Rămâi conectat

Actualitate

Organizația Patronală ”Industria de Apărare” a fost lansată oficial, marți, la Palatul Parlamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

ak47Sala ”Nicolae Bălcescu” a Palatului Parlamentului a găzduit marți, 24 noiembrie, lansarea oficială a Organizației Patronale ,,Industria de Apărare’’, eveniment la care au luat parte personalități din domeniu, lideri de opinie, reprezentanți ai autorităților și categoriilor de forțe, precum și ai industriei de apărare.

Organizatorii și-au motivat demersul subliniind că, reuniunea are loc în actualul context geopolitic, din ce în ce mai imprevizibil și periculos, în care securitatea statală devine primordială.  Apărarea țării este însă indisolubil legată de industria națională de apărare, astfel că revitalizarea acestui domeniu de importanță strategică ar trebui să fie una dintre prioritățile României. Un pas important în demersul de revigorare a acestei ramuri a industriei naționale îl reprezintă înființarea Organizației Patronale „Industria de Apărare”.

Printre obiectivele asociației care are 19 membri fondatori (printre care C.N.ROMARM, și fabricile de armament și muniție din Cugir), se numără: promovarea și facilitarea dialogului permanent cu conducerea autoritatilor publice care au atribuții specifice în domeniul industriei de apărare din România; construirea unei imagini consolidate a organizației patronale, la nivelul partenerilor de dialog, prin îmbunătățirea procedurilor de transparență, promovarea principiilor de etică profesională, combaterea tendințelor de concurență neloială, comunicare eficientă cu mass media etc.; dezvoltarea pe terte piete a unor practici comerciale specifice în beneficiul membrilor săi, în conformitate cu prevederile legale; elaborarea și implementarea de politici de ocupare și plasare a fortei de muncă; dezvoltarea pe terte piete a unor practici comerciale specifice în beneficiul membrilor săi, in conformitate cu prevederile legale.

Anterior acestui eveniment, Organizația Patronală ,,Industia de Apărare’’ a adresat o Scrisoare deschisă Președintelui României, Klaus Werner Iohannis, în care se arată că ,,Strategia de securitate reprezintă un deziderat de maximă importanță, în special în actuala conjunctură geopolitică și apreciem eforturile dumneavoastră privind modernizarea armatei. Trebuie totuși subliniat că securitatea națională nu se poate realiza decât cu sprijinul direct al industriei de apărare naționale’’.

În scrisoarea transmisă Președintelui României este evidențiat sprijinul sindicatelor în efortul de revitalizare a industriei de apărare – ca pilon al securității naționale și, împreună cu Organizația Patronală ,,Industria de Apărare’’, sindicatele militează pentru: Realizarea unui nou cadru juridic care să reglementeze funcționarea industriei de apărare naționale atât private, cât și de stat, promovarea pe terțe piețe a industriei de profil prin efort propriu, dar și cu sprijin și implicare directă a Ministerului Apărării Naționale, integrarea în structurile Euro-Atlantice inclusiv în zonele specifice industriei de apărare. În continuare, autorii scrisorii îi fac cunoscute președintelui unele cazuri de corupție din domeniul achizițiilor de tehnică militară:

,,Ne declarăm extrem de indignați și revoltați, pentru că, deși cu toții cunoaștem aceste fapte de corupție din domeniul achizițiilor de tehnică militară, unele dintre ele subliniate chiar de parlamentari, membri ai comisiilor de apărare, sau prezentate pe larg în presă, niciodată nu am văzut măsuri din partea factorilor responsabili, nu am observat că lupta anticorupție în acest domeniu ar exista. Se impune de urgență pornirea unei ample, necesare și mult așteptate campanii de verificare a contractelor de achiziții ale Ministerului Apărării Naționale în ultimii 10 ani, anchetă extinsă la firmele private furnizoare ale ministerului și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de fapte de corupție. De asemenea, vă solicităm în regim de urgență promovarea unei legi care să permită procurorilor civili ai Direcției Naționale Anticorupție să poată ancheta aceste cazuri de corupție, urmând ca noi – societatea civilă, să punem la dispoziție o serie de materiale suport, se precizează în scrisoarea adresată Preşedintelui Klaus Werner Iohannis.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea