Rămâi conectat

Ştirea zilei

Parcul de Crăciun la Alba Iulia va fi inaugurat în 5 DECEMBRIE. Pavilion de lumini peste Piața Cetății, patinoar nou și alte surprize

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În acest an, PaInaugurare-Parc-Sarbatori-Iarna-79rcul Sărbătorilor de Iarnă la Alba Iulia va fi învăluit într-o feerie de lumină și culoare. Un pavilion de luminițe, asemănător cu cel din Sibiu, va acoperi Piața Cetății, iar din decor nu vor lipsi căsuțele cu bunătăți, bradul, patinoarul și scena pentru spectacolele de Crăciun. Administrația locală ia exemplu modelul târgurilor de Crăciun din marile orașe europene, astfel că anul acesta se anunță o atmosferă ”de vis” în Cetate. Parcul de Crăciun va fi inaugurat în data de 5 decembrie, potrivit reprezentaților primăriei municipiului Alba Iulia.

Magia sărbătorilor de iarnă va cuprinde Cetatea Alba Carolina chiar înainte de Moș Nicolae. Noi elemente decorative vor da ”culoare” târgului de Crăciun și Cetății, însă ”vedeta iluminatului” în acest an va fi, cu siguranță, ”plasa de stele” ce va acoperi Piața Cetății, amplasată la o înălțime de 12 metri.

Albaiulienii care au avut drum prin Cetate zilele acestea au putut observa că a început deja împodobirea cu beculețe de Crăciun. Porțile Cetății, clădirile istorice sau unii copaci poartă deja ”podoabe” specifice acestei sărbători.

IMG-20151116-WA0031O altă noutate o reprezintă ”tunelul de lumini” ce va fi amenajat între poarta a I-a a Cetății și Obelisc. Luni, se lucra la montarea scheletului metalic pe acest traseu.

Alte elemente decorative, perdele și figurine luminoase vor fi montate în Cetate și pe arterele principale din Alba Iulia, astfel încât orășelul să fie unul de poveste.

Spre bucuria iubitorilor de sporturi de iarnă, un nou pationar, altul față de cel de anii trecuți, de 600 de metri pătrați, va fi amenajat în Piața Cetății, acolo unde se va afla și imensul brad cu luminițe și căsuțele din lemn luminate și decorateparc-craciun-alba-iulia-201 festiv, în interiorul cărora vizitatorii se vor putea încălzi cu un ceai fierbinte sau vin fiert.

Nu vor lipsi colindele care vor înveseli atmosfera, dar nici darurile pentru cei mici, astfel încât albaiulienii și turiștii care vor ”colinda” zona istorică a orașului să se bucure cu adevărat de magia Crăciunului.

Cu mai multe detalii vom reveni într-un alt material, de îndată ce vor fi furnizate noi informații de către reprezentații primăriei.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea