Rămâi conectat

Actualitate

Pachetul privind bunăstarea animalelor, APIA 2023: Peste 436 de fermieri vor primi peste 105 milioane de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură) a autorizat la plată suma totală de 105,016 milioane euro pentru beneficiarii măsurii privind bunăstarea animalelor, porcine şi păsări, a transmis Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că, până la această dată, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată suma totală de 105,016 milioane euro pentru beneficiarii Măsurii 14 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachet a) porcine şi pachet b) păsări din Campania 2022. Suma totală autorizată în valoare de 105,016 milioane euro este aferentă unui număr de 436 beneficiari, din care 33,706 milioane euro pentru bunăstare porcine şi 71,310 milioane euro pentru bunăstare păsări”, se arată în comunicatul APIA.

Plăţile se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,9490 lei pentru un euro stabilit de Banca Centrală Europeană pentru data de 31.12.2021 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria C nr. 2022/C1/02.

Sprijinul financiar are forma unei plăţi anuale fixe pe unitate vită mare (UVM) şi reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de fermieri care îşi asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor, precizează sursa citată.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea