Reacții după isprava lui Buglea din CL Alba Iulia. Membru CNCD: Unui liberal serios i s-ar face rușine

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Petre Florin Manole, membru al Colegiului Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a replicat, luni, după ce Rareș Buglea a declarat în ședința CL Alba Iulia, ”mai bine rasist decât PSD-ist”, că acesta nu este conștient de ceea ce spune, iar unui liberal serios i s-ar face rușine dacă l-ar auzi.

Rares Buglea02Liberalul Rareș Buglea a declarat, luni, chiar în timpul unei ședințe a Consiliului Local Alba Iulia că trăiește ”cu convingerea că mai bine rasist decât pesedist”.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Petre Florin Manole, membru în CNCD, a spus, fiind contactat de ziarul Unirea, că Rareș Buglea nu este conștient de ceea ce spune și că nu-și imaginează că e un om întreg la minte, precizând că nu face referire la probleme de sănătate, că nu este conștient de afirmațiile făcute.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”În primul rând cred că domnul Buglea își imaginează că este o glumă discuția despre subiecte atât de sensibile. Nu pot să privesc șirul lui de declarații ca pe spusele unui om conștient de ceea ce zice. Nu vreau să jignesc, cred că nu-și dă seama ceea ce face. Dacă i se pare că este așa de cool să fii rasist cred că nu a vizitat niciodată Auschwitz. Vreau să-l văd pe Rares Bulgea vorbind acolo despre aceste lucruri. Nu mi-l imaginez un om întreg la minte. Nu vreau să spun că are probleme de sănătate. Nu conștientizează realmente și cred că vorbește despre lucruri ale căror realități nu și le imaginează. Cred că tratează cu ușurință declarațiile. Eu l-aș invita pe Buglea să fie liberal. Ceea ce spune nu numai că e în afara curentului politic pe care-l reprezintă și e chiar împotriva lui. Dacă l-ar auzi un liberal serios i s-ar face rușine. Nu știu cine e președintele din Alba al PNL dar îmi e greu să cred că e de acord cu o asemenea declarație”, a spus Petre Florin Manole.

Citește și Rareș Buglea: ”Mai bine rasist decât PSD-ist” – Reacții în Consiliul Local Alba Iulia după eșecul evenimentului organizat pentru romi

Citește și Cinci ONG-uri cer excluderea lui Rareș Buglea din PNL pentru declarații rasiste

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

12 Comentarii

Un cetatean 11 aprilie 2016 at 21:00

Cum o dau la intors peneleii/pedeleprele:

Androneasca:
„E ruşinos şi scandalos ca într-o ţară membră a UE, care promovează valori ca toleranţa şi familia, să existe voci care să ceară sterilizarea femeii rome. Acest lucru este cu atât mai regretabil cu cât vine din partea unui ales local.

OF PDL Alba îşi exprimă consternarea faţă de o astfel de atitudine şi susţine dreptul la viaţă al oricărei femei, indiferent de etnie.

Credem că electoratul care l-a promovat pe dl. Buglea în Consiliul Local Alba Iulia nu va uita aceste opinii exprimate în dispreţ total faţă de femei. De asemenea, considerăm că PNL Alba ar trebui să se pronunțe public cu privire la aceste afirmații ale unui membru cunoscut al partidului, care este și ales local.

Pedeleul:

O parte dintre consilierii locali din Alba Iulia și-au prezentat public poziția față de declarațiile colegului lor, Rareș Buglea, de la PNL, care a declarat că susține sterilizarea femeilor rome care dovedesc că nu au posibilități să-și întrețină copiii. 12 consilieri de la PDL și PP-DD a semnat un memoriu colectiv prin care i-au cerut consilierului liberal demisia de onoare.

”În urma afirmațiilor cu conținut rasial, discriminatoriu și inuman pe care domnul consilier local Rareș Buglea le-a enunțat, dorin să facem câteva precizări de natură să lămurească poziția colegilor din Consiliul Local Alba Iulia. Considerăm că prin cele afirmate domnul Buglea încalcă noțiuni elementere ale democrației și ale drepturilor pe care fiecare cetățean le are într-un stat modern. Dezaprobăm cu desăvârșire poziția domnului Buglea în raport cu etnia evidențiată în discursul său, dar și cu privire la metodele prin care etnia romă să fie controlată demografic. Opinăm că din poziția pe care o deține atât politic, cât și cu statutu de reprezentant al cmunității, nu poți, sau mai degrabă, nu îți este permis să faci apel la așa zise ”metode de purificare etnică” condamnate istoric și legal de către toate statele Uniunii Europene. O astfel de poziție dezonorează și strivește sensul umanismului și al bunei conviețuiri, percepute ca virtuți de bază în orice societate civilizată”, se arată în memoriu.

EBA lu’ chioru’:

Eurodeputata a avut o intervenţie pe această temă în cadrul dezbaterii privind “Eliminarea şi prevenirea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor şi fetelor”. Potrivit Elenei Băsescu, afirmaţiile lui Rareş Buglea au fost discriminatorii, potrivit Agerpress.

“Sunt consternată mai ales de faptul că el se întreba retoric: ‘De ce să o lăsăm să-l mai nască şi pe al doilea, de ce să o lăsăm să mai nască şi pe al cincilea?’. Deci avem de a face cu discriminare de gen, etnică şi de statut social. Mai mult, este o încălcare flagrantă a drepturilor fundamentale ale omului, respectiv dreptul la viaţă. Surprinzător este faptul că acest domn care instigă la ură rasială a colaborat cu o fundaţie care desfăşoară proiecte finanţate din fonduri europene pentru protecţia romilor. Ar fi trebuit să cunoască faptul că există o strategie europeană de incluziune a romilor, iar ca ţară membră a UE nu putem folosi folosi practici care ne trimit cu gândul la Holocaust, atunci când peste 400.000 de evrei şi de romi au fost sterilizaţi”, a spus Elena Băsescu în plenul PE.

dolfi 11 aprilie 2016 at 21:17

pupati minoritarii in fund in continuare, ignorati efectele nefaste ale promovarii minoritarilor pe toate mijloacele mass media si cand veti avea nevoie de un Buglea n-o sa mai gasiti

Alexandru 11 aprilie 2016 at 21:27

Dar tu esti sanatos la cap tovarase? Nu mai improsca cu noroi in alti oameni care spun adevarul!!

rom mic 11 aprilie 2016 at 21:43

De-aia-i bun votul uninominal. S-ar vedea clar cate voturi ar strange omul.

Cristi 11 aprilie 2016 at 23:44

Te admir, domnule Buglea! Liberalii seriosi ar trebui sa fie mandrii ca va au alaturea. Faceti-va treaba la fel de bine, noi, oamenii simpli, va sustinem.

Stefan 12 aprilie 2016 at 0:24

Am si eu o intrebare, pe cat de simpla pe atat de logica : De ce nu candideazadl. Buglea la primarie, sau macar la parlamentare?? Nu de alta, dar sa avem si noi cu cine vota !

Flo 12 aprilie 2016 at 8:19

HA HA HA HA !!!

CE BINE AR FI SA CANDIDEZE TOVARASUL NAZI BUGLEA!

AR LUA -100% …… UN PROCENT CASTIGATOR :)))

UN MARE – pitic POLITRUC!

LaserTag 12 aprilie 2016 at 11:01

E cam greu sa ne suparam pe om cand are dreptate, nu credeti?

rommica 12 aprilie 2016 at 11:07

„cetatene” sa dea D-zeu sa ai vecini tigani si dupa aceea sa mai vorbesti aiurea??!!! Sau poate esti tu tigan ca atunci se schimba treaba……..

rosca 12 aprilie 2016 at 14:21

Cind partidele pun mucosii sa vorbeasca, ii agata in functii pentru au experienta ZERO si pentru care ii recomanda doar taticul si mamica, se pot astepta la astfel de reactii de doi lei.

Status-Quo 12 aprilie 2016 at 21:21

Buglea a prins o treaba simpla: daca vrei sa te faci cunoscut rapid trebuie sa dai tare cu mucii-n fasole. Si-a dat, in mod repetat.

Buglea-i liberal! Ce-i ala un liberal? Stie cineva? Are oaresce principii pe care le respecta zi si noapte, treaz sau beat, mort sau copt? Ai? Are pe draqu… ca doar ii vedem zi de zi ce marfa sunt. N-au produs nimic notabil in 25 de ani de cand isi aroga locul de al mai vechi partid din Romania. Vechi si inutil. Un fel de boala care nu produce mancarime…

Buglea e doar un individ plat si ridicol care scoate chestii socante pe gura probabil pentru ca-i place sa stea prostii si sa se uite-n gura lui. Unii il si indeamna sa candideze ca primar. Ț-ț-ț-ț-ț-ț….

Buglea Primar 12 aprilie 2016 at 23:30

Status Quo.. pseudonim vad ca ti-ai ales bine,, dar imi face impresia ca nu ai nimic in cap 😉 sa nu speri la mai mult de la tine 😛

Comentariile sunt oprite