Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Monden-Clubbing

Pavel Bartoş: Sunt mândru de Alba Iulia deoarece începe să aibă tradiţie teatrală

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

L-am întâlnit. Pavel Bartoş, una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite vedete de televiziune, a petrecut  trei zile în oraşul Marii Uniri. Pavel a fost prezent la Alba Iulia cu ocazia Festivalului Naţional de Teatru “Poveşti”-2012, în cadrul căruia a jucat în piesa de teatru “CFR-Cometa, căţelul şi copilul”. Actorul s-a arătat de-a dreptul impresionat de ceea ce se întâmplă în Alba Iulia, de frumuseţea oraşului, ba chiar şi-a luat liber cu o zi în plus pentru a se plimba în linişte prin Cetatea istorică a Alba Iuliei şi a sta de vorbă cu oamenii de aici. Nu am ratat ocazia de a schimba şi eu câteva cuvinte cu el, şi în cele din urmă chiar am reuşit să-l înduplec să-mi acorde, în exclusivitate, un interviu pentru cititorii noştri.

Pavel, cu ce ocazie te afli în aceste zile la Alba Iulia?

– Cu ocazia minunatului Festival Internaţional de Teatru „Poveşti”. De la an la an mă simt din ce în ce mai bine. Sunt mândru de Alba Iulia că începe să aibă tradiţie teatrală, ceea ce este foarte important pentru un oraş. Una era dacă festivalul se afla la a doua ediţie, dar suntem deja la cea de-a a VII-a ediţie. Asta înseamnă deja tradiţie, înseamnă că se vrea ca aici să se întâmple lucruri frumoase şi asta e foarte îmbucurător. Eu cred că un popor fără cultură e un popor pierdut.

 – Ce impresie ţi-ai făcut despre Oraşul Marii Uniri şi despre viaţa culturală de aici?

 – Eu am o impresie foarte bună. Văd cum, de la an la an, se recuperează această Cetate senzaţională, care cred că este unică în Euopa, dacă nu în lume. Şi văd că de la an la an ea este din ce în ce mai refăcută …şi astfel publicul se bucură. Chiar vorbeam cu mulţi prieteni de-ai mei din Bucureşti şi pur şi simplu nu le venea să creadă ce s-a putut face în aceşti ani la Alba Iulia.

 – Dar despre albaiulieni ce ne poţi spune? Ţi-ai făcut prieteni aici?

– Ei sunt foarte calzi. Da, cum să nu…eu am prieteni foarte mulţi. Adică chiar mi-am făcut…eu sunt o persoană sociabilă, cei din Alba Iulia sunt nişte persoane foarte sociabile şi se bucură atunci când se întâlnesc cu tine….şi asta o văd atât în întâlnirea cu spectacolele teatrului Odeon, cât şi în interacţiunea mea cu ei. Faptul că de la an ne aşteaptă tot mai mulţi  mă bucură enorm. Asta înseamnă că ceea ce fac lor le place, şi sincer vin cu mare, mare drag. Tocmai în acest sens mi-am luat o zi în plus ca să stau să mă bucur cumva de oraş şi de oamenii de aici.

 – Ce crezi că ar trebui să mai promoveze Alba Iulia pe tărâm cultural pentru a-şi pune în valoare imensul patrimoniu istoric?

 – În sine, renovarea acestei Cetăţi cred că este începutul pentru tot ce se poate întâmpla în Alba Iulia. Pentru că dincolo de o manifestare culturală, dincolo de orice altă manifestare socială, oraşul în sine  îi face pe cei din Alba Iulia cumva să fie mândri, să se simtă bine… că aparţin unui oraş extraordinar. Eu cred că manifestări artistice are,  deja aveţi şi un festival de film. Să dea Dumnezeu să aibă şi el tradiţie. Poate unde ar mai trebui să lucreze oraşul acesta este la infrastructură. Bine …asta e o problemă a tuturor oraşelor din România. Eu am cel mai bun exemplu, Sibiul. Sibiul pentru că a fost capitală culturală europeană şi a dat dovadă că se poate rezolva chiar foarte bine şi problema  infrastructurii.

 – Ne dorim şi noi să ajungem Capitală Culturală Europeană

 – Da…să ştiţi că puteţi. Important este să susţineţi astfel de manifestări culturale, adică să fiţi alături de acestea, pentru că atrag notorietate şi dau amploare oraşului. Sibiul nu ar fi fost capitală cultural-europeană fără festivalul de teatru. Aici e un festival de teatru foarte interesant, în sensul că se referă şi la copii şi la adulţi. Dacă îi educi de mici pe copii în spiritul teatrului, în spiritul culturii vei avea o generaţie sănătoasă. Şi de aici va avea implicit şi oraşul de câştigat.

 – Cum te împarţi între viaţa de actor şi cea de familie?

 – Până acum cred că m-am împărţit destul de bine. Normal că mi-aş dori mai mult timp liber pentru familie, dar pe de altă parte ei sunt foarte conştienţi că asta face parte din munca mea. Festivalurile de teatru, televiziunea…sunt parte a profesiei mele şi atunci ei o respectă, chiar dacă fetiţele mele cele mici nu vor înţelege niciodată de ce trebuie iarăşi să plec, dar de fiecare dată revenirea e foarte dorită şi foarte frumoasă.

 – Ce ne poţi spune despre emisiunile “Vocea României” şi “Românii au Talent”, din spatele scenei?

 – Eu am noroc de o echipă extraordinară. Dincolo de faptul că eu apar la televizor, eu cu Smiley, eu singur, la Vocea României… eu am parte de nişte formate extraordinare. Îmi place ceea ce fac. Plus că marele merit…şi asta nu ştie lumea, este al echipei, al producătorului. Fiecare dintre ei îşi face foarte bine treaba astfel că mie nu îmi rămâne decât să mă desfăşor aşa cum ştiu eu. Şi atunci, având această siguranţă că oricând mă pot baza pe cei din spatele camerei eu am o relaxare fantastică în ceea ce ţine de mine.  De aici şi pofta mea de joc şi de viaţă pe micul ecran.

 – Mulţumesc. Îţi doresc mult succes, multă putere de muncă şi pe viitor. Şi desigur, te mai aşteptăm să revii la Alba Iulia….


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 26 aprilie – 2 mai 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 26 aprilie – 2 mai 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall Punguta cu doi bani Regia: Gabriela Dumitru Cu: Ciprian Niculae, Voicu Hetel, Marius Nanau, Oana Banuta, Liliana Donici Gen Film: Teatru Durată: 39 min Rating: AG „Punguta cu doi bani” este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea