Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Parlamentul a aprobat bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale pe 2013

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parlamentul a adoptat, joi, cu amendamente, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013.  În favoarea adoptării proiectului de act normativ propus de Guvern s-au pronunţat 310 senatori şi deputaţi, iar 109 voturi au fost „împotrivă”.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, în plen, după votul la proiectele de buget de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2013, că nu este un buget perfect, dar e cel mai bun pe care ţara poate să-l aibă astăzi. El a adăugat că speră ca în anul viitor România să aibă un buget mai bun.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„E bine că avem buget. E bine că avem un buget votat şi acum trebuie să avem grijă să cheltuim banii cât mai bine, să mai facem economii, pentru că sunt zone de unde putem face economii, chiar şi din actualul buget şi la prima rectificare, care nu poate să aibă loc înainte de luna iulie, să reparăm acolo unde sunt lucruri de reparat”, a spus prim-ministrul.

El a arătat că le-a mulţumit parlamentarilor pentru votul dat „pentru că, până la urmă, dincolo de votul pentru învestitură, cel mai important vot este cel pentru buget”.

„Am spus un lucru pe care cred că îl ştim cu toţi – nu e un buget perfect, nu se întâmplă toate lucrurile pe care ni le doream cu toţi, dar este cel mai bun buget pe care puteam să îl facem astăzi. Aceasta înseamnă că lucrurile pe care am putut să le îndreptăm, le-am îndreptat în timpul dezbaterilor parlamentare”, a adăugat Victor Ponta.

Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2013 a fost adoptat cu 310 voturi „pentru” şi 109 voturi „împotrivă”. La acest proiect de act normativ a fost adoptat un singur amendament, care propune eliminarea prevederii potrivit căreia ordonatorul principal de credite are obligaţia să transmită Ministerului Finanţelor Publice detalierea în structură, pe funcţii, a numărului maxim de posture finanţat prin prezenta lege şi salariul mediu de bază pe funcţii, din anul 2013, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi.

Comisiile de specialitate au explicat acceptarea acestei modificări „pentru o informaţie juridică completă şi punerea de acord cu normele de tehnică legislativă prevăzute de Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative”.

Celelalte 37 de amendamente la proiect au fost respinse.

Sursa: Mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul Muncii 2024: Care sunt categoriile de oameni care pot refuza munca de noapte. Noua lege a trecut de Plenul Camerei Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Codul Muncii 2024: Care sunt categoriile de oameni care pot refuza munca de noapte. Noua lege a trecut de Plenul Camerei Deputaților O nouă lege care permite anumitor categorii de oameni să refuze munca de noapte, precum proaspetele mămici sau parinții din familiile monoparentale, a trecut de Plenul Camerei Deputaților. Plenul Camerei Deputaților a votat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea