Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ovidiu Jidveian, mesaj pentru parlamentarii PNL: A vota împotriva intereselor cetățenilor României, prin supraimpozitarea pensiilor, e o trădare a electoratului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Plenul Senatului a adoptat, marți, o propunere legislativă prin care se elimină impozitul pe venit de 16% datorat pentru pensiile mai mari de 1.050 de lei. Proiectul, initial al ALDE, a fost modificat în comisii și s-a decis ca plata contribuțiilor la asigurările sociale să fie făcută de la buget, nu din venitul persoanei. În plen, legea a fost sustinuta de ALDE și PSD, liberalii declarându-se și votând împotriva proiectului.

Ovidiu Jidveian01Senatul este prima camera sesizata, Camera Deputatilor este decizionala.

Potrivit actualei legislații, pensiile se impozitează cu 16% în cazul celor care depășesc valoarea de 1.050 de lei. Prin prezenta lege, se elimina acest impozit, astfel incat nicio pensie din Romania nu va mai fi supusa taxarii, indiferent de cuantum.

Proiectul modifică și baza de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate, datorate de persoanele fizice cu venituri din pensii și de cele care primesc indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă, ca urmare a unui accident de munca. Astfel, potrivit modificarilor aduse în comisia de buget-finante, plata contributiei de asigurari de sanatate la pensii se va face de la bugetul de stat, nu din venitul persoanei.

Legea a fost inițiată de ALDE care a propus-o ca măsuri de ajutorare a bătrânilor.

”Bătrânii nostri nu sunt o masă amorfa, fără identitate. Bătrânii nostri au nume si prenume. Sunt părinții, bunicii sau străbunicii noștri. Batranii nostri au construit o țară. A venit razboiul și a distrus-o. (…) Dupa o munca de o viață, părinții, bunicii, strămoșii noștri au ajuns bătaia de joc a guvernanților. Se pare ca dumnealor suferă de gerontofobie”, a explicat senatorul ALDE, inițiatorul proiectului.

Personal nu mă mai miră nimic, nu mă mai surprinde faptul că Guvernul actual antinațional  dorește supraimpozitarea celor care o viață întreaga au contribuit la venitul consolidat al României, părinții și bunicii noștri, dar mă întreb oare ce justificare au avut parlamentarii de Alba, ai PNL, care au votat cu nesimțire și nonșalanță împotriva acestui bun proiect de lege? Cred că ar fi cazul sa ne trezim ca națiune, ar fi cazul sa nu mai votam acești indivizi pe care o  dată la 4 ani îi vedem cum căpușează imaginea bună a unor lideri ca Hava și Dumitrel, pentru a ne livra încă și încă 4 ani de indiferență, interese personale si arogante.

Au fost  multe așteptări de la așa-zișii tehnocrați, au fost multe așteptări de la așa zișii-liberali, așteptări înșelate, iar România nu se va mai vindeca decât atunci când oamenii serioși  vor avea un cuvânt de spus. Din  păcate oamenii serioși nu își au locul încă în politica autohtonă și le e greu să înoate în mocirla politicienilor de cariera ai PNL, care mint precum respiră și care se folosesc de orice armă justă sau injustă pentru a-și elimina adversarii politici”, a spus copreședintele ALDE Alba, Ovidiu Jidveian.  


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea