Păreri contrare între Burleanu și Lupescu pe tema campioanelor din Liga a IV-a! Lupescu: “Promovare directă în eșalonul terț”, Burleanu: “Ar fi o eroare, din 2019, «licențierea» nou-promovatelor”

Ionuț Lupescu și Răzvan Burleanu, ordinea enumerării fiind dată de cronologia prezenței în județul Alba, principalii candidați la șefia FRF la alegerile din 18 aprilie, au păreri total diferite în privința echipelor de Liga a IV-a, campioane județene ce acced în eșalonul superior.

La Alba Iulia, “Kaiserul” a vorbit de eliminarea jocurilor de baraj și promovarea directă: “Luăm în calcul, dacă voi ieși președinte, ca echipele din Liga a IV-a să promoveze direct în Liga a 3-a, iar în primul an pentru a le ajuta, să plătească taxele la AJF, pentru că sunt mai mici. Liga a 3-a trebuie să fie baza fotbalului nostru, dar din păcate este invers, cu fundul în sus, nu s-a făcut nimic în ultimii patru ani”, este afirmația lui Lupescu.

ELIT

Tot în Cetatea Marii Uniri, actualul președinte al Federației Române de Fotbal, are o opinie total diferită pe tema acestui subiect. “În momentul de față e o eroare a demara un asemenea proiect și anume ca fiecare campioană să se înscrie în Liga a 3-a. În ultimii ani avem o problemă cu echipele de Liga a 4-a care se retrag din Liga a 3-a. De ce?, pentru că impactul financiar este prea mare pentru echipa de liga a 4-a. Nu ai o sinugră soluție care să ducă la rezolvarea unei probleme din fotbalul românesc. Una dintre proiectele pe care o să le vedeți de anul viitor este legat de «licențierea», între ghilimele, ale echipelor de Liga a 4-a care vin la Liga a 3-a. Înainte de a intra în Liga a 3-a trebuie să treci printr-un asemenea sistem de licențiere, care presupune un control strict al capacităților financiare și în același timp al infrastructurii, lucru care îl vom implementa din 2019, lucru care l-am implementat deja la nivelul Ligii a 2-a. Acum doi ani de zile, la nivelul Ligii 1 am introdus conceptul de «fair play» financiar, un control al echipelor de Liga 1, nu numai primăvara, dar și toamna. Impactul a fost următorul: în 2015 – datoriile erau de 6,9 milioane de euro, iar în 2017 au coborât sub un milion de euro”, a precizat Răzvan Burleanu.

Dan HENEGAR

1 comentariu

Pippo 3 aprilie 2018 at 13:58

Ionut Lupescu presedinte FRF !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...