Rămâi conectat

Sport

PAOK Salonic – Volei Alba Blaj 1-3, în optimile de finală ale Cupei CEV | Pas important spre calificare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a făcut un pas important spre sferturile de finală ale Cupei CEV, învingând în Grecia, scor 3-1 (25-22, 22-25, 25-18, 26-24), pe PAOK Thessaloniki, o formație debutantă în acest sezon în cupele europene.

A fost a 14-a victorie din tot atâtea posibile în acest sezon, în 4 competiții diferite, sub comanda antrenorului Stevan Ljubičić, partida de la Salonic fiind una echilibrată. După ce a câștigat Cupa Greciei în 2021, PAOK, condusă de antrenorul Takis Floros, la prima campanie europeană, a reușit să elimine în turul precedent campioana Belgiei, Asterix Avo Beveren, după o dublă victorie, 3-0 în deplasare și 3-2 la Salonic.

N-a fost un meci simplu pentru vicecampioana României, ce a avut de întâmpinat o replică dârză, combatantele având, fiecare, perioadele în care au deținut controlul. Formația din Grecia s-a ținut scai de oponente, impulsionată de ambiția fostei echipiere a Blajului, Milagros Collar, cea mai bună realizatoare a gazdelor, cu 20 de puncte (secondată de Juliette Marie Fidon Lebleu, cu 16). Și Olga Strantzali a făcut un meci mare împotriva conaționalelor, voleibalista din Grecia reușind 19 puncte, fiind depășită în topul realizatoarelor doar de Victoriia Rusu – cu 26 (MVP-ul confruntării).

În puține momente ale contruntării echipa din “Mica Romă” a avut avantaj confortabil, în rest lupta lângă fileu s-a purtat “la baionetă”. PAOK a început mai bine meciul, a condus cu 3-0, dar Blajul a egalat la “5” și s-a distanțat la 8-5 și 10-6. S-a restabilit egalitatea la “10”, mergându-se cap la cap până la 14-14 și 18-18, oaspetele fiind mereu la conducere cu un avans fragil (21-20, 22-21, 23-22), dar au avut nervii mai tari și cu două puncte la rând au închis primul set: 25-22. Și în al doilea parțial PAOK a condus cu 4-0, iar oaspetele au egalat la “5”, scenariu fiind unul similar cu setul inagural până la un moment dat, cu egalități multiple până la 11-11, când PAOK a luat un avans ce s-a dovedit decisiv: 15-11, întrucât blăjencele nu au mai putut remonta. Trupa din Salonic a menținut avansul, 17-13, 18-14, 20-16, 23-18, egalând situația, cu toate că Blajul a anulat primele două minge de set. Și al treilea set s-a disputat sub semnul echilibrului, un scenariu deja consacrat, cu avantaj ușor al oaspetelor. Ultima egalitate s-a înregistrat la “17”, și de aici Blajul a luat frâiele autoritar și a realizat două serii a câte 4 puncte consecutive și a preluat iar avantajul pe tabelă. Setul al 4-lea a fost la fel de spectaculos, echipa din Alba părea că s-a desprins (15-11), însă a fost egalată. Iar de aici încolo, s-a jucat pe muchie de cuțit, cu Blajul având avantaj minim. Cu ultimele resurse, PAOK a încercat să reziste, a egalat din nou, 23-23 și 24-24, dar în cele din urmă s-a predat, după două ore de joc.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 8 puncte, Nađa Ninković – 10, Daiana Roman – 5, Olga Strantzali – 19, Victoriia Russu – 26, Slađana Mirković – 6, Milica Ivković – libero; au mai intrat Andreea Ispas – libero, Andra Artin, Iarina Axinte, Jovana Cirković – un punct; nu au jucat Ștefania Cheluță, Noemi Moldovan, absente din motive medicale Jovana Kocić și Sorina Miclăuș.

Meciul retur dintre Volei Alba Blaj și PAOK Salonic se va desfășura marți, 14 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Târgu Mureș. Echipa calificată va întâlni, la primăvară, în sferturile celei de-a doua întreceri contientale ca importanță învingătoarea dintre Volero Le Cannet (Franța) și VK UP Olomouc (Cehia), cunoștințe mai veci ale grupării din Alba.

Sursa foto: Volei Alba Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea