Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pavel Bartoș, la Alba Iulia: Lumea se bucură de teatru mai mult în provincie decât în București – FOTO, VIDEO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Actorul român de teatru, film și televiziune Pavel Bartoș a declarat, marți, la Alba Iulia că oamenii se bucură mai mult de teatru în provincie decât în București, precizând că există spectacole mari la Sibiu, Cluj-Napoca și Oradea.

festivalul-de-teatru-povesti25”Lumea se bucură de teatru mai mult în provincie decât în București. În provincie când vii lumea se bucură, oamenii își fac timp pentru tine, iar pentru mine acest lucru e onorant. Când cineva își face timp pentru tine trebuie doar să te ridici la calitatea și la nivelul așteptărilor lui”, a spus Pavel Bartoș, fiind prezent la conferința ”Cafeaua cu tâlc”, organizată într-un local din Alba Iulia, cu ocazia Festivalului Internațional de Teatru ”Povești”.

Acesta a afirmat, apoi, că teatrele din provincie sunt foarte puternice și oamenii nu mai trebuie să meargă la București, exemplificând trei orașe unde se pun în scenă piese foarte bune: Sibiu, Cluj-Napoca și Oradea.

Pavel Bartoș declară, ca răspuns la o întrebare venită de la jurnaliști, că are emoții de fiecare dată când urcă pe scenă. ”Tot timpul am emoții, numai că e o chestie de antrenament, să-ți transformi aceste emoții în ceva pozitiv. Și deseară e un spectacol nou, e un rol nou. Pentru mine fiecare spectacol e un examen. Noi, ca actori, trebuie să demonstrăm tot timpul (…) E normal să ai emoții, dacă nu ai avea emoții atunci ar trebui să-ți pui probleme”, a mai spus Pavel Bartoș.

Acesta a adăugat că România are actori tineri fenomenali.

”Sunt enorm de mulți actori tineri și mă bucur că fenomenul acesta underground, care nu ține de teatru subvenționat, a luat amploare foarte mare și văd actori foarte buni și chiar mă bucur pentru ei că își dau șansa să joace și nu stau pe loc. Sunt foarte mulți actori tineri, dar noi din păcate îi luăm doar pe cei pe care ni oferă televizorul sau un teatru anume. Dar sunt actori tineri foarte buni, vin din spate niște actori fenomenali. M-am dus și la Gala Tânărului Actor, oameni buni, e ceva fantastic”, a mai spus Bartoș.

[nggallery id=2822]

Prezentatorul TV a fost reticent în a oferi câteva nume, precizând că nu vrea să omită pe cineva, însă a răspuns în final la insistențele jurnaliștilor.

”Aș putea zice Sabrina Iașchevici, Nicoleta Lefter, Radu Iacoban, nici nu vreau să-i categorisesc. Sunt oamenii pe care i-am văzut și mi-au transmis ceva, sunt oamenii cu care am jucat, Ioana Anastasia Anton, nu vreau să omit pe cineva”, a mai afirmat Bartoș.

Pavel Bartoș recunoaște, fiind întrebat de banii pe care îi câștigă actorii, că pentru el ”televiziunea a însemnat foarte mult”.

”Dacă scopul tău este să să câștigi bani nu vei ajunge la chestia aceasta. Tu trebuie să îți dorești să fii un bun actor. Pentru mine, într-adevăr, televiziunea a însemnat foarte mult. Adică mi-a dat decența traiului, televiziunea”, a spus Bartoș.

El declară că salariile din teatru nu sunt mari, iar actorii nu pot trăi numai din aplauze pentru că la finalul lunii au de plătit chiria și întreținerea, însă precizează că emoția pe care o trăiești într-o sală de spectacol ”este unică și irepetabilă”.

Pavel Bartoș va urca, marți seara, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, urmând să susțină alături de Teatrul Odeon din București un spectacol care are la bază dramatizarea realizată de regizorul Alexandru Dabija, inspirată de cartea scrisă de Jaroslav Hašek – Peripețiile bravului soldat Švejk. Piesa este considerată una dintre cele cele mai memorabile și reușite scrieri satirice din literatura mondială, fiind, pe lângă un inteligent și convingător manifest anti-război, și unul dintre cele mai amuzante romane scrise vreodată.

Festivalul Internațional de Teatru ”Povești” se desfășoară la Alba Iulia în perioada 10-16 octombrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea