Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE Patronul Atlassib, Ilie Carabulea, vrea în libertate. Curtea de Apel Alba Iulia judecă azi cererea lui

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ilie Carabulea, patronul Atlassib şi unul dintre cei mai bogaţi români, vrea să fie pus în libertate după nici o lună de când a fost încarcerat la Penitenciarul Aiud. Carabulea a făcut o cerere de eliberare asupra căreia magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia se vor pronunţa în cursul zilei de marţi, 22 mai.

Ilie Carabulea, patronul companiei de transport Atlassib Holding Sibiu a fost condamnat definitiv la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi cumpărare de influenţă, setinţă pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 26 aprilie 2012.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi definitiv Florin Nicuşor Apostu, fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru luare de mită; Tiberiu Narcis Popescu,  fost ofiţer SRI Sibiu, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie pentru dare de mită, complicitate la infracţiunea de favorizare a infractorului

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia la data de 8 decembrie 2010.

UPDATE: Magnatul Ilie Carabulea a cerut marţi magistraţilor de la Curtea de Apel Alba Iulia un răgaz de trei luni de zile pentru a-şi organiza cele 54 de societăţi comerciale în care are calitatea de acţionar majoritar sau pe cea de administrator, susţinând că în caz contrar circa 5.000 de angajaţi riscă să rămână pe drumuri. El a spus că nu s-a aşteptat ca să primească o sentinţă cu executare, astfel că nu a avut timpul necesar să predea conducerea societăţilor către o altă persoană. Patronul Atlassib a susţinut în faţa instanţei că are 36 de societăţi comerciale unde este acţionar majoritar şi alte 18 unde are calitatea de administrator, societăţi de organizarea şi funcţionarea cărora se ocupă personal.

Legea permite întreruperea executării pedepsei pentru maximum 3 luni „când din cauza unor împrejurări speciale executarea imediată a pedepsei are consecinţe grave pentru condamnat, familie sau unitatea la care lucrează”. Ilie Carabulea a menţionat că nu are niciun fel de problemă cu sistemul penitenciar de la Aiud, obiectul cererii sale de eliberare vizând exclusiv punerea la punct a afacerilor sale.

Curtea de Apel Alba Iulia a rămas în pronunţare privind cererea de eliberare formulată de patronul Atlassib.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea