Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Paradă militară de 1 Decembrie la Alba Iulia: Defilare cu trupe și tehnică de luptă, și în 2017, în Capitala Marii Uniri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Și în acest an, de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2017,  la Alba Iulia vom avea paradă militară, cu efective și tehnică militară. Potrivit reprezentanților Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, parada va fi asemănătoare cu cea de anul trecut, când, în acorduri de fanfară, au defilat peste 600 de cadre militare și un convoi de transportoare blindate, tunuri, mașini de luptă și autospeciale.

Ca de fiecare dată, parada se va desfășura pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, iar în dispozitivul de defilare vor fi reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Pompierilor, Armatei, Serviciului Român de Informaţii şi Poliţiei Locale.

Prefectul județului Alba, Dănuț Emil Hălălai a declarat că a transmis în acest scop o solicitare către conducerea Garnizoanei Alba Iulia, pe care aceasta a înaintat-o Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca.

În urma discuțiilor purtate cu comandantul diviziei, g-ral. bg. dr. Virgil-Ovidiu Pop, prefectul Dănuț Hălălai a spus că la Alba Iulia vor defila trupe ale Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne (Jandarmeria, Poliția, Pompierii, SMURD etc.) și tehnica militară din dotarea acestor unități, care așteaptă în acest sens doar ordinul din partea Ministerului Apărării Naționale.

El a menționat că miercuri, 22 noiembrie a.c., la Alba Iulia va avea loc o întâlnire de lucru cu toți factorii de decizie, civili și militari, pentru stabilirea detaliilor legate de organizarea și desfășurarea paradei militare ce va avea loc pe 1 decembrie, de Ziua Națională.

Pe de altă parte, Cristina Toma, din cadrul Biroului de Informare și Relații Publice al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, a confirmat organizarea paradei militare la Alba Iulia și a spus că aceasta va avea cam aceeași amploare ca anul trecut, fără să poată oferi deocamdată detalii legate de unitățile militare, efectivele și tehnica militară ce vor defila de Ziua Națională în capitala de suflet a românilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea