Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ordonanța care prevede ÎNGHEȚAREA salariilor bugetarilor, publicată în noaptea de Revelion în Monitorul Oficial

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ordonanța care prevede ÎNGHEȚAREA salariilor bugetarilor, publicată în noaptea de Revelion în Monitorul Oficial

Ordonanţa care prevede măsuri fiscal-bugetare pentru anul 2021, adoptată în ultima şedinţă de Guvern, a fost publicată, joi seară, în Monitorul Oficial, cu câteva ore înaintea de Anul Nou.

Citește și: Mesaje de Anul Nou 2021. Urari de Anul Nou 2021. Felicitari de Anul nou 2021. Mesaje de Revelion 2021. SMS de Anul Nou 2021

Printre altele, actul normativ plafonează salariile, indemnizaţiile şi sporurile angajaţilor din sectorul bugetar la nivelul din decembrie 2020.

Pe de altă parte, documentul stabileşte că se acordă în continuare voucherele de vacanţă în anul 2021, pentru susţinerea turismului intern, dar şi că punctul de amendă rămâne la 145, nefiind astfel corelat cu salariul minim care va creşte la 2.300 de lei de la 1 ianuarie.

Guvernul justifică adoptarea actului normativ prin faptul că politica fiscală trebuie să fie ”prudentă” pentru a asigura stabilitatea macroeconomică.

Citește și: Salariile bugetarilor vor fi ÎNGHEȚATE pentru a economisi bani. Anunțul premierului Florin Cîțu

De asemenea, Executivul apreciază că în anul 2021 ”utilizarea fondurilor publice trebuie să fie ţintită şi atent direcţionată, în principal, pentru stimularea investiţiilor în economie şi şi finanţarea măsurilor în planul sănătăţii publice, care au impact pozitiv în limitarea răspândirii pandaemiei”.

În plus, Guvernul menţionează că neadoptarea acestor măsuri ar avea un impact bugetar de peste 1,55% din PIB, în condiţiile în care România trebuie să respecte recomandările Comisiei Europene din cadrul procedurii de deficit excesiv declanşată anterior.

Citește și: LIVE VIDEO| Protest în fața Prefecturii din Alba Iulia: O sută de polițiști scandează nemulțumirile legate de revendicările salariale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea