Rămâi conectat

Politică Administrație

Ovidiu Jidveian: “Europarlamentarele din 25 mai trebuie să consolideze destinul european al societăţii româneşti”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ovidiu Jidveian voteaza– Domnule Ovidiu Jidveian, pentru PSD urmează un test important, alegerile europarlamentare. Cum priviţi acest scrutin?
– Da, anul 2014 în ansamblul său este un test important pentru guvernarea PSD. Aş vrea să stabilim de la bun început un lucru pe care l-am tot spus de-a lungul anilor, scopul politic al PSD este buna guvernare, ca formă de respect pentru încrederea pe care electoratul ne-a acordat-o prin vot. Atenţia politicienilor trebuie îndreptată către politicile publice care produc bunăstare, nu către controverse fără relevanţă. În ceea ce priveşte scrutinul din luna mai vă spun cu fermitate că vom câştiga şi vom obţine în jur de 40 la sută dintre voturile românilor. Nu spun acest lucru pentru a confirma vreun sondaj de opinie din ultima vreme, spun asta pentru că ştiu cât se munceşte la PSD pentru atingerea obiectivelor. Apoi, vă recomand să urmăriţi activitatea  europarlamentarilor PSD şi o să vedeţi că avem argumente puternice pentru a crede că vom câştiga detaşat alegerile din 25 mai.
– Domnule preşedinte, românii par să fie puţin interesaţi de europarlamentare. De ce credeţi că se întâmplă asta şi de ce ar trebui să mergem la vot în 25 mai?
– E o discuţie lungă, dar o să încerc să rezum spunând că politicienii, în general, vorbesc despre Parlamentul European ca despre o instituţie pe care o înţeleg doar cei iniţiaţi şi puţini pentru a conserva cumva ideea asta că România e una şi Europa e alta. E un raţionament greşit, România este o ţară cu un puternic destin european, cu o dorinţă evidentă de a implementa bunele practici europene. Vorbim prea puţin despre rolul şi locul nostru în Europa şi cred că avem suficiente motive să fim mândri de apartenenţa noastră la marea familie europeană. Românii sunt mai puţin interesaţi de europarlamentare decât de alegerile interne pentru că Parlamentul European este mai puţin promovat. Trebuie să ştiţi însă că toate deciziile majore privind viitorul Europei pot fi influenţate de calitatea europarlamentarilor pe care decidem să îi trimitem acolo. Aşadar, votul din 25 mai este unul important şi părerea românilor contează. Sunt convins că şi albaiulienii cred asta şi vor merge la vot în număr mare. E important să demonstrăm să suntem o societate implicată în procesul de dezvoltare a unui continent destul de încercat în ultima perioadă.
– Domnule Ovidiu Jidveian, cum se pregăteşte organizaţia locală pentru alegerile europarlamentare şi ce scor speraţi să obţineţi în Alba Iulia?
– Suntem, în acest moment, pregătiţi pentru o campanie electorală în care vom vorbi despre Parlamentul European şi despre proiectele candidaţilor PSD-UNPR-PC, nu despre alte subiecte. Nu vom intra sub nici o formă în discuţiile sterile cu contracandidaţii alianţei noastre electorale. Cred într-o campanie electorală civilizată, care să demonstreze că am evoluat, că facem parte dintr-o generaţie de politicieni centraţi pe aspecte de interes pentru societatea românească. Îmi place să cred, şi vom acţiona în consecinţă, că aceste alegeri sunt despre România europeană şi nu despre politicieni şi orgoliile lor. În privinţa rezultatelor, vizăm 35 la sută din opţiunile electoratului, la nivelul municipiului Alba Iulia. (S.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea