ORDINEA pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare 2020, trasă la sorți de BEC Alba. Cine se află pe primele poziții

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

ORDINEA pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare 2020, trasă la sorți de BEC Alba. Cine se află pe primele poziții

Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 Alba a publicat procesul-verbal încheiat în 4 noiembrie 2020 cu privire la tragerea la sorți a numărului de ordine de pe buletinele de vot de la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Tragerea a fost realizată de două orim după ce s-a admis o contestație formulată de Alianța USR PLUS, care inițial a fost inclusă în etapa a doua de tragere la sorți, rezervată formațiunilor politice care nu sunt reprezentate în parlament.

USR - Alegeri parlamentare 2020

După reluarea procedurii, a rezultat următoarea ordine pe buletinele de vot de la Camera Deputaților și Senat: 1. Uniunea Democratică Maghiară din România (UMR); 2. Partidul Mișcarea Populară (PMP); 3. Partidul Social Democrat (PSD); 4. Partidul Național Liberal (PNL); 5. Alianța USR PLUS, 6. Pro România.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Alte 6 formațiuni politice au fost trase la sorți în etapa a doua: 7. Partidul Puterii Umaniste (PPU Social-Liberal); 8. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR); 9. Partidul Verde (PV); 10. Partidul Ecologist Român (PER); 11. Alianța Renașterea Națională (ARN); 12.Partidul România Mare (PRM).

În faza a treia au intrat un număr de 17 organizații ale minorităților naționale, care vor fi incluse doar pe buletinul de vot de la Camera Deputaților: 13. Uniunea Armenilor din România; 14. Uniunea Ucrainienilor din România; 15. Uniunea Sârbilor din România; 16. Uniunea Democrată Turcă din România; 17. Federația Comunităților Evreiești din România; 18. Asociația Italienilor din România; 19. Uniunea Culturală a Rutenilor din România; 20. Comunitatea Rușilor Lipoveni din România; 21. Forumul Democrat al Germanilor din România; 22. Uniunea Croaților din România; 23. Asociația Partida Romilor ”Pro-Europa”; 24. Uniunea Elenă din România; 25. Uniunea Polonezilor din România; 26. Uniunea Bulgară din Banat-România; 27. Asociația Liga Albanezilor din România; 28. Asociația Mecedonenilor din România; 29. Uniunea Democrată a Slovacilor și Cehilor din România.

Doar 17 dintre aceste organizații ale minorităților își vor trimite reprezentanți în Camera Deputaților, în funcție de numărul voturilor obținute la nivel național.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419