Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Parcare cu 150 de locuri, pe strada Arnsberg, cu 3 etaje, în fața fostei centrale termice-proiect în dezbate publică, al consilierului local Mircea Trifu

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parcare cu 150 de locuri, pe strada Arnsberg, cu 3 etaje, în fața fostei centrale termice-proiect al consilierului local Mircea Trifu, aflat în dezbate publică,

Proiectul inițiat de consilierul local Mircea Trifu privind construirea unei parcări pe strada Arnsberg, în fața fosti centrale termice, proiect prin care se prevede realizare unei construcții în regim parter + 3 etaje, cu 150 de locuri , a intrat în dezbatere publică.

Mai multe amânunte, despre proiect-ul consiliderului puteți citi aici:  Un consilier local din Alba Iulia propune construirea unei parcări cu 3 niveluri în zona Arnsberg și reconfigurarea blocului G2 (Turturica) cu garsoniere

Potrivit proiectului afișat pe site-ul Primăriei Alba Iulia:

Având în vedere prevederile Ordinului nr. 2701 din 30.12.2010 și a regulamentului local privind implicarea publicului în elaborarea și revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului și de urbanism în municipiul Alba Iulia, aprobat prin HCL nr. 28/02.2011, vă facem cunoscută demararea etapei premergătoare de informare și consultare a publicului privind intenția de elaborare a unei documentații ce urmează să reglementeze urbanistic construirea unui imobil clădire, având funcțiunea de parcaj colectiv suprateran.

Zona propusă pentru REGLEMENTAREA FUNCȚIONALĂ, pentru care se propune studiul, este situată în intravilan, strada Arnsberg, pe un teren aflat în proprietatea Municipiului Alba Iulia.

Pe terenul propus spre reglementare există la momentul actual un parcaj auto la nivelul solului, având un număr total de aprox. 50 locuri de parcare. Prezenta intenție de reglementare funcțională propune construirea unei clădiri, având regim de înăltime P+3, care ar asigura un număr de aprox. 150 locuri de parcare în regim supraetajat.

Suprafața destinată reglementării S = 1 400 mp cuprinde o zonă urbană ocupată de clădiri de locuințe colective, situată în cartier CETATE, în partea de Vest a municipiului Alba Iulia.

De asemenea, zona fiind predominant ocupată de locuințe colective, rezultă necesitatea realizării unui număr suplimentar de locuri de parcare, cu respectarea reglementărilor în vigoare, la momentul actual existând un număr insuficient de locuri de parcare, raportat la numărul de apartamente existente în zonă, la care se adaugă vecinătatea cu spitalul județean și cu artera principală de circulații (Bulevardul Revoluției), dominată de spații comerciale și servicii.

Dată fiind situația actuală, în scopul refuncționalizării zonei se conturează necesitatea imediată pentru studierea posibilității suplimentării numărului de locuri de parcare și amenajarea specifică a incintei aferente.

Aceste considerente justifică elaborarea unui plan urbanistic zonal, care să stabilească modul de amplasare al obiectivului propus și de conformare a amenajărilor specifice pe criterii actuale. Doar astfel se poate realiza o corectă abordare a investiției propuse în sistem integrat cu zonele urbane adiacente.

Elaborarea planului urbanistic zonal are ca scop stabilirea reglementărilor detaliate pe baza cărora se pot face demersurile administrative, juridice și investiționale, care să restabilească funcțional și calitativ zona ce face obiectul prezentei documentații.

Menționăm faptul că prin HCL 483, art. 10 din data de 18.10.2018, s-a aprobat o documentație de urbanism faza PUZ în vederea “CONSTRUIRII UNUI PARCAJ COLECTIV ȘI AMENAJAREA INCINTEI AFERENTE”, în zona imediat învecinată (strada Arnsberg, bloc G2).

Prezenta informare privind intenția elaborării unei noi documentații de urbanism faza PUZ, în același scop, vine ca și un studiu privind alegerea locației optime privind realizarea imobilului, având funcțiunea de parcaj colectiv suprateran.

 Solicităm persoanelor interesate să își prezinte opiniile și propunerile în perioada 19.07.2019 – 17.08.2019, pe site-ul Primăriei municipiului Alba Iulia sau direct la sediul instituției la camera 8, situat pe Calea Moților, nr. 5A, Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea