Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pavel Bartoș, la Alba Iulia: Lumea se bucură de teatru mai mult în provincie decât în București – FOTO, VIDEO

Publicat

în

Actorul român de teatru, film și televiziune Pavel Bartoș a declarat, marți, la Alba Iulia că oamenii se bucură mai mult de teatru în provincie decât în București, precizând că există spectacole mari la Sibiu, Cluj-Napoca și Oradea.

festivalul-de-teatru-povesti25”Lumea se bucură de teatru mai mult în provincie decât în București. În provincie când vii lumea se bucură, oamenii își fac timp pentru tine, iar pentru mine acest lucru e onorant. Când cineva își face timp pentru tine trebuie doar să te ridici la calitatea și la nivelul așteptărilor lui”, a spus Pavel Bartoș, fiind prezent la conferința ”Cafeaua cu tâlc”, organizată într-un local din Alba Iulia, cu ocazia Festivalului Internațional de Teatru ”Povești”.

Acesta a afirmat, apoi, că teatrele din provincie sunt foarte puternice și oamenii nu mai trebuie să meargă la București, exemplificând trei orașe unde se pun în scenă piese foarte bune: Sibiu, Cluj-Napoca și Oradea.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pavel Bartoș declară, ca răspuns la o întrebare venită de la jurnaliști, că are emoții de fiecare dată când urcă pe scenă. ”Tot timpul am emoții, numai că e o chestie de antrenament, să-ți transformi aceste emoții în ceva pozitiv. Și deseară e un spectacol nou, e un rol nou. Pentru mine fiecare spectacol e un examen. Noi, ca actori, trebuie să demonstrăm tot timpul (…) E normal să ai emoții, dacă nu ai avea emoții atunci ar trebui să-ți pui probleme”, a mai spus Pavel Bartoș.

Acesta a adăugat că România are actori tineri fenomenali.

”Sunt enorm de mulți actori tineri și mă bucur că fenomenul acesta underground, care nu ține de teatru subvenționat, a luat amploare foarte mare și văd actori foarte buni și chiar mă bucur pentru ei că își dau șansa să joace și nu stau pe loc. Sunt foarte mulți actori tineri, dar noi din păcate îi luăm doar pe cei pe care ni oferă televizorul sau un teatru anume. Dar sunt actori tineri foarte buni, vin din spate niște actori fenomenali. M-am dus și la Gala Tânărului Actor, oameni buni, e ceva fantastic”, a mai spus Bartoș.

[nggallery id=2822]

Prezentatorul TV a fost reticent în a oferi câteva nume, precizând că nu vrea să omită pe cineva, însă a răspuns în final la insistențele jurnaliștilor.

”Aș putea zice Sabrina Iașchevici, Nicoleta Lefter, Radu Iacoban, nici nu vreau să-i categorisesc. Sunt oamenii pe care i-am văzut și mi-au transmis ceva, sunt oamenii cu care am jucat, Ioana Anastasia Anton, nu vreau să omit pe cineva”, a mai afirmat Bartoș.

Pavel Bartoș recunoaște, fiind întrebat de banii pe care îi câștigă actorii, că pentru el ”televiziunea a însemnat foarte mult”.

”Dacă scopul tău este să să câștigi bani nu vei ajunge la chestia aceasta. Tu trebuie să îți dorești să fii un bun actor. Pentru mine, într-adevăr, televiziunea a însemnat foarte mult. Adică mi-a dat decența traiului, televiziunea”, a spus Bartoș.

El declară că salariile din teatru nu sunt mari, iar actorii nu pot trăi numai din aplauze pentru că la finalul lunii au de plătit chiria și întreținerea, însă precizează că emoția pe care o trăiești într-o sală de spectacol ”este unică și irepetabilă”.

Pavel Bartoș va urca, marți seara, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, urmând să susțină alături de Teatrul Odeon din București un spectacol care are la bază dramatizarea realizată de regizorul Alexandru Dabija, inspirată de cartea scrisă de Jaroslav Hašek – Peripețiile bravului soldat Švejk. Piesa este considerată una dintre cele cele mai memorabile și reușite scrieri satirice din literatura mondială, fiind, pe lângă un inteligent și convingător manifest anti-război, și unul dintre cele mai amuzante romane scrise vreodată.

Festivalul Internațional de Teatru ”Povești” se desfășoară la Alba Iulia în perioada 10-16 octombrie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Operațiunea „Transilvania”: Rețea de peste 50 de tâlhari români anihilată de DIICOT, carabinieri și Europol. Cum erau „agățate” victimele

Publicat

în

Operațiunea „Transilvania”: Rețea de peste 50 de tâlhari români anihilată de DIICOT, carabinieri și Europol. Cum erau „agățate” victimele

Presa italiană scrie despre rețeaua de tâlhari români dată în vileag vineri de către DIICOT:  femeile din grupare amețeau bătrâni cu doze masive de Valium pentru ca apoi să-i jefuiască. Un fost pilot a făcut două atacuri de cord după doza de Valium primită din partea româncelor.

Operațiunea, coordonată de Parchetul din Locri și denumită „Transilvania”, a scos la iveală o grupare infracțională cu o structură piramidală și două baze active între România și Italia, potrivit Rai News.

Elit - Gustul Desăvârșit

În prezent, există 59 de suspecți și au fost identificate 15 victime

Ancheta carabinierilor, desfășurată în colaborare cu Europol, a pornit de la plângerea, în 2018, a unui bărbat în vârstă care a fost înșelat de o româncă. Femeia l-a determinat să-i dea 20.000 de euro, pe care i-a transferat apoi în România. Femeia se prefăcuse că este îndrăgostită de el pentru a-i câștiga încrederea și a putea astfel să obțină banii.

Carabinierii au început alte investigații care au scos la iveală o grupare criminală formată în întregime din cetățeni români și în care fiecare suspect avea o sarcină bine definită, iar la conducerea grupării se afla un cuplu.

Se presupune că gruparea se folosea de tinere care își alegeau cu grijă potențialele victime, în principal bărbați în vârstă de 70-90 de ani, de la care obțineau apoi sume mari de bani.

Banii, care ajungeau până la 1.000 de euro pentru fiecare „cadou”, erau fie dați de victimă direct în mâinile escrocului, fie transferați către conducerea de vârf a bandei din România.

Victima era „agățată” pe stradă sub pretextul vânzării de brichete și batiste

Urma faza de „racolare”, în care tinerele, profitând de singurătatea și vulnerabilitatea victimelor, se declarau îndrăgostite. Apoi, spuneau că au nevoie de bani, invocând, în cele mai multe cazuri, probleme de sănătate fictive ale lor sau ale membrilor familiei lor care locuiau, în special, în spațiul european.

Amenințările erau, de asemenea, la ordinea zilei, iar în unele cazuri s-au transformat în extorcare de fonduri atunci când victima, realizând ce se întâmpla, nu mai plătea niciun ban. În acel moment, victima era intimidată cu dezvăluirea relației clandestine partenerilor de viață.

Lipsa de scrupule a membrilor organizației a fost confirmată de un episod din decembrie 2018, când carabinierii din San Luca au arestat două femei, care au fost ulterior condamnate și sunt încă în închisoare.

Acestea au jefuit casa unui bărbat de 77 de ani, care fusese anterior pilot de circuit, nu înainte de a-i administra o doză aproape letală de valium, ceea ce i-a provocat bărbatului două atacuri de cord în zilele care au urmat evenimentului.

În alte două rânduri, în decembrie 2018 și aprilie 2021, carabinierii au arestat în flagrant delict două femei în momentul în care încasau banii de șantaj în urma răzvrătirii victimelor lor, care au fost obligate să plătească noi sume pentru ca relația să nu fie dezvăluită familiilor lor.

Suspecții se întorceau periodic în România pentru a-și redefini strategiile operaționale și pentru a împărți veniturile obținute din comportamentul lor ilegal.

sursa: dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| INCENDIU în Sebeș: Acoperișul unei case, CUPRINS de flăcări. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Publicat

în

UPDATE FOTO| INCENDIU în Sebeș: Acoperișul unei case, CUPRINS de flăcări. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Un incendiu a izbucnit în seara zilei de vineri, 20 mai, la o casa din Sebeș. 

Garda de intervenție Sebeș, în cooperare cu SVSU Sebeș intervine pentru localizarea și lichidarea flăcărilor izbucnite la o casă de locuit din Municipiul Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele informații incendiul se manifestă la acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați.

În cadrul intervenției au fost alocate patru autospeciale pentru stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2.

UPDATE 20:09 : S-a reușit localizarea incendiului în limitele gasite (80 mp casa de locuit si 10 mp o anexa). Intervenție este îngreunată de prezența unei cantități mari de materiale combustibile in interior (maculatura/hârtie). În acest moment nu mai este pericol de extindere și se lucreaza în continuare pentru lichidarea incendiului. ISU Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

SUBIECTE și BAREME la BACALAUREAT 2022, sesiunea specială, proba la alegere a profilului: Ce au primit olimpicii astăzi

Publicat

în

SUBIECTE și BAREME la BACALAUREAT 2022, sesiunea specială, proba la alegere a profilului: Ce au primit olimpicii astăzi

Bacalaureatul 2022, sesiunea specială, a continuat astăzi, 20 mai, cu proba la alegere a profilului, pentru elevii olimpici din România.

Această sesiune este pentru absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat 2022.

SUBIECTE și BAREME la BACALAUREAT 2022, sesiunea specială, la proba la alegere

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA GEOGRAFIE

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA PSIHOLOGIE

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA LOGICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA INFORMATICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA CHIMIE ORGANICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA CHIMIE ANORGANICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA BIOLOGIE

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA ANATOMIE

CLICK PENTRU: BAREMELE LA GEOGRAFIE

CLICK PENTRU:BAREMELE LA  PSIHOLOGIE

CLICK PENTRU: BAREMELE LA LOGICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA INFORMATICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA CHIMIE ORGANICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA CHIMIE ANORGANICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA BIOLOGIE

CLICK PENTRU: BAREMELE LA ANATOMIE

Elit - Gustul Desăvârșit

Iată calendarul oficial al sesiunii speciale a examenului de BAC 2022:

 • 9-10 mai 2022: Înscrierea candidaților la sesiunea specială de examen
 • 11 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 12-13 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
 • 16-17 mai 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 17 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 18 mai 2022: Limba și literatura română — proba E)a) — proba scrisă
 • 19 mai 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E)c) — proba scrisă
 • 20 mai 2022: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E)d) — proba scrisă
 • 23 mai 2022: Limba și literatura maternă — proba E)b) — proba scrisă
 • 26 mai 2022: Afișarea rezultatelor până la ora 12.00
  • Depunerea contestațiilor (între orele 12.00 și 14.00)
 • 26-29 mai 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 29 mai 2022: Afișarea rezultatelor finale

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare