Ziarul Unirea

PDL Alba pregătește revocarea viceprimarului Simone Albani

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Schimbarea din funcţia de viceprimar al municipiului Alba Iulia a domnului Albani Rocchetti Simone este primul punct de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Alba Iulia, programată pentru marți, 24 iulie, de la ora 13.00.

Potrivit Ordinii de Zi Proiectul de Hotărâre este inițiat de grupul consilierilor PDL şi PP-DD din Consiliul local dar se pare că din partea PP-DD a fost semnat numai de Iustin Pocol.

ELIT

”Motivul este foarte foarte simplu, probabil că PP-DD a bătut palma cu PDL si are promosiunea obținerii unui post de viceprimar”, a declarat consilierul local Gabriel Pleșa.

”Lovitura de palat” vine la mai puțin de 2 săptămâni de la încercarea nereușită a consilierilor USL de a-l revoca pe viceprimarul Paul Voicu. Aceștia au motivat că ”se constată o nouă majoritate la nivelul Consiliului Local iar viceprimarul în funcție trebuie să fie expresia majorității voinței consilierilor locali”. Ședința extraordinară convocată în data de 10 iulie nu a mai avut loc deoarece unul dintre consilieri a anunțat că nu poate participa din cauza unor probleme de sănătate. Potrivit unor surse este vorba chiar de Iustin Pocol care se afla de fapt în concediu, în Turcia.

UPDATE 1: Se pare că Iustin Pocol a semnat proiectul de hotărâre fără acordul conducerii PP-DD Alba. Președintele Cornel Comșa, care se află la București, nu a putut fi contactat telefonic pentru clarificarea situației însă a transmis un mesaj în care precizează că va transmite mâine un comunicat de presă din partea Organizației județene.

UPDATE 2: Președintele PP-DD Alba Cornel Comșa a revenit cu precizarea că ”Nimeni din Organizația județeană nu a luat nicio decizie fără știrea conducerii centrale a partidului”.

Iată proiectul complet al Ordinii de zi:

I. Diverse.

II. Proiecte de hotărâri privind:

1. Schimbarea din funcţia de viceprimar al municipiuluiAlba Iuliaa domnului Albani Rocchetti Simone

Iniţiatori

Grupul consilierilor PDL şi PP-DD din Consiliul local

2. Rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli pe anul 2012

3. Execuţia bugetului general de venituri şi cheltuieli pe trimestrul II anul 2012 al municipiuluiAlba Iulia

4. Cheltuirea unei sume de bani din bugetul local, capitol cultură, pentru organizarea Crosului umanitar „Fără Frontiere” pentru copii cu sindromul DOWN

5. Modificarea Caietului de sarcini pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare, deszăpezire şi combaterea poleiului în municipiuluiAlba Iulia, aprobat prin Anexa 3 din Hotărârea nr. 220/2011 a Consiliului local, modificată şi completată prin Hotărârea nr. 137/2012 a Consiliului local al municipiuluiAlba Iulia

6. Aprobă şi avizează documentaţii de urbanism (PUD, PUZ):

Art.1: Avizează Planul Urbanistic Zonal „REVITALIZAREA, REABILITAREA ŞI EXTINDEREA BAZEI SPORTIVE ŞI DE AGREMENT WINNER’S CLUB ŢĂLNAR, Alba Iulia, str. Păcii, nr.15, Cetatea Alba Carolina, Bastionul Carol, solicitant S.C. WINNER’S CLUB ŢĂLNAR S.R.L.”.

Art.2: Avizează Planul Urbanistic Zonal „EXTINDERE PERIMETRU INTRAVILAN ZONA SEIGAU – SCHIT, TERASA VIILOR – PODEI solicitant MUNICIPIUL ALBA IULIA”.

Art.3: Avizează Planul Urbanistic Zonal „INTRODUCERE IN INTRAVILAN PENTRU CONSTRUIRE LOCUINTE INDIVIDUALE, Zona Oarda de sus, solicitant Grozav Ioana”.

Art.4: Nu avizează Planul Urbanistic Zonal „CONSTRUIRE LOCUINTE FAMILIALE CUPLATE, ALBA IULIA, STR. TURNATORIEI, FN, solicitant DRAGAN SIMION, BITOLEANU MARIN” .

Art.5: Avizează Planul Urbanistic Zonal „IN INTRAVILAN PENTRU CONSTRUIRE LOCUINTA INDIVIDUALA, (REAVIZARE), solicitantALBA IULIA, PACLISA, MATIES GHEORGHE SI RAVEICA”.

Art.6: Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „CONSTRUIRE ATELIER ARTA PLASTICA,ALBA IULIA, STR.ALEE DIN AL.I.CUZA, FN, solicitant DAN EUGEN MIHAI”.

Art.7: Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „AMPLASARE BUST NICOLAE BRETAN, CENTRU CIVIC ZONA PARC, solicitant MUNICIPIUL ALBA IULIA”.

Art.8: Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „CONSTRUIRE LOCUINTA INDIVIDUALA RANDUL,ALBA IULIA, STR. ALESSANDRIA, solicitant DANCEA MARIA NICOLETA”.

Art.9: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „CONSTRUIRE LOCUINŢE INDIVIDUALE, ALBA IULIA, STR. VASILE ALECSANDRI, NR.45, solicitant CHIRILA ADRIAN SI ROSU AGAFIA”.

Art.10: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „EXTINDERE SPATII COMERCIALE, B-DUL REVOLUTIEI 1989,ALBA IULIA, solicitant SC ALPIN 57 LUX SRL”.

Art.11: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „INTRODUCERE IN INTRAVILAN PENTRU CONSTRUIRE ATELIER REPARATII AUTO, SOSEAUA DE CENTURA, NR.166, solicitant SC ROVE INVESTMENT SRL”.

7. Atribuirea denumirii unor străzi

8. Acceptarea donaţiei făcute către Consiliul local al municipiuluiAlba Iuliaa unui imobil (drum), situat înAlba Iulia– Miceşti, str. Lupşa

9. Însuşirea documentaţiei de alipire pentru imobilele (terenuri) concesionate la SC Occident 2000 SRL, situat administrativ înAlba Iulia, str. I. Alexandru, FN

10. Acceptarea donaţiei făcute către Consiliul local al municipiuluiAlba Iuliaa unui imobil (drum), situat înAlba Iulia– Bărăbanţ, str. Poiana Ruscăi

Iniţiator

Primar

Mircea Hava

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

19 Comentarii

20 iulie 2012 at 16:12

Mda… pentru cine nu a crezut ca PPDD este creatia ciclopului, actualmente suspendat, sper ca acum sa se convinga. kknarul ala de Pocol este prieten cu pedeleul de pe vremea cand era „derector” la Astral.

PP-DD-0Tv 20 iulie 2012 at 16:19

PDL+PNL la CL Alba Iulia=un rahat!!! Asa va trebuie PNL-istilor! Asta da ciubuc. Traiasca Eutanasiul PNL-ului de Alba.

Costel* 20 iulie 2012 at 16:21

Parca pe 23 se punea problema Voicu. Mare-i gradina liberala si multi sunt prin danasa

cl 20 iulie 2012 at 17:18

pentru miscarea asta il mai hotez pe hava inca doua mandate.

alba iulia 20 iulie 2012 at 17:26

o lectie de politica pentru Eutanasiul si PNL-ului din Alba

Fan inrait al PP DD 20 iulie 2012 at 18:41

Pocole vezi ca poate n-ai citit Cartea neagra a regimului Basescu si tu poate acum joci curveste ca nu mai esti bolnav.Serdene bate-l de nu asculta si-n 29.7 la vot cu totii ca nu mai suportam saracia….Pocole trezeste-te ca poate nu stii dismanii,dar Serdean iti v-a spune realitatea !Si-n CJ trebuie schimbari si reduceri de consilieri ca populatia s-a micsorat fata cum era odata !pocole se zice ca 400 miliarde Euro au supt astia,scrie in cartea neagra a regimului Base si tu le ti propta !

ce carte,aia copiata sau asu de pica? 21 iulie 2012 at 21:45

Care carte colega,asu de pica-n nas a lui repetentu-pockerist sau plagiaturile lui marlanu-carlanu?Tu nu vezi fratioare ca pe ai nostrii din pp i-au tradat usl la constituirea consiliilor,iar acum este momentul sa-i „servim” si sa luam noi postul de viceprimar,oare nu ganditi ca facand alianta cu pdl vom avea numai de castigat,cred ca Serdean si Potar sa fie lucizi si sa se coalizeze cu pdl,in acest caz „raul cel mai mic”,ca de usl ce au aratat pana acum este zero,o sa vada romanii ce inseamna adevarata carte neagra a hotiei si minciunii,mai discutam prin iarna cand va „turba”guvernarea cea mai „ciinstita si corecta”!!!

@ 20 iulie 2012 at 20:35

…cam asta a reusit PSD-ul… Sa ramana USL fara nimic si la municipiul si la judet (va urma). De bine, de rau, cu tradare si scandal intern, aveau colegii de alianta in doua pozitii bune, acum USL-ul nu va mai detine nimic important in Alba Iulia si Alba. Sa moara si capra vecinului!

Paulina 21 iulie 2012 at 13:24

Imi pare rau; cui i-a stat „in coaste” d-l Simone Albani? Iata fair-play-ul si deschiderea spre colaborare, a alesilor.Pina la alegerea ca si viceprimar la Alba Iulia, am citit si auzit tot felul de „aprecieri” la adresa dumnealui. Apoi, dupa instalare, l-am auzit chiar pe dinsul, la radio-vorbind despre ceea ce simte, ce doreste, ce va face, in calitate de viceprimar al unui oras. Am fost foarte placut impresionata de ceea ce a transmis d-l Albani. Vreau sa spun ca, un om sincer, cu ginduri limpezi, nu poate transmite decit exact ceea ce simte si gindeste.Si, stiu ce vorbesc, chiar daca unora li se va nazari altceva.

@ 21 iulie 2012 at 13:41

Nu cred ca i-a stat nimanui in coaste, dar asa e politica. USL (de fapt PSD-ul, care a ramas pe dinafara) vrea sa-l schimbe pe Paul Voicu si pe Cucui, ce era sa faca PDL-ul? A facut alta intelegere ca sa-si pastreze viceprimarul si vicepresedintele CJ, in conditiile in care PD -ul are mai multi consilieri locali singur (10) decat PSD+PNL+PC+PNTCD (9) la un loc. La fel si la judet.

Costel* 21 iulie 2012 at 16:10

Traiasca mult gloriasa slinoasa si puturoasa culoarea portocalie …

Marin 21 iulie 2012 at 20:53

Corect !

apoliticul 21 iulie 2012 at 20:55

Dal naibi de macaronar.Ma bucur ca a cotizat degeaba la PNL.Asa poate invata si astia sa nu mai cumpere functiile.
P.S. sa vedem daca il mai tine buzunarul sa mai plateasca cite un articol pe saptamina ca inainte de alegeri.

Aurelian 21 iulie 2012 at 20:58

Banuiesc ca nici Piticul Atomic nu va mai imputii mult timp biroul de vice judetean!

colonelu' gogu 21 iulie 2012 at 21:05

asa ai lasat si tu in birou dupa ce ai plecat de la prefectura.

colonelu lu` peste 21 iulie 2012 at 21:50

Am impresia ca ma confunzi cu altcineva!

Un rom mic 22 iulie 2012 at 10:07

@ Aurelian, ciocu mic tu esti var cu Bumb deci de al nostru, creste Bumb cresti si dumneta in ochii domnului Hava. Hai bre nu fi tagan!

Kity 22 iulie 2012 at 13:43

Buna decizie. Felicitari liderilor PD-L, nu are ce cauta in administratia publica din Romania, un individ care nu poate formula de la cap la coada o propozitie cu verb si predicat.
Nu cred ca in italia exista un romanas in administratia publica locala, care sa detina o astfel de functie.
Mult succes pentru demiterea „bibilicii”!!!

cristina 23 iulie 2012 at 10:55

Imi este greata de ce se intampla in CL . Nu fac altceva decat sa se bata pe ciolan de cand au fost investiti in functie, ii doare in fund de nevoile noastre!!! Cand ma gandesc ce corupt si manjit este Paul Voicu si ce-si mai rade acum in barba in timp ce el a scapat ! Si bietul Albani, cat de optimist si dornic de treaba era…si acum o sa ii ia locul un neica nimeni, un taran paralel cu politica si cu administratia…4 ani tot asa o sa ne tina, cu aliante si cu tradari, PPDD-istii sunt niste mercenari si niste oportunisti care cu doar 2 locuri in consiliu au ajuns sa ii invarta pe degete pe PNL, PSD si PD.

Comentariile sunt oprite