VIDEO/ Rareș Buglea: ”Mai bine rasist decât PSD-ist” – Reacții în Consiliul Local Alba Iulia după eșecul evenimentului organizat pentru romi

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Deși absent la ședința extraordinară de luni, social-democratul Bogdan Medrea a fost în centrul atenției consilierilor locali PNL din Alba Iulia, fiind acuzat, mai voalat sau mai direct, că ar fi ”artizanul” eșecului suferit vineri, de organizatorii evenimentului ”Ziua internațională a romilor la Alba Iulia”, o sărbătoare de la care au lipsit… sărbătoriții.

eveniment romi la Alba Iulia013Totodată, Medrea a fost ținta ironiilor lui Rareș Buglea, care chiar a întrecut puțin măsura, astfel că n-ar fi de mirare să se trezească din nou cu o plângere pe undeva.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În prima fază, acesta și-a exprimat speranța că PSD va vota un proiect de hotărâre supus dezbaterii, privind construirea unui teren de minifotbal pentru romi: ”Eu sunt sigur că PSD-ul votează, păcat că nu e domnul Medrea aici a cărui singură contribuție pentru țigani a fost să-i ferească, să nu se electrocuteze, și le-a tăiat curentul în cartier. Păcat că nu este aici să-și arate deschiderea către comunitate și să aprobe acest proiect”…:

PMP - Alegeri parlamentare 2020

A urmat declarația viceprimarului Gabriel Pleșa, care a dezvăluit că Bogdan Medrea i-a cerut să-l invite la eveniment pe reprezentantul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Petre Florin Manole, care în loc să-i felicite pe romi de ziua lor, a preferat ca în discursul său să critice organizatorii pentru că l-au desemnat tocmai pe Rareș Buglea (amendat în trecut de CNCD pentru o declarație neinspirată) să modereze un astfel de eveniment și, de asemenea, să critice administrația locală pentru că l-a menținut în continuare pe acesta, în funcția de consilier:

Închiderea subiectului despre evenimentul de vineri a fost ”marcată” tot de Rareș Buglea, care în încercarea de a fi cât mai spiritual, a încălcat granița dintre ironie și jignire spunând: ”Trăiesc cu convingerea că-i mai bine rasist decât PSD-ist. Eu sunt de acord să prezinte domnul Medrea, dar la cum se bâlbâie ajungem în 9 aprilie (n.r. Ziua internațională a romilor este sărbătorită anual, în data de 8 aprilie) (…) Ca să nu mai fie Buglea interfața și motivul de scandal și poate atunci domnul Manole laudă evenimentul”…

De precizat că aleșii PNL din Consiliul Local Alba Iulia au dat de înțeles că Manole, care este de fapt reprezentantul PSD în Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, a fost prezent la Alba Iulia deoarece este an electoral, dar n-au scos o vorbă despre decizia de a organiza acest eveniment tocmai acum, având în vedere că este o sărbătoare anuală care, în Alba Iulia, a mai fost marcată asemănător doar în anul 2008, tot înainte de alegerile locale.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

marius 11 aprilie 2016 at 19:10

Acumm vreo 4 ani, Rareş urla din rărunchi, ceva asemănător ” Mai bine rasist decât PDL-ist” . După lirismul domnului Rareş, rasist rimează cu orice partid, mai puţin cu cel Liberal, iar rasistul e mai valoros decât orice persoană care nu face parte din PNL.
După cum putem constata cu plăcere, în ultima perioadă forţa, vitalitatea, calităţile de conducător îl apropie pe Măria Sa Rareş Buglea, tot mai mult de Ştefan cel Mare, care deşi, MIC LA STAT ERA MARE LA SFAT ( a se citi în loc de Sfat Popular, o noţiune perimată, comunistă, Consiliu Local)
E adevărat că lupta finală dintre PNL-işti şi PSD-iştii islamici se va da la Războieni, numai după ce se repară grara și că Rareș va lupta îmbrăcat în armură și călare pe ponei, alături de poneii domnilor Pleșa și Roman?

Adrian 12 aprilie 2016 at 18:15

De obicei nu comentez pe forumuri, dar de data ceasta, pentru ca il cunosc pe Rares Buglea mai bine decat multi dintre detractorii lui si ai partidului din care si eu fac parte, ma vad nevoit sa intervin.
E adevarat ca poate nu tot timpul ne gasim cele mai potrivite cuvinte pentru a ne exprima punctele de vedere. Insa Rares a exprimat un punct de vedere care are legatura clara cu principiile liberale: statul asistential, atunci cand nu controleaza eficient actiunea de interventie sociala pe care o realizeaza, poate incuraja „nemunca”.
Pana la urma, haideti sa fim seriosi! Cati dintre noi nu cunoastem persoane (indiferent de etnia lor) care prefera sa traiasca din ajutor social decat sa mearga sa munceasca? Cati dintre noi nu cunoastem persoane (indiferent de etnia lor) care, spre rusinea lor, asteapta ziua in care „vine alocatia copiilor” si isi vad copii, in subsidiar, uneori chiar si inconstient, ca o sursa de venit; de ce? pentru ca ei nu muncesc, dar (si aici sper sa nu sara „umanisitii de ocazie” si „la gatul meu”) traiesc din alocatia copiilor lor si din ajutorul social pe care il ofera statul. Sa fim bine intelesi: statul are datoria sa aiba grija de toti cetatenii sai. Dar statul nu trebuie sa fie obligat sa-i sustina pe cei care, asa cum multi dintre dumneavoastra ganditi, „au doua maini si doua picioare sanatoase, sun capabili de munca, da nu muncesc … ba, mai grav, unii prefera sa cerseasca”. Nu intram in discutii privind motivele pentru care respectivii aleg sa nu munceasca, ci sa cerseasca, este o discutie intreaga, ci exprim punctual punctul de vedere al multor cetateni (inclusiv al ipocritilor care vor citi aceste randuri si care il ataca pe Rares).
Pana la urma, stimati cetateni, discutia aici ar trebui sa razbata – anume la cat si cum trebuie statul sa isi ajute cetatenii. Pentru ca va mai scriu o idee pe care multi o aveti, dar unii sunteti ipocriti si nu vreti sa o exprimati public: „Eu muncesc ca un prost, platesc taxe si impozite la stat, pentru ca statul sa dea ajutoare sociale unor lenesi care isi vad femeile ca pe niste fabrici de copii, iar acei copii sa le asigure, din alocatia pe care statul le-o ofera, niste surse de venit. Adica eu, cetatean cinstit, muncitor, care platesc taxe si impozite, sunt un fraier, iar aia sunt niste smecheri” (si repet, nu vorbim de etnii, vorbim de comportamente sociale; faptul ca, din pacate, aceste comportamente sociale sunt mai frecvente la o anumita etnie, este cu totul alta discutie; repet: e cu totul alta discutie!).
Asadar, stimati ipocriti, ca tot suntem in postul Pastelui: „Cel fara de pacat dintre voi, sa arunce cel dintai piatra …” (Sfanta Evanghelie de la Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan, capitolul VIII, versetul 7).

Times New Roman 11 aprilie 2016 at 19:20

Bugleoooooo, taci ca esti ca musca pe maro! Mai bine incult si prost (ca politrucii locali), decat parsiv si arogant (ca si politrucii de la centru)! Aviz tuturor partidelor: a cam venit vremea scadentei!

Gâgă 11 aprilie 2016 at 19:23

Tigănia e în primărie unde toți așteaptă pt ca „proștii „să-și plătească taxele și impozitele și ei or mai duceo pân la iarnă și tot așa ….

Soso 11 aprilie 2016 at 21:32

FELICITARI BUGLEA !! AI O ROAMANIE INTREAGA ALATURI DE TINE !!!

Bogdan 11 aprilie 2016 at 21:32

Voi vorbiti? comentaciii pamantului:)) vedetiva de ale voastre.. omul are dreptate va asteapta pensia de la pesedeii..

popa dan 11 aprilie 2016 at 22:46

Sa-ti fie rusine domnule Buglea pentru ca te legi de un mic handicap al unui om in lipsa de argumente serioase.Sa fi rasist este un lucru deplorabil iar Hitler cu gasca lui a demonstrat pe deplin asta.Nu vad cu ochi buni faptul ca amesteci un partid cu ura de rasa.Tocmai ai mai pierdut un votant si incet incet PNLul la care am tinut mult reprezinta din ce in ce mai putina lume din Romania.
Inca o data SA VA FIE RUSINE DOMNULE BUGLEA !!!!

Cristi 11 aprilie 2016 at 23:35

N-am observat nimic gresit la domnul Buglea. Il admir pentru curajul sau.

Comentariile sunt oprite