Ovidiu Jidveian, mesaj pentru parlamentarii PNL: A vota împotriva intereselor cetățenilor României, prin supraimpozitarea pensiilor, e o trădare a electoratului

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Plenul Senatului a adoptat, marți, o propunere legislativă prin care se elimină impozitul pe venit de 16% datorat pentru pensiile mai mari de 1.050 de lei. Proiectul, initial al ALDE, a fost modificat în comisii și s-a decis ca plata contribuțiilor la asigurările sociale să fie făcută de la buget, nu din venitul persoanei. În plen, legea a fost sustinuta de ALDE și PSD, liberalii declarându-se și votând împotriva proiectului.

Ovidiu Jidveian01Senatul este prima camera sesizata, Camera Deputatilor este decizionala.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit actualei legislații, pensiile se impozitează cu 16% în cazul celor care depășesc valoarea de 1.050 de lei. Prin prezenta lege, se elimina acest impozit, astfel incat nicio pensie din Romania nu va mai fi supusa taxarii, indiferent de cuantum.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Proiectul modifică și baza de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate, datorate de persoanele fizice cu venituri din pensii și de cele care primesc indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă, ca urmare a unui accident de munca. Astfel, potrivit modificarilor aduse în comisia de buget-finante, plata contributiei de asigurari de sanatate la pensii se va face de la bugetul de stat, nu din venitul persoanei.

Legea a fost inițiată de ALDE care a propus-o ca măsuri de ajutorare a bătrânilor.

”Bătrânii nostri nu sunt o masă amorfa, fără identitate. Bătrânii nostri au nume si prenume. Sunt părinții, bunicii sau străbunicii noștri. Batranii nostri au construit o țară. A venit razboiul și a distrus-o. (…) Dupa o munca de o viață, părinții, bunicii, strămoșii noștri au ajuns bătaia de joc a guvernanților. Se pare ca dumnealor suferă de gerontofobie”, a explicat senatorul ALDE, inițiatorul proiectului.

Personal nu mă mai miră nimic, nu mă mai surprinde faptul că Guvernul actual antinațional  dorește supraimpozitarea celor care o viață întreaga au contribuit la venitul consolidat al României, părinții și bunicii noștri, dar mă întreb oare ce justificare au avut parlamentarii de Alba, ai PNL, care au votat cu nesimțire și nonșalanță împotriva acestui bun proiect de lege? Cred că ar fi cazul sa ne trezim ca națiune, ar fi cazul sa nu mai votam acești indivizi pe care o  dată la 4 ani îi vedem cum căpușează imaginea bună a unor lideri ca Hava și Dumitrel, pentru a ne livra încă și încă 4 ani de indiferență, interese personale si arogante.

Au fost  multe așteptări de la așa-zișii tehnocrați, au fost multe așteptări de la așa zișii-liberali, așteptări înșelate, iar România nu se va mai vindeca decât atunci când oamenii serioși  vor avea un cuvânt de spus. Din  păcate oamenii serioși nu își au locul încă în politica autohtonă și le e greu să înoate în mocirla politicienilor de cariera ai PNL, care mint precum respiră și care se folosesc de orice armă justă sau injustă pentru a-și elimina adversarii politici”, a spus copreședintele ALDE Alba, Ovidiu Jidveian.  

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Io 13 septembrie 2016 at 16:00

Corect! Foarte bine spus stimate domn!
Abia așteptam alegerile generale sa va votam pe dvs si oameni ca dvs.
Mult SUCCES!

Horea 13 septembrie 2016 at 17:21

Aceasta tema referitoare la PENSII a mai fost dezbatuta in coloanele ziarului. De ce ati reluat-o?
A, trebuia sa-si spuna parerea si domnu’ Jidiveian!

Intrebarea zilei 14 septembrie 2016 at 10:59

Pe de-o parte este bine bre ! Da`astfel…le lasati celor ca Zegrean un „mic plus” la pensie, numa` de cca….16.000 de lei pe luna ! Asta-i bine..????

Take 15 septembrie 2016 at 0:53

Hai sa fim seriosi.. Populisme.. pai pensiile mici sunt deja exceptate, cele mari ?? de ce sa nu fie impozitate?? va duduie in cap economia?? vreti protectie sociala sau stat minimal? hotarati-va

Comentariile sunt oprite