Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Nu îmi doresc experiența actualei clase politice!

Publicat

în

Dragi blăjeni,
    
Da, sunt tânără și da, îmi lipsește experiența însă NU îmi doresc experiența actualei clase politice! Îmi doresc să îmi păstrez integritatea și valorile ce mi-au fost insuflate de părinți și de profesori.  Acești oameni au educat o generație capabilă să facă față provocărilor și căreia nu îi este teamă să își exprime liber punctele de vedere.

Andreea Ilies - BlajOare acum că toate instituțiile locale de stat sunt politizate  mai putem spune același lucru? Vin în fața dumneavoastră cu dorința de a reduce majorările aberante de impozite. Acestea trebuie corelate cu puterea economică reală atât a locuitorilor cât și a firmelor. Banul public trebuie cheltuit cu discernământ și nu bazat pe ambiții personale și populism. Aceste alegeri locale nu sunt un concurs de popularitate ci reprezintă un act de responsabilitate pentru viitorul nostru! Blajul este un oraș al scolilor, al oamenilor frumoși si nu doar centrul istoric ne reprezintă! Toate zonele Blajului trebuie să primească atenție in mod egal! Blăjenii sunt cei care dau cu adevarat culoare orașului și tot ei trebuie sustinuți prin crearea oportunităților de dezvoltare personală și nu prin înregimentare industrială! Îmi doresc implicarea directă a locuitorilor în proiectele pe care le propun, îmi doresc criticile lor pentru că sunt suficient de matură să știu să le folosesc constructiv. Primăria orașului Blaj este construită de blăjeni, pentru blăjeni NU ESTE UN MAUSOLEU!

Planurile mele pentru Primaria Municipiului Blaj  sunt urmatoarele :

Electrica Furnizare Discount

Revizuirea taxelor și impozitelor – Mărirea cotelor de impozitare recentă afectează grav atât cetățenii cât și intreprinzătorii locali. Propun rectificarea negativă a bugetului pentru anul 2016 astfel încât, dacă mărirea impozitelor este justificată de investiții, să fie făcută treptat și doar în funcție de evoluția economică a orașului și a modificării în bine a nivelului de trai.

Transparența în executarea proiectelor publice si implicarea cetatenilor – Consider importantă consultarea cetățenilor înainte de implementarea diverselor proiecte majore de dezvoltare de pe raza municipiului. Un referendum local ar putea îndruma administrația locală spre satisfacerea nevoilor reale ale locuitorilor și nu spre satisfacerea clientelei politice sau a orgoliilor personale.

Lărgirea podului peste calea ferată și pasaje pietonale – Lărgirea podurilor dintre str. A. Iancu și str. Dr. V. Suciu reprezintă obiective prioritare în fluidizarea traficului în Municipiul Blaj. Blajul trebuie să devină un oraș care să ofere facilități moderne investitorilor, fără a deranja locuitorii orașului. Infrastructura originală a orașului nu a fost creată pentru industria pe care o avem și care trebuie susținută pe viitor.

Locuri de muncă și IMM-uri – Intreprinderile mici și mijlocii suferă de o gravă lipsă de personal calificat. Din păcate, pe lângă lipsa personalului calificat, există și problema ocupării posturilor, întrucât Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă nu reușește o bună intermediere. Această problemă se poate rezolva prin organizarea de târguri periodice de locuri de muncă de către autoritățile locale.

Proiect afterschool “școala după școală” – Fiind considerat un oraș al școlilor, aceast titlu trebuie păstrat prin performanță continuă. Pentru îmbunătățirea absorbției forței de muncă, administrația locală trebuie să vină cu un program de supraveghere calificată după cursuri a elevilor. Acestea vor duce nu doar la rezultate mai bune, dar vor asigura șanse egale și pentru elevii ai căror părinți nu își permit meditații.

Problema câinilor vagabonzi si curatenia in cartierele limitrofe – Suntem mândri de realizările și de aspectul orașului nostru, însă curățenia și ordinea trebuie făcută nu numai în centrul orașului ci și în cartierele limitrofe, unde printre altele sunt probleme cu colectarea gunoiului cât și cu câinii fără stăpân ce trăiesc printre gunoaie. Nerezolvarea acestor probleme ne dezonorează atât ca oameni cât și ca blăjeni.

Încurajarea micilor fermieri și legumicultori – În cadrul piețelor agroalimentare din Blaj, legumicultorilor le poate fi oferită o altă mână de ajutor, exceptând reducerea impozitelor. Întrucât renovarea piețelor s-a facut din bugetul local, buget la care cu toții am contribuit, s-ar putea oferi  o taxă modică a ocupării spațiului în piața sau chiar scutirea de taxe. Taxarea diferențiată nu este discriminatorie, ar demonstra doar că înainte de toate blăjenii sunt uniți spre binele comun, lucru care se va reflecta în scăderea prețurilor la produse.

Semaforizarea intersecțiilor și trecerilor de pietoni – Existența trecerilor de pietoni este inutilă atâta timp cât traficul între mașini și pietoni nu este reglementat. Acordarea de prioritate pietonilor este facută în funcție de traficul existent și nu de multe ori există conflicte și accidente din acest motiv. Traficul trebuie fluidizat astfel încat Poliția Rutieră să își îndrepte atenția spre eventualele nereguli în trafic și nu spre a fi folosită drept semafor.

Crearea spațiilor de joacă și agrement – Trebuie oferită ocazia locuitorilor de a-și petrece timpul liber împreună cu familia. Pentru a realiza acest lucru se pot crea spații de picnic sau pescuit în jurul lacului Chereteu cât și în pădurile din apropierea Blajului sau pe malul Târnavei. Locurile de joacă din oraș ar trebui să existe în toate cartierele și nu ar trebui să reprezinte un privilegiu.  Activitățile în timpul liber trebuie facilitate și organizate astfel încât blăjenii să nu fie doar productivi dar și fericiți.

Căminul de bătrani și ajutorul ONG-urilor – Cetățenii în vârstă și cei cu disabilități nu trebuie uitați ci trebuie să fie o prioritate a administrației locale. Renovarea căminului de bătrâni și oferirea de facilități trebuie să devină o prioritate, chiar înaintea reconstrucției vechiului palat cultural.  Respectul față de vârstnici demonstrează cu adevărat cultura unui oraș. Neputința și lipsa de experiență în acest domeniu a administrației locale trebuie compensată prin colaborarea, susținerea și facilitarea activității ONG-urilor cu acest domeniu de activitate.

Dispensar copii și adulți – Având în vedere că dreptul la sănătate este un drept garantat de Constituție atunci construirea, amenajarea și dotarea unui dispensar policlinic pentru copii și adulți ar demonstra grija pentru viitorul orașului. În prezent dispensarul policlinic pentru copii, funcționează într-o clădire insalubră situată în spatele unor garaje de lângă Centrului Cultural  “A. Iancu” și este autorizat doar din bunăvoința Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Votați SCHIMBAREA!
VOTAȚI CANDIDATII PARTIDULUI MIȘCAREA POPULARĂ!

Ilieș Andreea Cătălina
Candidat PMP la funcția de Primar al Municipiului BLAJ

Publicitate electorală PMP
Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD ALBA: După 5 ani de mandat, foarte puțin s-a realizat! Investițiile în drumuri, utilități, educație și sănătate sunt prioritare!

Publicat

în

Consilierii PSD solicită primarului Dorin Nistor să prioritizeze investițiile în municipiul Sebeș și să aloce mai mulți bani pentru asfaltarea drumurilor, introducerea utilităților pe toate străzile, refacerea sistemului de apă și canalizare, în zonele în care s-au produs avarii frecvente, respectiv pentru dezvoltarea sistemului medical și educațional. În 5 ani, s-au cheltuit prea mulți bani pe panseluțe.

Sebeșul s-a dezvoltat mult prea puțin, raportat la bugetul propriu generos, de aproape 20 de milioane de euro pe an, dar și ținând cont de oportunitățile, finanțările și proiectele europene. S-au risipit, în schimb, prea mult pentru flori și gazon.

De asemenea, Guvernul PNL și USR-PLUS nu a aprobat nici un proiect pentru dezvoltarea municipiului Sebeș, în timp ce pe vremea Guvernului PSD s-au aprobat și finanțat investiții importante care acum încep să prindă contur:

Electrica Furnizare Discount

– Reabilitarea Școlii Gimnaziale din localitate Răhău, finanțare de peste 2,3 milioane de lei, program PNDL 1;
– Execuție canalizare menajeră și stație de epurare în Răhău, finanțare de peste 8 milioane de lei, program PNDL 2;
– Transformarea clădirii în care a funcționat o centrală termică și un depozit de cărbune, din Valea Frumoasei, în creșă și grădiniță, finanțare de peste 12 milioane de lei, program PNDL 2.

De asemenea, consilierii locali ai PSD au solicitat în mod repetat, în ultimul an, realizarea de proiecte practice, care vizează creșterea calității vieții pentru toți sebeșenii: asfaltarea drumului către Râpa Roșie și a mai multor străzi secundare, introducerea gazului metan la Răhău, realizarea de piste pentru bicicliști, modernizarea Parcului Arini și a centrului istoric, amenajarea unui piste moderne de atletism, dezvoltarea Spitalului Municipal Sebeș și achiziționarea de aparatură medicală.

Pentru noi, un oraș bun de locuit este acela care pune pe primul plan investițiile în sănătate, educație, infrastructură, utilități publice, sport și petrecerea timpului liber. Avem nevoie de parcuri moderne, cu aparate de fitness și mini terenuri de sport, respectiv de un ștrand modern. Avem nevoie de mai mult curaj în lupta cu cei care nu respectă legea și creează disconfort cetățenilor de bună credință. Avem nevoie de administrarea orașului în interesul celor mulți!

Consilieri Locali PSD Sebeș
Radu Cristian
Luca Nicolae
Salău Marius
Bogdan Dorin-Aurelian
Blaga Lucian

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: Zi istorică pentru România. Guvernarea liberală aduce circa 30 miliarde de euro pentru dezvoltarea țării

Publicat

în

Planul Național de Redresare și Reziliență înseamnă susținerea puternică acordată României de către Uniunea Europeană pentru modernizare și ieșirea din criza economică generată de COVID-19.

PNRR aduce României 29 de miliarde de euro, bani care vor însemna investiții mari în transport, sănătate, educație, economia verde, digitalizare, îmbunătățirea administrației publice.

Guvernul a obținut ca o treime din banii PNRR să meargă spre investiții în transporturi, inclusiv în construcția de autostrăzi.

Electrica Furnizare Discount

Guvernul a insistat ca PNRR să acopere nevoile de dezvoltare a infrastructurii de transport, pentru a putea genera dezvoltarea economică dorită în România.

Investițiile vor fi dublate de reforme, în urma cărora va rezulta o economie mai puternică și o administrație mai eficientă. Vor fi făcute, printre altele, reforma administrației, reforma fiscală, reforma pensiilor, reforme în energie. În 5 ani de zile, cu ajutorul PNRR, vom reduce substanțial decalajele de dezvoltare dintre România și media europeană.
PNRR va pune bazele unei noi Românii, pregătită pentru secolul XXI și pentru viitoarele generații de români.

Aprobarea PNRR e o promisiune îndeplinită a Guvernului. A fost respectat termenul asumat pentru semnarea PNRR, adică sfârșitul lunii septembrie.

Până la sfârșitul anului, România va primi deja 3,8 miliarde de euro pentru a începe implementarea PNRR.
Guvernul liberal, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, își asumă implementarea PNRR.
E obligatoriu ca întreaga clasă politică, întreaga administrație centrală și administrațiile locale, să susțină realizarea investițiilor și reformelor prevăzute în PNRR.

Deputat Florin Roman – PNL, vicepreședinte al Camerei Deputatilor

Citește mai mult

Politică Administrație

Florin Cîțu e convins că parlamentarii PNL pro Orban nu vor vota moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern

Publicat

în

Florin Cîțu e convins că parlamentarii PNL pro Orban nu vor vota moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern

Premierul Florin Cîțu e convins că parlamentarii PNL care au votat cu Ludovic Orban la congresul pentru alegerea liderului partidului nu vor vota pentru demiterea sa.

Cîțu spune că dacă PSD, AUR și USR vor face o coaliție pentru a-l demite vor fi aspru taxate de votanți.

„Niciodată, parlamentarii PNL nu vor vota niciodată împotriva propriului guvern.

Electrica Furnizare Discount

Nici Ludovic Orban nu va vota niciodată. Vom face tot ce este posibil ca guvernarea să meargă mai departe. Asta ar însemna sfârșitul unor partide”, a declarat Cîțu.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare