Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ovidiu Jidveian (ALDE): Apel la decență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mi-a atras atenția, recent, un comportament neadecvat al unui consilier local PNL din Alba Iulia care, în ședința de consiliu, în loc să discute probleme legate de administrație, s-a ținut de cancanuri, declarațiile sale rasiste intrând în sfera penibilului. 

Ovidiu JidveianDincolo de aspectele relativ amuzante și că instituția Primăriei nu este un loc de divertisment, domnul consilier Buglea, pentru că despre dânsul este vorba, prin afirmațiile sale rasiste confundă, probabil, liberalismul istoric al Brătienilor cu tratamentele inumane ale unei perioade istorice, în care drepturile și libertățile cetățenești erau călcate în picioare.

Citește și Rareș Buglea: ”Mai bine rasist decât PSD-ist”

Nu intenționez să contest latura liberală a domnului sus menționat, ci modul în care domnia sa instigă la ură. Cred că unul din atributele esențiale ale unui om politic cu viziuni liberale este toleranța. În plus, drepturile omului nu sunt doar un deziderat sau o utopie, ci și o responsabilitate pe care, în calitate de om politic, ți-o asumi. Pentru că, inevitabil, devii și un model, mai ales pentru generația tânără. A încuraja rasismul, discriminarea, nu e doar un act de violență condamnabil într-o societate democratică, ci și o amenințare serioasă la adresa valorilor umane. Am ales să ignor prima declarație a domnului consilier local în care vorbea cu multă lejeritate despre oameni și partide care nu contează, crezând, sincer, că nu e altceva decât un exces de entuziasm sau, cel mult, o dorință agresivă de afirmare pe scena politică. Însă, dânsul, și-a reiterat cu obstinație opiniile inițiale, atacând în mod public anumite apartenențe etnice sau politice pe care le dezavuează ori le consideră inferioare.

Citește și Cinci ONG-uri cer excluderea lui Rareș Buglea din PNL pentru declarații rasiste

Umbrela unui partid politic mare nu ne oferă dreptul să fim aroganți. Politica nu se face discriminatoriu: oamenii sunt liberi să adopte ideologiile care îi reprezintă, să voteze în concordanță cu convingerile și aspirațiile proprii. Diferențele de opinii pot consolida democrația dacă, desigur, suntem de bună credință și intenționăm să construim, nu să distrugem sau să reducem la tăcere orice inițiativă distinctă de-a noastră. Noi, politicienii tineri, ar trebui să fim mult mai atenți la mesajele pe care le propagăm în spațiul public, pentru că suntem responsabili de viitorul societății în care vom trăi atât noi cât si copiii noștri.

Prin acest mesaj sancționez o modalitate de a face politică împotriva naturii, de către niște politicieni fără principii, fără  decență și care cred că prin agresivitate, demagogie și tupeu pot accede la funcții sau pot sprijini candidați pe care, până acum un an de zile, îi considerau inamicii publici numărul unu.

Citește și Membru CNCD: Unui liberal serios i s-ar face rușine

Fac apel la decența și la maturitate atât la clasa politică și în special la societatea civilă, care prin votul său trimite oameni in funcțiile reprezentative ale județului și municipiului. Știu că unii par simpatici, ne simțim bine cu ei la evenimente, dar haideți să nu confundăm instituțiile reprezentative ale statului cu cupola circului. Haideți să facem un pas înainte și să învățăm din istoria noastră zbuciumată. Este important să învățăm din greșelile trecutului și cel mai important să nu le mai repetăm.

Av. Ovidiu Jidveian


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora A N U N Ţ În conformitate cu dispoziţiile Hotărârii nr. 34H/19.04.2024 a Biroului Electoral […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea