Ovidiu Jidveian (ALDE): Apel la decență
Mi-a atras atenția, recent, un comportament neadecvat al unui consilier local PNL din Alba Iulia care, în ședința de consiliu, în loc să discute probleme legate de administrație, s-a ținut de cancanuri, declarațiile sale rasiste intrând în sfera penibilului.
Dincolo de aspectele relativ amuzante și că instituția Primăriei nu este un loc de divertisment, domnul consilier Buglea, pentru că despre dânsul este vorba, prin afirmațiile sale rasiste confundă, probabil, liberalismul istoric al Brătienilor cu tratamentele inumane ale unei perioade istorice, în care drepturile și libertățile cetățenești erau călcate în picioare.
Citește și Rareș Buglea: ”Mai bine rasist decât PSD-ist”
Nu intenționez să contest latura liberală a domnului sus menționat, ci modul în care domnia sa instigă la ură. Cred că unul din atributele esențiale ale unui om politic cu viziuni liberale este toleranța. În plus, drepturile omului nu sunt doar un deziderat sau o utopie, ci și o responsabilitate pe care, în calitate de om politic, ți-o asumi. Pentru că, inevitabil, devii și un model, mai ales pentru generația tânără. A încuraja rasismul, discriminarea, nu e doar un act de violență condamnabil într-o societate democratică, ci și o amenințare serioasă la adresa valorilor umane. Am ales să ignor prima declarație a domnului consilier local în care vorbea cu multă lejeritate despre oameni și partide care nu contează, crezând, sincer, că nu e altceva decât un exces de entuziasm sau, cel mult, o dorință agresivă de afirmare pe scena politică. Însă, dânsul, și-a reiterat cu obstinație opiniile inițiale, atacând în mod public anumite apartenențe etnice sau politice pe care le dezavuează ori le consideră inferioare.
Citește și Cinci ONG-uri cer excluderea lui Rareș Buglea din PNL pentru declarații rasiste
Umbrela unui partid politic mare nu ne oferă dreptul să fim aroganți. Politica nu se face discriminatoriu: oamenii sunt liberi să adopte ideologiile care îi reprezintă, să voteze în concordanță cu convingerile și aspirațiile proprii. Diferențele de opinii pot consolida democrația dacă, desigur, suntem de bună credință și intenționăm să construim, nu să distrugem sau să reducem la tăcere orice inițiativă distinctă de-a noastră. Noi, politicienii tineri, ar trebui să fim mult mai atenți la mesajele pe care le propagăm în spațiul public, pentru că suntem responsabili de viitorul societății în care vom trăi atât noi cât si copiii noștri.
Prin acest mesaj sancționez o modalitate de a face politică împotriva naturii, de către niște politicieni fără principii, fără decență și care cred că prin agresivitate, demagogie și tupeu pot accede la funcții sau pot sprijini candidați pe care, până acum un an de zile, îi considerau inamicii publici numărul unu.
Citește și Membru CNCD: Unui liberal serios i s-ar face rușine
Fac apel la decența și la maturitate atât la clasa politică și în special la societatea civilă, care prin votul său trimite oameni in funcțiile reprezentative ale județului și municipiului. Știu că unii par simpatici, ne simțim bine cu ei la evenimente, dar haideți să nu confundăm instituțiile reprezentative ale statului cu cupola circului. Haideți să facem un pas înainte și să învățăm din istoria noastră zbuciumată. Este important să învățăm din greșelile trecutului și cel mai important să nu le mai repetăm.
Av. Ovidiu Jidveian
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO VIDEO | Bilanțul situațiilor de urgență în județul Alba, în urma avertizărilor meteorologice de Cod Roșu și Portocaliu: Toate instituțiile din cadrul CJSU au fost în alertă
FOTO VIDEO | Bilanțul situațiilor de urgență în județul Alba, în urma avertizărilor meteorologice de Cod Roșu și Portocaliu: Toate instituțiile din cadrul CJSU au fost în alertă Pe întreg parcursul atenționarilor și avertizarilor meteorologice, toate instituțiile din cadrul CJSU au fost în alertă iar acolo unde a fost nevoie au intervenit pentru rezolvarea situațiilor […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii