Rămâi conectat

Actualitate

Paștele Catolic 2020. Cum va fi celebrată Învierea Domnului în acest an, din cauza pandemiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Paștele Catolic 2020. Cum va fi celebrată Învierea Domnului în acest an, din cauza pandemiei

Credincioşii catolici sărbătoresc Paştele pe 12 aprilie, dar datorită contextului global nefast în care ne aflăm, mai bine de două miliarde de credincioși vor celebra diferit Învierea Domnului în acest an. Aceștia se vor ruga de acasă, deoarece nici o biserică nu va oficia slujbe cu enoriași.

În Duminica Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos, Papa prezidează Sfânta Liturghie la ora 11.00. La încheierea Sfintei Liturghii, pontiful acordă Binecuvântarea pascală ”Urbi et Orbi”, însoțită ca întotdeauna de darul indulgenței plenare.

Toate celebrările liturgice ale Săptămânii Sfinte la Vatican se vor desfășura, așadar, în bazilica Sfântul Petru și vor fi transmise în direct pe canalul YouTube Vaticannews. Din această cauză, Papa Francisc i-a rugat și îndemnat pe credincioși să rămână acasă și să se roage.

Citește și: MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI de Paste, FELICITARI de Paste, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti

Sfântul Părinte a condus, vineri seara, procesiunea Calea Crucii în Piața San Pietro din Vatican. De această dată, ceremonia fusese total diferită, deoarece, de această dată din piață, au lipsit zecile de mii de credincioși catolici.

El a fost însoţit, pentru această ceremonie, de un grup de cinci deţinuţi dintr-o închisoare din Padova şi de un grup de cinci medici şi infirmiere de la Vatican. Ar fi trebuit să aibă loc şi un ritual, spălarea picioarelor, însă nu va mai fi făcut din cauza pandemiei.

Cu câteva ore înainte, Suveranul Pontif intrase în direct, prin telefon, la postul de televiziune italian Rai Uno.

„Medicii, infirmierii, infirmierele, surorile şi preoţii” care au decedat luptând împotriva pandemiei de coronavirus „au murit pe front ca soldaţii care şi-au dat viaţa din dragoste”, a declarat vineri Papa Francisc.

Totodată, preoţii ar fi trebuit să slujească şi uleiurile pentru tot restul anului cu care să miruiască enoriaşii, însă nici acest lucru nu va mai fi făcut decât după pandemie.

„Se pune accentul acum, aşa cum spuneam şi Sfântul Părinte Papa, să celebrăm cu simplitate şi cu creativitate. Putem dărui credincioşilor lumina Învierii lui Hristos din morţi în forma ei spirituală. Adică să-l lăsăm pe Dumnezeu să intre în casele şi în familiile noastre şi să fie El lumina. Noi să primimim lumina, nu să o luăm”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ahiepiscopiei Romano-Catolice, Francisc Doboş.

Tenorul italian Andrea Bocelli va interpreta în duminica Paştelui catolic o suită de cântece religioase, care vor fi difuzate în lumea întreagă în cadrul unui eveniment organizat fără spectatori la Domul din Milano.

Concertul „Bocelli: Music for Hope”, care va avea loc de la ora 19:00, ora locală a Italiei (20:00, ora României), va fi transmis pe YouTube, potrivit cotidianului Corriere della Sera.

„Nu va fi un concert. Va fi mai degrabă o ocazie de a ne ruga împreună: o rugăciune pentru Milano şi pentru lume, în faţa unui eveniment absolut dureros, tragic”, o bună ocazie pentru a difuza slujba de Paşte şi „un mesaj de iubire şi de izbăvire”, a explicat tenorul italian.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea