără acordul conducerii PP-DD Alba. Președintele Cornel Comșa, care se află la București, nu a putut fi contactat telefonic pentru clarificarea situației însă a transmis un mesaj în care precizează că va transmite mâine un comunicat de presă din partea Organizației județene.

UPDATE 2: Președintele PP-DD Alba Cornel Comșa a revenit cu precizarea că ”Nimeni din Organizația județeană nu a luat nicio decizie fără știrea conducerii centrale a partidului”.

Iată proiectul complet al Ordinii de zi:

I. Diverse.

II. Proiecte de hotărâri privind:

1. Schimbarea din funcţia de viceprimar al municipiuluiAlba Iuliaa domnului Albani Rocchetti Simone

Iniţiatori

Grupul consilierilor PDL şi PP-DD din Consiliul local

2. Rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli pe anul 2012

3. Execuţia bugetului general de venituri şi cheltuieli pe trimestrul II anul 2012 al municipiuluiAlba Iulia

4. Cheltuirea unei sume de bani din bugetul local, capitol cultură, pentru organizarea Crosului umanitar „Fără Frontiere” pentru copii cu sindromul DOWN

5. Modificarea Caietului de sarcini pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare, deszăpezire şi combaterea poleiului în municipiuluiAlba Iulia, aprobat prin Anexa 3 din Hotărârea nr. 220/2011 a Consiliului local, modificată şi completată prin Hotărârea nr. 137/2012 a Consiliului local al municipiuluiAlba Iulia

6. Aprobă şi avizează documentaţii de urbanism (PUD, PUZ):

Art.1: Avizează Planul Urbanistic Zonal „REVITALIZAREA, REABILITAREA ŞI EXTINDEREA BAZEI SPORTIVE ŞI DE AGREMENT WINNER’S CLUB ŢĂLNAR, Alba Iulia, str. Păcii, nr.15, Cetatea Alba Carolina, Bastionul Carol, solicitant S.C. WINNER’S CLUB ŢĂLNAR S.R.L.”.

Art.2: Avizează Planul Urbanistic Zonal „EXTINDERE PERIMETRU INTRAVILAN ZONA SEIGAU – SCHIT, TERASA VIILOR – PODEI solicitant MUNICIPIUL ALBA IULIA”.

Art.3: Avizează Planul Urbanistic Zonal „INTRODUCERE IN INTRAVILAN PENTRU CONSTRUIRE LOCUINTE INDIVIDUALE, Zona Oarda de sus, solicitant Grozav Ioana”.

Art.4: Nu avizează Planul Urbanistic Zonal „CONSTRUIRE LOCUINTE FAMILIALE CUPLATE, ALBA IULIA, STR. TURNATORIEI, FN, solicitant DRAGAN SIMION, BITOLEANU MARIN” .

Art.5: Avizează Planul Urbanistic Zonal „IN INTRAVILAN PENTRU CONSTRUIRE LOCUINTA INDIVIDUALA, (REAVIZARE), solicitantALBA IULIA, PACLISA, MATIES GHEORGHE SI RAVEICA”.

Art.6: Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „CONSTRUIRE ATELIER ARTA PLASTICA,ALBA IULIA, STR.ALEE DIN AL.I.CUZA, FN, solicitant DAN EUGEN MIHAI”.

Art.7: Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „AMPLASARE BUST NICOLAE BRETAN, CENTRU CIVIC ZONA PARC, solicitant MUNICIPIUL ALBA IULIA”.

Art.8: Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „CONSTRUIRE LOCUINTA INDIVIDUALA RANDUL,ALBA IULIA, STR. ALESSANDRIA, solicitant DANCEA MARIA NICOLETA”.

Art.9: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „CONSTRUIRE LOCUINŢE INDIVIDUALE, ALBA IULIA, STR. VASILE ALECSANDRI, NR.45, solicitant CHIRILA ADRIAN SI ROSU AGAFIA”.

Art.10: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „EXTINDERE SPATII COMERCIALE, B-DUL REVOLUTIEI 1989,ALBA IULIA, solicitant SC ALPIN 57 LUX SRL”.

Art.11: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „INTRODUCERE IN INTRAVILAN PENTRU CONSTRUIRE ATELIER REPARATII AUTO, SOSEAUA DE CENTURA, NR.166, solicitant SC ROVE INVESTMENT SRL”.

7. Atribuirea denumirii unor străzi

8. Acceptarea donaţiei făcute către Consiliul local al municipiuluiAlba Iuliaa unui imobil (drum), situat înAlba Iulia– Miceşti, str. Lupşa

9. Însuşirea documentaţiei de alipire pentru imobilele (terenuri) concesionate la SC Occident 2000 SRL, situat administrativ înAlba Iulia, str. I. Alexandru, FN

10. Acceptarea donaţiei făcute către Consiliul local al municipiuluiAlba Iuliaa unui imobil (drum), situat înAlba Iulia– Bărăbanţ, str. Poiana Ruscăi

Iniţiator

Primar

Mircea Hava


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea