Ziarul Unirea

Până când şi până unde?

Am început să-mi pierd răbdarea şi încrederea, ajungând la concluzia că statul român, prin reprezentanţii lui, este nepăsător şi supus unor şantajişti. Citind un articol despre Roşia Montană vreau să reamintesc poporului român că tot ceea ce am moştenit de la moşii şi strămoşii noştri suntem pe cale să pierdem şi, mai rău, de a accepta toate mistificările unor pretinşi istorici care nu vor să înţeleagă istoria României aşa cum ne-au lăsat-o înaintaşii noştri. Existenţa poporului român pe aceste meleaguri este cunoscută foarte bine şi consider că nu este necesar să-mi spun părerea. Până când Guvernul României va accepta şantajul UDMR? Cât de departe va ajunge UDMR cu pretenţiile? Încep cu un exemplu: Roşia Montană. Ministrul Mediului spune: „Compania canadiană trebuie să răspundă la 50 de întrebări”. Domnule ministru, credeţi că este acceptată tergiversarea până când va veni un investitor ungur? De ani de zile, toate organizaţiile apropiate de Soros nu au făcut altceva decât să întârzie avizul de începere a lucrărilor. De ce se întârzie avizul favorabil? Orice solicitare a UDMR neacceptată se transformă în ameninţare că UDRM va ieşi de la guvernare. Când, la Cluj-Napoca, s-a stabilit funcţionarea unei pieţe volante în vecinătatea unei biserici, UDMR a ameninţat că pleacă de la guvernare! Când un extremist ungur l-a spânzurat pe Crăişorul Munţilor într-o piaţă din Miercurea Ciuc, insultând poporul român, autorităţile din ţara noastră nu au pedepsit ofensa la adresa noastră. Totul a fost lăsat în coadă de peşte! Unde au fost reprezentanţii Ungariei în România atunci când cetăţeanul român de etnie maghiară a pângărit neamul românesc, prin spânzurarea acelei păpuşi care-i semăna lui Avram Iancu? De ce premierul Ungariei îşi permite să-i sugereze Guvernului nostru cum trebuie să facă reorganizarea administrativ-teritorială a ţării? Până când îi vom lăsa să se amestece în treburile noastre? Încă nu s-a lămurit de ce reprezentanţii românilor din Ungaria nu se află în Guvernul de la Budapesta! Nu mai avem bun simţ, nu ne mai respectăm limba, religia, neamul şi nu mai avem mândria că suntem români!? A dispărut oare dragostea de acest popor şi ne lăsăm duşi de nas de cei care doresc să ne vadă târându-ne în genunchi să le cerem mila? E timpul să fim realişti şi să apărăm valorile poporului nostru! Ar trebui să ştiţi asta, domnilor conducători!
Emil POPA, Ocna Mureş

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

10 Comentarii

Stefan 29 august 2011 at 9:43

Mr.Popa, pe vreme asa de caniculara este periculos sa te turezi asa pentru ca poti crapa si nu mai aveti spital in Ocna. Sau ti se trage de la apa sarata?
In loc sa improscati cu noroi veniti cu argumente pro sau contra. Daca se tine blocata investitia este din motive intemeiate si nu pentru ca UDMR vrea asta. Daca voi cei din Ocna Mures nu va pasa daca traiti pe uscat sau plutiti pe apa sarata, poate unora le pasa de cum va arata zona miniera dupa exploatare.
Si nu mai invoca patriotismul nationalist in politica actuala pentru ca cei de la UDMR dau lectii de verticalitate la majoritatea politrucilor hamesiti de dambovita. Sunt mai patrioti decat majoritatea.

cititor 29 august 2011 at 19:46

chiar aşa!

HH 29 august 2011 at 10:03

PANA CAND ? PANA CAND LA CONDUCEREA TARII SE VOR AFLA NEGUSTORI CA BASESCU TRAIAN SI TARATOARE CA bOC, UDREA, IGAS, MARKO BELA ( DACA UNII NU STIU ESTE VICEPREMIERUL ROMANIEI ), IALOMITIANU, LAZAROIU, FUNERIU….. PE ASTIA LOCALI NU-I MAI AMINTIM.

Observator 29 august 2011 at 13:44

Dar ungurului Tokes, de ce-i mai pasa?

Horea 30 august 2011 at 9:35

Tokes, sper ca nu ma insel, este inca EUROparlamentar roman!
Lui ii pasa dar, doar de anumite parti sau teritorii ale Romaniei.

ceausescu 30 august 2011 at 9:45

Tokes a fost baiat bun, de incredere la noi in servicii, pacat ca m-a tradat in 89.
Dar Tokes este VICEPRESEDINTE al parlamentului european in urma unei intelegeri cu Basescu.
Tokes i-a indemnat pe unguri sa voteze cu Basescu (care a si cistigat in Harghita si Covasna) iar ca multumire PDL -ul si SIE l-a sprijinit pe Tokes sa devine vicepresedinte al parlamentului european.
Simplu?:)

Maria 30 august 2011 at 11:41

Tovarase ceausescu
Nu toti ungurii din Har-Cov sunt de partea lui Tokes!
Si apoi, ce-a facut concret vicepresedintele parlamentului european pt. Romania?

ceausescu 30 august 2011 at 12:37

NIMIC

Robespierre 30 august 2011 at 12:50

Tovarase presedinte al RSR, secretar general al PCR, comandant suprem al fortelor armate, erou intre eroii neamului, personalitate proeminenta a lumii contemporane, va raportez respectuos, cu adanca mandrie patriotica: Laszlo Tokes, poreclit „taurul dealului” a facut ceva pentru Romania: a facut pe el. La fel ca si prietenul lui, actualul dvoastra urmas la presedintie…

vigilante 30 august 2011 at 9:51

Nea emile las-o moarta. Ce ai cu ungurii? Vad ca statul roman face contracte secrete cu RMGC si noi aflam ca primim un procent ridicol si un lac de cianuri. Sa iti faca matale un lac de cianura in Ocna Mures si sa vedem mai sustii asa un proiect pagubos? E foarte bine ce a zis Ministrul Mediului. Ungurii se gandesc la o eventuala poluare cum a fost cea din 2000 de la Baia Mare cand cianurile au ajuns in Tisa. Romanii nu se gandesc la nimic..dar sa castigam acum pe moment. Basescu se gandeste ca dupa noi potopul cum s-a gandit cand a instrainat flota impreuna cu ceilalti hoti si acum declara ca Romania nu are nevioe de flota. Cum nu a avut nevoie nici de aur cand s-au inchis minele si acum sarim toti in sus sa dublam rezerva nationala ca a crescut pretul aurului desi cresterea e pur speculativa dupa cum spun analistii si ne vom confrunta cu oscadere dramatica a pretului in viitor. Apropo. A ajuns RMGC pana la Ocna M cu „subventiile”?

Comentariile sunt oprite