Rămâi conectat

Ştirea zilei

Papa Francisc în România, a doua zi a vizitei. Zeci de mii de credincioși îl așteaptă la Șumuleu-Ciuc unde Suveranul Pontif oficiază Sfânta Liturghie la Sanctuarul Marian. Pelerinii înfruntă o ploaie torențială

Ziarul Unirea

Publicat

în

Papa Francisc continuă vizita oficială în România. Suveranul Pontif este sâmbătă la Șumuleu-Ciuc, unde va oficia Sfânta Liturghie, în fața a zeci de mii de credincioși. De la Șumuleu, liderul Bisericii Catolice merge la Iași.

Zeci de mii de persoane din întreaga lume sunt aşteptate să participe, sâmbătă, la Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc la sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, acolo unde în fiecare an se desfăşoară cel mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală şi de Est.

Pregătirile pentru această vizită istorică au început de câteva luni, mai multe comisii şi sute de oameni lucrând pentru a pune la punct toate detaliile, de la textele liturgice până la veşmintele pe care le vor purta papa, cardinalii şi episcopii sau darul pe care Sfântul Părinte îl va primi la Şumuleu Ciuc, relatează Agerpres.

Altarul din şaua muntelui Şumuleu, de unde se va oficia slujba, a fost renovat, extins şi modernizat, pentru a satisface cerinţele unui astfel de eveniment, în zonă fiind construită şi o linie electrică de medie tensiune şi fiind amenajate căi de acces.

O comisie specială a pregătit textele liturgice ale slujbei oficiate de Papa Francisc, în care s-au introdus elementele specific locului, acestea fiind aprobate de Sfântul Scaun.

La Șumuleu Ciuc la ora 11.30 va începe sfânta liturghie, oficiată de Papa Francisc. Suveranul Pontif va rosti o predică, ce va fi tradusă simultan în limbile română și maghiară.

Credincioșii s-au adunat la Șumuleu încă din timpul nopții. Mulți dintre ei au înnoptat în bisericile-monumente istorice, care au rămas deschise special pentru a-i adăposti pe pelerini. Prognoza meteo nu este deloc una bună, credincioșii au venit cu pelerine și cu cizme de ploaie.

Sâmbătă, la Şumuleu Ciuc, Papa Francisc va fi întâmpinat cu Imnul Papal, dar şi cu un vechi cântec bisericesc. În plus, pentru prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial, statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Şumuleu Ciuc, sculptată în lemn de tei, cu o înălţime de 2,27 metri, cea mai mare de acest fel din lume, cu o vechime de peste 500 ani, va fi urcată pe munte şi va împodobi altarul de unde Suveranul Pontif va oficia sâmbătă slujba.

La liturghie vor participa 60 de episcopi și patru diaconi, iar zeci de preoți vor fi prezenți în mulțimea de pelerini pentru a-i împărtăși pe credincioși. Totodată, predica pe care Papa o va rosti în timpul liturghiei va fi tradusă simultan în limbile română şi maghiară.

De la Şumuleu Ciuc, Papa Francisc va pleca la Iaşi, unde va ajunge după ora 17,00, şi va vizita Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”. Aici se va întâlni cu aproximativ 800 de bolnavi şi de persoane în vârstă. După această întrevedere, se va deplasa cu papamobilul spre Piaţa Palatului Culturii pentru a participa la „Întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile”. Papa Francisc va susţine un discurs pe scena amplasată în Piaţa Palatului Culturii special pentru acest eveniment.

Sursa: libertatea.ro, digi24.ro

Foto: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea