Rămâi conectat

Actualitate

Parcarea pe locurile pentru persoanele cu dizabilități va fi mai aspru pedepsită de lege. Care este valoarea amenzii și când intră în vigoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități riscă amenzi mai mari începând cu 25 iulie 2020, odată cu intrarea în vigoare a legii privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Legea nr. 145/2020 a adus mai multe modificări Legii nr. 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Astfel, potrivit noii legi, cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Până acum, Legea nr. 448/2006 prevedea că o astfel de faptă se pedepsește cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei și cu ridicarea mijlocului de transport parcat necorespunzător.

De asemenea, tot începând de sâmbătă, anagajatorii care au salariați cu dizabilități vor avea noi obligații față de aceștia. Vor fi obligați prin lege să le acorde acces la locuri de parcare speciale, program de lucru adaptat etc, iar dacă nu vor respecta aceste măsuri, vor putea fi sancționați cu până la 50.000 de lei.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea