Rămâi conectat

Ştirea zilei

Până când şi până unde?

Publicat

în

Am început să-mi pierd răbdarea şi încrederea, ajungând la concluzia că statul român, prin reprezentanţii lui, este nepăsător şi supus unor şantajişti. Citind un articol despre Roşia Montană vreau să reamintesc poporului român că tot ceea ce am moştenit de la moşii şi strămoşii noştri suntem pe cale să pierdem şi, mai rău, de a accepta toate mistificările unor pretinşi istorici care nu vor să înţeleagă istoria României aşa cum ne-au lăsat-o înaintaşii noştri. Existenţa poporului român pe aceste meleaguri este cunoscută foarte bine şi consider că nu este necesar să-mi spun părerea. Până când Guvernul României va accepta şantajul UDMR? Cât de departe va ajunge UDMR cu pretenţiile? Încep cu un exemplu: Roşia Montană. Ministrul Mediului spune: „Compania canadiană trebuie să răspundă la 50 de întrebări”. Domnule ministru, credeţi că este acceptată tergiversarea până când va veni un investitor ungur? De ani de zile, toate organizaţiile apropiate de Soros nu au făcut altceva decât să întârzie avizul de începere a lucrărilor. De ce se întârzie avizul favorabil? Orice solicitare a UDMR neacceptată se transformă în ameninţare că UDRM va ieşi de la guvernare. Când, la Cluj-Napoca, s-a stabilit funcţionarea unei pieţe volante în vecinătatea unei biserici, UDMR a ameninţat că pleacă de la guvernare! Când un extremist ungur l-a spânzurat pe Crăişorul Munţilor într-o piaţă din Miercurea Ciuc, insultând poporul român, autorităţile din ţara noastră nu au pedepsit ofensa la adresa noastră. Totul a fost lăsat în coadă de peşte! Unde au fost reprezentanţii Ungariei în România atunci când cetăţeanul român de etnie maghiară a pângărit neamul românesc, prin spânzurarea acelei păpuşi care-i semăna lui Avram Iancu? De ce premierul Ungariei îşi permite să-i sugereze Guvernului nostru cum trebuie să facă reorganizarea administrativ-teritorială a ţării? Până când îi vom lăsa să se amestece în treburile noastre? Încă nu s-a lămurit de ce reprezentanţii românilor din Ungaria nu se află în Guvernul de la Budapesta! Nu mai avem bun simţ, nu ne mai respectăm limba, religia, neamul şi nu mai avem mândria că suntem români!? A dispărut oare dragostea de acest popor şi ne lăsăm duşi de nas de cei care doresc să ne vadă târându-ne în genunchi să le cerem mila? E timpul să fim realişti şi să apărăm valorile poporului nostru! Ar trebui să ştiţi asta, domnilor conducători!
Emil POPA, Ocna Mureş

Publicitate

Ştirea zilei

Din cauza CANICULEI, trenurile din România vor merge cu 20-30 km/h mai LENT. Șinele, în pericol de supraîncălzire

Publicat

în

Trenurile din România vor merge cu 20-30 km/h mai LENT, din cauza CANICULEI. Șinele, în pericol de supraîncălzire

Trenurile de călători şi de marfă vor circula cu o viteză redusă cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, a anunţat CFR Infrastructură, măsura fiind dispusă pentru siguranţa transportului feroviar în zilele cu temperaturi de 38- 39 grade C. Restricţiile de viteză se aplică de mâine, 28 iulie până la sfârşitul săptămânii şi doar în intervalele orare când temperatura şinei va depăşi 50 grade.

„Astfel, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe reţeaua feroviară, în special în regiunile care intră sub incidența atenționărilor de temperaturi ridicate și diconfort termic accentuat, prin verificarea directă ale linilor de cale ferată, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină va depăși 50 de grade, pe intervalele de stații unde situația o impune, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă. Menționăm faptul că aceaste măsuri respectă normele de siguranţă feroviară, aplicate în astfel de situații speciale”, a transmis CFR Infrastructură.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, în afara restricţiilor de viteză, mai sunt anunţate revizii suplimentare pe tronsoanele cu temperaturi caniculare, personal de specialitate care va însoţi trenurile, informarea operatorilor de transport feroviar în privinţa tronsoanelor unde trebuie să reducă viteza.

Şi Compania de Drumuri a anunţat posibile restricţii pentru transportatorii de mărfuri pe reţeaua de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din judeţele care ar putea intra în codul portocaliu de caniculă.

Sursa: economedia.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

OFICIAL| 159 cazuri noi și un deces, în România, în ultimele 24 de ore: 47 de oameni internați la ATI

Publicat

în

Miercuri, 28 iulie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România.

Până astăzi, 28 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.710 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.047.444 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 159 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 34 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 34.274 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 27.07.2021 (10:00) – 28.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP un deces (femeie), al unei paciente infectate cu noul coronavirus, internată într-un spital din Municipiul București.

Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 70-79 ani și pacienta a înregistrat comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 362. Dintre acestea, 47 sunt internate la ATI.

Publicitate

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrat 8.654.544 de teste RT-PCR și 1.795.468 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 13.034 de teste RT-PCR (5.758 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.276 la cerere) și 13.674 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 742 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 510 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 44.802 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 979 de persoane.

La raportarea din 27 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.551 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.047.388 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 175 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 40 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 34.273 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Bărbat din Șard, „țepuit” de o femeie din Covasna, pe internet. L-a convins să ii trimită bani, pentru a-i asigura transportul unor animale oferite spre vânzare

Publicat

în

Un bărbat de 48 de ani, din Șard, ar fi fost înșelat de către o femeie din Covasna, care, prin intermediul unui site de vânzări, l-ar fi convins să îi trimită suma de 350 de lei pentru a asigura transportul unor animale oferite spre vânzare de către aceasta, fără să mai fi efectuat transportul.

Electrica Furnizare Discount

O femeie din judeţul Covasna a fost identifică de poliţişti ca persoană bănuită de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Prin intermediul unui site de vânzări ar fi convins o persoană, din Şard, sa-i trimită bani, pentru a-i asigura transportul unor animale oferite spre vânzare.

La data de 27 iulie 2021, poliţiştii din Ighiu au identificat o femeie, de 36 de ani, din oraşul Baraolt, județul Covasna, ca persoană bănuită de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Se pare că, la data de 5 martie 2021, în urma publicării unui anunţ pe un site de vânzări, ar fi convins un bărbat, de 48 de ani, din localitatea Şard, să-i trimită suma de 350 de lei, pentru a-i asigura transportul unor animale, oferite de vânzare de către aceasta, fără ca transportul să mai fie efectuat.

Cercetările sunt continuate.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea