Paradă militară de 1 Decembrie la Alba Iulia: Defilare cu trupe și tehnică de luptă, și în 2017, în Capitala Marii Uniri

Și în acest an, de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2017,  la Alba Iulia vom avea paradă militară, cu efective și tehnică militară. Potrivit reprezentanților Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, parada va fi asemănătoare cu cea de anul trecut, când, în acorduri de fanfară, au defilat peste 600 de cadre militare și un convoi de transportoare blindate, tunuri, mașini de luptă și autospeciale.

Ca de fiecare dată, parada se va desfășura pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, iar în dispozitivul de defilare vor fi reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Pompierilor, Armatei, Serviciului Român de Informaţii şi Poliţiei Locale.

ELIT

Prefectul județului Alba, Dănuț Emil Hălălai a declarat că a transmis în acest scop o solicitare către conducerea Garnizoanei Alba Iulia, pe care aceasta a înaintat-o Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca.

În urma discuțiilor purtate cu comandantul diviziei, g-ral. bg. dr. Virgil-Ovidiu Pop, prefectul Dănuț Hălălai a spus că la Alba Iulia vor defila trupe ale Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne (Jandarmeria, Poliția, Pompierii, SMURD etc.) și tehnica militară din dotarea acestor unități, care așteaptă în acest sens doar ordinul din partea Ministerului Apărării Naționale.

El a menționat că miercuri, 22 noiembrie a.c., la Alba Iulia va avea loc o întâlnire de lucru cu toți factorii de decizie, civili și militari, pentru stabilirea detaliilor legate de organizarea și desfășurarea paradei militare ce va avea loc pe 1 decembrie, de Ziua Națională.

Pe de altă parte, Cristina Toma, din cadrul Biroului de Informare și Relații Publice al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, a confirmat organizarea paradei militare la Alba Iulia și a spus că aceasta va avea cam aceeași amploare ca anul trecut, fără să poată oferi deocamdată detalii legate de unitățile militare, efectivele și tehnica militară ce vor defila de Ziua Națională în capitala de suflet a românilor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...