Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Patru gospodării din Alba, cuprinse de flăcări în acest weekend. Au ars acoperișuri, mobilier, aparaturi și zeci de kilograme de slănină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

incendiu-pensiune-arieseni01Pompierii au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a patru incendii.

Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit vineri, la ora 16:37, în loc. Izvorul Ampoiului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea lui F.N. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Meteș. Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul casei de locuit confecționat din lemn cu învelitoare de tablă pe o suprafață de aproximativ 60 mp, mobilier, aparatură electrică din camera de zi, un aparat de oxigen și tavanul casei confecționat din scândură. Cauza acestui incendiu o reprezintă jarul căzut dintr-un mijloc de încălzire (sobă).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

  • sobele şi alte mijloace de încălzire trebuie supravegheate permanent pe timpul funcţionării;
  • nu supraîncălziţi sobele sau alte mijloace de încălzire;
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau blocaţi în casă cu sobe sau alte mijloace de încălzire aflate în funcţiune.

Garda de intervenție Blaj a intervenit sâmbătă, la ora 17:51, în loc. Feisa, com. Jidvei, pe str. Gării, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (afumătoare), proprietatea lui C.C. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de intervenție. Ca urmare a acestui incendiu, au ars aproximativ 40 kg slănină și 1,5 mc material lemnos. Cauza acestui incendiu o reprezintă un foc deschis în spații inchise.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

– se interzice folosirea afumãtoarelor improvizate ori amplasarea acestora în magazii, șuri, remize, sub șoproane sau lângã materiale combustibile;

– afumãtorile se confecționeazã din zidãrii de cãrãmidã și se vor amplasa independent de celelalte construcții din gospodãrie.

Tot sâmbâtă, Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit la ora 21:16, în loc. Feneș, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (grajd), proprietatea lui N.C. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Zlatna. Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul anexei confecționat din lemn cu învelitoare de țiglă și plăci de azbociment pe o suprafață de aproximativ 40 mp și scândură pe o suprafață de circa 10 mp. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric la un conductor electric defect sau cu izolația deteriorate.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri privind instalațiile electrice, şi anume:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.
  1. Garda de intervenție Blaj a intervenit duminică dimineața, la ora 05:19, în loc. Mihalț, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea lui D.S. Pompierii militari au intervenit cu trei autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD. Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 150 mp, mobilier, articole de îmbrăcăminte, aparatură electrică și electrocasnică și tavanele Cauza acestui incendiu o reprezintă un sistem de încălzit neizolat termic.

Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba au intervenit în perioada 16-19.12.2016, la 43 solicitări medicale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea