Rămâi conectat

Ştirea zilei

Paul Voicu și Gabriel Pleșa, susținuți de PNL pentru funcțiile de viceprimari ai municipiului Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Paul Voicu și Gabriel Pleșa vor fi susținuți, în continuare, de PNL, pentru funcțiile de viceprimari ai municipiului Alba Iulia, aceștia urmând să fie realeși prin vot secret în prima ședință tehnică a Consiliului Local Alba Iulia, care va fi convocată până în 25 iunie de Instituția Prefectului Alba, potrivit unor surse liberale.

Paul Voicu01PNL a obținut în Consiliul Local Alba Iulia 12 din cele 21 de mandate și va pune viceprimarii fără alianță postelectorală. PSD a câștigat în urma scrutinului de duminică cinci mandate, ALDE – două mandate, iar PMP – un mandat, alt mandat fiind obținut de candidatul independent Mircea Trifu.

În prima ședință a Consiliului Local Alba Iulia, care va fi convocată de Instituția Prefectului Alba în maxim 20 de zile de la alegerile locale, consilierii vor depune jurământul de învestire, după care se procedează la alegerea viceprimarilor (de către consilieri) prin vot secret și a comisiilor de specialitate. Gabriel Pleșa și Paul Voicu au în continuare susținerea președintelui PNL Alba, Mircea Hava, ei urmând să fie realeși, potrivit liberalilor. Înainte de alegeri pentru această funcție s-a vehiculat și numele lui Alin Ignat, care a obținut un mandat de consilier local.

gabi plesaO funcție de viceprimar ar putea rămâne vacantă în toamnă, dacă Gabi Pleșa va avea susținerea liberalilor pentru un mandat de parlamentar, el manifestându-și intenția de a candida la aceste alegeri. Acesta a precizat, în urmă cu câteva luni, că își dorește un singur mandat pentru a încerca să transforme în legi mai multe inițiative.

Cei 21 de consilieri care vor forma noua componență sunt: Paul Voicu, Pleșa Gabriel Codru, Sandu Cornel Stelian, Andronescu Rodica, Popescu Emil, Popa Pavel, Tudorașcu Raul Sebastian, Lupea Gabriel, Pocol Dorin, Hașa Cătălin, Ignat Alin, Domuța Iulius Viorel – din partea PNL (următorul pe lista liberalilor este Costinaș Marius Adrian); Potor Călin, Dărămuș Eugenia-Marcela, Clepan Dimitrie-Horațiu, Crișan Vasile, Medrea Bogdan – din partea PSD (cel mai probabil Călin Potor se va retrage, locul său urmând să fie luat de Bumbu Nicolae. Următorul pe listă este Bunea Ioan-Iulian); Ovidiu Jidveian, Marius Popescu – din partea ALDE (următorul pe listă este Bogdan Lazăr); Clement Negruț – din partea PMP (cel mai probabil se va retrage, iar locul său va fi luat de Angela Moldova); Mircea Trifu – candidat independent.

Potrivit Biroului Electoral Municipal (BEM) Alba Iulia, în urma scrutinului din 5 iunie, PNL a obținut 11.908 de voturi; PSD – 5.074 de voturi; ALDE – 1.341 de voturi; PMP – 1.276 de voturi; Mircea Trifu – 1.228 de voturi; UNPR – 565 de voturi, M10 – 527 de voturi, Tudor Roșu – 473 de voturi, iar Emil Comșa – 247 de voturi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Începe Campionatului Național de Super Rally, la Alba Iulia: Zeci de mașini puternice, adrenalină și pasiunea pentru motorsport, pe străzile din oraș. PROGRAMUL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe Campionatului Național de Super Rally, la Alba Iulia: Zeci de mașini puternice, adrenalină și pasiunea pentru motorsport, pe străzile din oraș. PROGRAMUL Alba Iulia găzduiește sâmbătă, 15 iunie, prima etapă a Campionatului Național de Super Rally, un eveniment auto spectaculos desfășurat pe un circuit stradal unic. Promotorul competiției, celebrul pilot Mihai Leu, aduce din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea