Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Organizarea alegerilor parlamentare din 9 decembrie şi-a dovedit eficienţa

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O dată cu finalizarea alegerilor care au avut loc în data de 9 decembrie şi în a căror organizare Instituţia Prefectului – Judeţul Alba şi-a concentrat eforturile în ultima perioadă, concluzia a fost aceea că felul în care scrutinul de duminica trecută a fost organizat şi-a dovedit eficienţa.

Deşi ninsorile au fost abundente, nu au existat nici incidente, nici situaţii care să împiedice în vreun fel exercitarea de către cetăţeni a dreptului de vot. Conform planificării, predarea proceselor verbale, ale buletinelor de vot, ale ştampilelor şi a celorlalte materiale necesare votării, care a început duminică noaptea, în jurul orei 24:00, la sediul Instituţiei Prefectului, s-a desfăşurat fără probleme.

Nici în cazul referendumului parţial local privind mineritul din Apuseni, desfăşurat în cele 35 de localităţi din zonă, nu s-au semnalat situaţii deosebite. Din punct de vedere organizatoric, cele două procesele electorale de duminica trecută s-au derulat cu respectarea legii şi cu asigurarea tuturor condiţiilor în vederea exercitării dreptului constituţional de vot al cetăţenilor din judeţul Alba.

„Una dintre priorităţile Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba a fost organizarea optimă a alegerilor din 9 decembrie. Sunt mulţumit de modul în care acestea au decurs şi de faptul că procesul de votare a fost lipsit de incidente. Am demonstrat că suntem civilizaţi, că înţelegem şi respectăm prevederile legale în vigoare, astfel că le mulţumesc cetăţenilor judeţului pentru felul corect în care au abordat votul, celor din secţiile de votare care au asigurat desfăşurarea corespunzătoare a scrutinului, primarilor care şi-au dus la îndeplinire responsabilităţile, cadrelor M.A.I. care au asigurat paza, funcţionarilor care au muncit pe toată perioada alegerilor şi tuturor instituţiilor judeţene implicate. Aici mă refer în special la instituţiile subordonate Instituţiei Prefectului, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, în primul rând ca cetăţean al municipiului Alba Iulia, vreau să le mulţumesc şi poliţiştilor locali care au asigurat ordinea şi liniştea publică, pentru că şi-au făcut datoria aşa cum trebuie”, a declarat prefectul Flaviu Cozuc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea