Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ordin de protecţie provizoriu pentru un bărbat de 41 de ani din Zlatna, care și-a agresat concubina, aplicându-i lovituri în zona feţei şi membrelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ordin de protecţie provizoriu pentru un bărbat de 41 de ani din Zlatna, care și-a agresat concubina, aplicându-i lovituri în zona feţei şi membrelor.

La data de 4 februarie 2019, în jurul orei 18.40, Poliţia Orașului Zlatna a fost sesizată, prin 112, cu privire la faptul că la o locuinţă din oraş are loc un scandal.

Ajunşi la locul indicat de apelant, poliţiştii au constatat că un bărbat, în vârstă de 41 de ani şi-a agresat concubina, aplicându-i lovituri în zona feţei şi membrelor.

Pe numele său, poliţiştii au întocmit dosar penal, pentru violenţă în familie şi au emis un ordin de protecţie provizoriu prin care au dispus ca acesta să părăsească, deîndată, locuinţa comună. Totodată, poliţiştii i-au interzis să se apropie de victima sa, la o distanţă mai mică de 100 de metri.

 Reamintim:

Cu ocazia intervenţiei, în vederea stabilirii existenţei unui risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea persoanelor să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică, poliţiştii evaluează situaţia de fapt pe baza formularului de evaluare a riscului ce cuprinde 21 de întrebări. Pe baza răspunsurilor, se stabilește dacă există realmente riscul ca viaţa sau integritatea fizică a victimei să fie pusă în pericol.

 În situaţia în care concluziile rezultate în urma întocmirii formularului de evaluare a riscului indică existenţa unui risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea victimei să fie pusă în pericol, poliţistul care a întocmit formularul de evaluare a riscului emite ordinul de protecţie provizoriu. „Cu ocazia evacuării temporare din locuinţă, agresorului i se oferă timpul strict necesar pentru ca acesta să îşi poată lua asupra sa documentele de identitate, bani, medicamentele sau alte bunuri personale de strictă necesitate”.

 Față de agresor, polițistul, prin ordinul de protecție provizoriu, poate dispune și alte obligații sau interdicții, și anume: păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de membrii familiei acesteia, față de reședință, locul de muncă sau unitatea de învățământ a persoanei protejate sau, dacă este cazul, predarea către poliție a armelor deținute de acesta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea