Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Protest în fața Prefecturii din Alba Iulia: O sută de polițiști scandează nemulțumirile legate de revendicările salariale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ 100 de polițiști protestează astăzi, 31 decembrie, în fața Instituției Prefectului din Alba Iulia, pe fondul nemulțumirilor legate de revendicările salariale.

Potrivit lui Ovidiu Vatcă, Președintele Europol Alba și de asemenea și organizatorul acestui protest, cei 100 de oameni ai legii se adună astăzi în fața instituției între orele 10:00-12:00, pentru a-și scanda nemulțumirile legate de tratamentul lor.

Reamintim că, miercuri a avut loc ședința de guvern în care au fost adoptate măsuri menite să limiteze cheltuielile bugetare. Guvernul a pregătit terenul pentru bugetul din 2021.

 

Pentru a se încadra în deficitul de 7% pe care și l-a propus, Executivul plafonează, de pildă, veniturile bugetarilor, iar pensiile speciale sunt amânate cu încă un an, la fel și creșterea salariilor din învățământ.

Toate măsurile de pregătire a bugetului pentru 2021 vor fi cuprinse într-o ordonanţă de urgenţă care trebuie să fie aprobată în ședința de guvern.

YouTube video

„Principalele revendicări ale polițiștilor se datorează faptului că Guvernul a înghețat legea salarizării care poate discrimina unele categorii profesionale. Ținem să aducem la cunoștință că alte categorii precum medicii sunt în grila salarizării încă trei ani de zile, noi, polițiștii și jandarmii și alte categorii de bugetari trebuie să așteptăm până în 2020.

Ținem să aducem în evidență că datorită înghețării legii salarizării colegii vor să iasă cât mai mulți la pensie.

Polițiștii nu au primit nicio compensație de bani pe timpul pandemiei, deși polițiștii și jandarmii au fost expuși în prima linie, fiind infectați peste 12.000 de polițiști și au fost peste 300 de decese.

Aducem la cunoștință că aceste cifre sunt peste media celorlalte categorii profesionale în speță medicii, asistenții sociali și alte categorii de bugetari.

Vrem să aducem la cunoștință conducerii Inspectoratului General al Poliției Române că aceste demersuri vor continua până la momentul în care se vor lua măsuri”, a declarat reprezentantul sindicatului Europol, filiala Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea