Rămâi conectat

Ştirea zilei

ORDINEA pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare 2020, trasă la sorți de BEC Alba. Cine se află pe primele poziții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ORDINEA pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare 2020, trasă la sorți de BEC Alba. Cine se află pe primele poziții

Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 Alba a publicat procesul-verbal încheiat în 4 noiembrie 2020 cu privire la tragerea la sorți a numărului de ordine de pe buletinele de vot de la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Tragerea a fost realizată de două orim după ce s-a admis o contestație formulată de Alianța USR PLUS, care inițial a fost inclusă în etapa a doua de tragere la sorți, rezervată formațiunilor politice care nu sunt reprezentate în parlament.

După reluarea procedurii, a rezultat următoarea ordine pe buletinele de vot de la Camera Deputaților și Senat: 1. Uniunea Democratică Maghiară din România (UMR); 2. Partidul Mișcarea Populară (PMP); 3. Partidul Social Democrat (PSD); 4. Partidul Național Liberal (PNL); 5. Alianța USR PLUS, 6. Pro România.

Alte 6 formațiuni politice au fost trase la sorți în etapa a doua: 7. Partidul Puterii Umaniste (PPU Social-Liberal); 8. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR); 9. Partidul Verde (PV); 10. Partidul Ecologist Român (PER); 11. Alianța Renașterea Națională (ARN); 12.Partidul România Mare (PRM).

În faza a treia au intrat un număr de 17 organizații ale minorităților naționale, care vor fi incluse doar pe buletinul de vot de la Camera Deputaților: 13. Uniunea Armenilor din România; 14. Uniunea Ucrainienilor din România; 15. Uniunea Sârbilor din România; 16. Uniunea Democrată Turcă din România; 17. Federația Comunităților Evreiești din România; 18. Asociația Italienilor din România; 19. Uniunea Culturală a Rutenilor din România; 20. Comunitatea Rușilor Lipoveni din România; 21. Forumul Democrat al Germanilor din România; 22. Uniunea Croaților din România; 23. Asociația Partida Romilor ”Pro-Europa”; 24. Uniunea Elenă din România; 25. Uniunea Polonezilor din România; 26. Uniunea Bulgară din Banat-România; 27. Asociația Liga Albanezilor din România; 28. Asociația Mecedonenilor din România; 29. Uniunea Democrată a Slovacilor și Cehilor din România.

Doar 17 dintre aceste organizații ale minorităților își vor trimite reprezentanți în Camera Deputaților, în funcție de numărul voturilor obținute la nivel național.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea