Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Patriarhia Română declară Ziua Persoanelor Vârstnice și introduce schimbări în Calendarul Creștin-Ortodox

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Patriarhia Română declară Ziua Persoanelor Vârstnice și introduce schimbări în Calendarul Creștin-Ortodox

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a adoptat mai multe hotărâri importante în zilele de miercuri și joi, desfășurându-și lucrările în Aula Magna ‘Teoctist Patriarhul’ din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Printre aceste hotărâri se numără declararea zilei de 1 octombrie drept Ziua Persoanelor Vârstnice, care va fi menționată în calendarul creștin-ortodox la rubrica zilelor și datelor importante.

Această inițiativă reflectă aprecierea și încurajarea activității sociale a Bisericii Ortodoxe Române în contextul Anului Omagial al Pastorației Persoanelor Vârstnice. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat importanța activității pastorale și filantropice în sprijinirea persoanelor vârstnice, într-o epocă în care izolarea și singurătatea sunt din ce în ce mai frecvente.

Această hotărâre marchează importanța protejării și susținerii persoanelor vârstnice în societate, subliniind că apropierea personală și caritabilă față de aceștia este o datorie pastorală prioritară. Astfel, Biserica răspunde nevoilor și singurătății celor ajunși la vârsta senectuții.

Pe lângă aceasta, Sfântul Sinod a aprobat și alte hotărâri, inclusiv canonizarea Cuviosului Macarie Protopsaltul cu titulatura Sfântul Cuvios Macarie Protopsaltul, uniformizarea titulaturii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, și adăugarea de sfinți și acatiste în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, precum și alte modificări liturgice. Aceste hotărâri reprezintă o parte importantă a evoluției Bisericii Ortodoxe Române și a relației sale cu comunitatea creștină.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea