Rămâi conectat

Ştirea zilei

PARADĂ la Alba Iulia, cu aproape 1000 de militari şi tehnică specifică din cadrul M.Ap.N., M.A.I. şi S.R.I, de Ziua Naţională a României

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spre deosebire de anii trecuţi, anul acesta, 2014, albaiulienii şi toţi românii care vor veni în Oraşul Marii Uniri de Ziua Naţională a României vor avea bucuria să urmărească o paradă militară. Un număr de 860 de militari şi 41 de echipamente, din structurile Ministerului Apărării Naţionale, a Ministerului Afacerilor Interne  şi a Serviciului Român de Informaţii vor defila spre încântarea celor care admiră spiritul cazon. Parada se va desfăşura luni, cu începere de la ora 12.30, pe Bulevardul „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, în faţa Parcului Unirii.

537 cadre din M.Ap.N., 153 cadre din M.A.I., 29 echipamente de la M.Ap.N. şi 12 echipamente M.A.I. şi S.R.I vor lua parte la parada organizată de Ziua Naţională a României la Alba Iulia. Potrivit organizatorilor, noul preşedinte al românilor, Klaus Iohannis, aproape sigur va lua parte la acest eveniment.

Tot ceea ce exprimă respectul pentru Unirea cea Mare pe care au împlinit-o înaintaşii se va desfăşura aşadar la Alba Iulia. Pe lângă parada militară, din programul solemn fac parte şi Te Deum-ul,  depunerile de coroane, arborarea Drapelului Naţional şi primirea soliilor din cetăţile de scaun.

Trei zile pline de sunet şi culoare îi aşteaptă în acest an pe cei care vor alege ca destinaţie Capitala Marii Uniri de 1 Decembrie. Autorităţile locale şi judeţene au pregătit un program divers, un adevărat Festival de România,  aşa cum merită românii să aibă de ziua lor.

CITIŢI şi Cum se sărbătoreşte 1 DECEMBRIE la ALBA IULIA . PROGRAMUL COMPLET al evenimentelor organizate de Ziua Naţională a României, în “Cealaltă capitală”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea