Rămâi conectat

Actualitate

Organizațiile transportatorilor rutieri remodelează piața asigurărilor. Luptă crâncenă în Parlament pentru a definitiva legea RCA

Publicat

în

Organizațiile transportatorilor rutieri remodelează piața asigurărilor, iar în Parlament se duce o luptă crâncenă pentru a definitiva legea RCA. După ce au reușit să obțină de la guvernul tehnocrat plafonarea tarifelor RCA, măsură luată în ciuda opoziției tuturor celorlalți actori economici, a unei părți din ASF, dar și a organismelor europene, organizațiile au reușit să schimbe și strategia asociației reprezentative a firmelor de asigurare.

Nimic nu pare imposibil pentru firmele de transport din România, care de anul trecut au devenit cel mai mare angajator privat din ţară. Guvernul şi Parlamentul par să aplece urechea la fiecare revendicare a  şoferilor profesionişti, mai ales atunci când este vorba despre asigurări. Rămaşi fără reacţie în noiembrie 2016, când guvernul Cioloş a decis să intrevină brutal pe piaţa asigurărilor şi să transforme România în singura ţară europeană cu preţuri controlate pentru RCA, firmele de asigurare nu vor să piardă şi bătălia pentru noua lege a asigurărilor de răspundere civilă auto şi îşi schimbă radical strategia.

După 19 mai, când tarifele plafonate expiră – dacă  transportatorii nu reuşesc să convingă şi guvernul actual că este nevoie de preţuri fixate, în ciuda unei proceduri de infrigement care se apropie -, preţurile RCA vor redeveni libere. În această perspectivă, patru comisii ale Camerei Deputaţilor lucrează pentru a definitiva legea RCA, votată deja de Senat, act normativ care ar urma să înlocuiască Ordonanţa de Urgenţă nr. 54/2016, care plafonează tarifele. În acest context, la Parlament se duce o luptă crâncenă pentru impunerea de amendamente. Zeci de organizaţii din mai multe domenii, de la asigurări şi brokeraj la transportatori şi service-uri încearcă să convingă deputaţii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Comunicare largă şi lobby, noua strategie UNSAR

Pe acest fond, Uniunea Naţiona­lă a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (asociaţie care adună majoritatea firmelor de asigurare din România) a decis să facă cea mai radicală schimbare din istoria ei. Și-a schimbat conducerea executivă, a angajat, pentru prima dată, coordonatori de sectoare care să lucreze exclusiv pentru UNSAR, a mărit contribuţiile membrilor şi a adus ca director general un om care nu are legături cu piaţa asigurărilor, dar care are o lungă experienţă în zona de public relations, dar şi în cea a avocaturii. Este, spun mai multe surse interne, reacţia directă la mişcările agresive ale firmelor de transport şi, implicit, la modificările legislative care au bulversat piaţa asigurărilor şi au scăzut profitabilitatea companiilor membre UNSAR.

Primul mare obiectiv al noii echipe de conducere, spun sursele citate, va fi tocmai obţinerea unei legi RCA care să includă şi măsurile dorite de asigurători. În particular, UNSAR îşi propune să obţină reglementarea despăgubirilor pentru vătămări corporale. Este marele deziderat al firmelor de asigurare, pentru care luptă, fără succes, de peste 5 ani. În urmă cu doi ani, UNSAR a plătit Institutul Naţional de Medicină Legală (INML), să realizeze un studiu prin care fiecărui tip de leziune să îi fie asociat un anumit punctaj. Un punct din acel tabel ar urma să fie echivalent cu aproximativ 2-3 salarii medii pe economie. Numărul maxim de puncte, asociat cu paralizie totală sau cu decesul, ar urma să fie de 200. În aceste condiţii, despăgubirile maxime se limitează la circa 100.000 de euro, sumă depăşită cu mult de o bună parte a deciziilor judecătoreşti luate în acest domeniu. Asigurătorii speră că în acest fel va scădea valoarea despăgubirilor, dar şi că judecătorii vor avea un reper în funcţie de care să acorde, pentru vătămări corporale, sume care să nu difere semnificativ de la instanţă la instanţă.

Sursa: capital.ro

Salvează


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Vizita președintei Ungariei în România. Marcel Ciolacu: „Trebuie avută o discuție, fără exagerări”

Publicat

în

Vizita președintei Ungariei în România. Marcel Ciolacu: „Trebuie avută o discuție, fără exagerări”

Președintele Ungariei, Katalin Novák, face prima vizită într-o țară străină și a ales ca destinație chiar România. Novak a aterizat, joi, la Cluj-Napoca și se pare că va participa la ceremonia la care István Beke şi Zoltan Szőcs, cei doi secui condamnaţi pentru terorism, după ce au fost acuzaţi că au încercat să detoneze o bombă la parada de Ziua Naţională a României, vor fi premiaţi de un ONG cu sediul la Budapesta.

Marcel Ciolacu i-a ordonat lui Bogdan Aurescu să reacționeze, dacă președinta Ungariei va participa la ceremonie.

”Totuși, provocarea nu a avut-o domnul Kelemen Hunor. Trebuie avută o discuție, fără exagerări. Din câte știu, avem un ministru al afacerilor externe. În acest moment, statul trebuie să reacționeze prin Ministerul de Externe.”, a cerut Marcel Ciolacu în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cei doi etnici maghiari au fost eliberaţi anul trecut din închisoare, după ce au stat patru ani în spatele gratiilor. Celor doi li se va acorda premiul Pál Vasravi.

István Beke şi Zoltánt Szőcs, lideri locali ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate, au fost condamnaţi, pe 4 iulie 2018, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la câte cinci ani de închisoare pentru acte de terorism şi instigare la acte de terorism. Aceştia plănuiau un atentat cu bombă la parada de Ziua Naţională a României, la Târgu Secuiesc, în 2015. Tribunalul Braşov a dictat, în iulie 2021, printr-o sentinţă definitivă, eliberarea condiţionată a celor doi, după ce în prealabil Judecătoria Braşov dăduse o decizie similară, dar care nu era definitivă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Un câine sau o pisică acasă ajută la întărirea imunității copiilor: Ce alte beneficii aduc

Publicat

în

Un câine sau o pisică acasă ajută la întărirea imunității copiilor: Ce alte beneficii aduc

Un câine sau o pisică acasă – aceasta este o “educaţie imunitară timpurie” pentru cei mici. Micro-organismele conţinute reglează sistemul de apărare.

Nu trebuie să ne dorim un sistem imunitar puternic, ci unul echilibrat, ne spun specialiştii. Cum îl echilibrăm? Câine ori pisică. Animaluțele vehiculează aşa numitele endotoxine, utile pentru sistemul imunitar uman.

Dr. Brânduşa Petruțescu, medic primar alergolog; „Sunt toxine din interiorul bacteriilor care venite în contac cu sitemul imuntar care declansează un răspuns benefic al sistemului imunitar. Este opus celui patologic din bolile alergice. E bine copiii să vină în contact cu animăluţe. Şi acesta din primul an de viaţă al copilului. Animaluțele sunt o parte din educaţia imunitară.”

Elit - Gustul Desăvârșit

Prof univ dr. Veronica Lazăr Facultatea de biologie: „Știţi obiceiurile lor de a-şi pune jucăriile la gură, de a le împrumutat. De a mânca din aceeași farufirie, se pare că acești copii care au mai mulţi fraţi au un sistem imunitar. Mai bine reglat.”

Odată ce veniţi acasă, vă spălaţi pe mâini. În mediul casnic, copiii au nevoie să intre în contact cu toate bacteriile din mediu. Îşi construiesc astfel, corect, sistemul imunitar.

În mediul casnic, peste tot trebuie să existe bacterii şi toxinele acestora. Bacteriile, organisme vii, sunt degradate în mediu. Rămân însă mai multă vreme toxinele acestora. Sunt citite de sitemul imunitar uman permanent. Şi e bine!

Când sunt introduse în organism prin respiraţie ori prin digestie declasează un răspuns imunologic normal. De fapt, ţin ocupat sistemul imunitar şi împiedica răspunsuri aberante de tipul alergiilor ori de tipul bolilor auto-imune.

Aceste microorganisme fac însă şi imuno-reglare. Produc aşa numitele citokine.

Prof univ dr Veronica Lazăr Facultatea de biologie: „Unele cu efect pro-inflamator, altele cu efect anti-inflamator. Dacă sunt echilibrate, e bine, omul e sănătos.”

Pandemia ne-a aratat că important este să avem un sistem imunitar perfect echilibrat! Nici slab, dar nici cu reacţii exagerate. Acesta deoarece reacţiile exagerate – ştim deja de furtună de citokine sau furtună de inflamaţie – determină răspunsuri aberante în infecţii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

ACCIDENT rutier pe DN1, Sebeș – Sibiu: Un microbuz cu 6 persoane s-a răsturnat în Cristian

Publicat

în

ACCIDENT rutier pe DN1, Sebeș – Sibiu: Un microbuz cu 6 persoane s-a răsturnat în Cristian

DN 1, km. 323+800, in afara localitatii Cristian, trafic ingreunat, dupa ce un microbuz condus dinspre Saliste spre Cristian, la coborarea de pe Hula Sacelului, s-a rasturnat pe carosabil, blocand sensul Sibiu – Saliste.

Este vorba despre un microbuz destinat transportului de persoane, capacitate 8+1, in care se aflau conducatorul auto, 35 de ani, plus cinci pasageri, toti cetateni straini. Unul dintre pasageri, barbat 43 de ani, va fi transportat la spital, constient.

Elit - Gustul Desăvârșit

Microbuzul tracta o platforma pe care se afla un alt microbuz. Cercetarile continua in vederea stabilirii tuturor circumstantelor producerii acestui accident rutier.

Trei echipaje SMURD din cadrul ISU Sibiu au intervenit de urgență pentru acordarea de asistență medicală pentru șase persoane care se aflau într-un microbuz care s-a răsturnat pe DN 1,Cristian.

La fața locului, echipajele SMURD au evaluat medical toate persoanele implicate și au oferit îngrijiri medicale.

O persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 43 de ani a fost transportată la UPU Sibiu cu un traumatism de umăr.

Celelalte cinci persoane au refuzat transportul la spital. Au transmis reprezentanții ISU Sibiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare