Rămâi conectat

Ştirea zilei

Papa Francisc în România. „Vreau o Biserică săracă pentru cei săraci”

Ziarul Unirea

Publicat

în

După două decenii,  Papa Francisc, actualul lider de la Vatican va vizita România, între 31 mai şi 2 iunie.

Papa Francisc, ales în fruntea Bisericii Catolice din 2013, şi-a început în luna martie cel de-al şaptelea an de pontificat, deşi nu se aştepta să rămână mai mult de cinci ani în fruntea Bisericii Catolice.

Imediat după alegerea lui ca papă, Francisc a făcut următoarea declaraţie în faţa jurnaliştilor: „Vreau o Biserică săracă pentru cei săraci”. În timpul omeliei sale rostite cu ocazia debutului pontificatului, Francisc a mărturisit că îşi doreşte, în calitate de Papă, „să îmbrăţişeze cu tandră afecţiune întreaga omenire, în special pe cei săraci, cei slabi, cei mai puţin importanţi, aceia pe care Matei îi enumera în crezul lui despre iubire: cei flămânzi, cei însetaţi, străinul, cel fără de haine, cel bolnav şi cei aflaţi în închisori”.

În timp ce Ioan Paul al II-lea considera că introducerea învăţăturilor lui Iisus în toate domeniile vieţii reprezintă o soluţie pentru toate problemele sociale şi individuale, Francisc se concentrează pentru a transforma Biserica într-un „spital de campanie”, în sensul de a-i accepta pe cei săraci – folosind termenul general – exact aşa cum sunt ei.

În România, Papa Francisc va ţine 3 Sfinte Liturghii, 8 discursuri în fața autorităţilor politice şi religioase şi va beatifica 7 episcopi greco-catolici martiri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea